Seuraa meitä somessa:

HPK murskaava Jymyä vastaan

21.12.2017

HPK päätti vuoden 2017 Mestaruusliigan ottelut vakuuttavalla esityksellä kotonaan, kun Nurmon Jymy kärsi tappion 3-0 (25-12, 25-15, 25-13).

HPK:n tappioton kotitili (8-0) liigassa säilyi ilman pienintäkään uhkaa. Samalla hämeenlinnalaiset kasvattivat perättäisten voittojen sarjan liigassa 11:een. Jymylle tappio oli vieraissa seitsemäs perättäinen ja kaikkiaan kymmenes. Vieraissa se on nyt hävinnyt 16 erää perättäin.

HPK oli vakuuttava läpi ottelun ja Chloe Collins sai jakaa mainioita passeja tasaisesti ryhmälleen hienosta vastaanotosta. Lisäksi joukkueen torjunta Daniela Öhman johdolla oli mainio. Vieraat yrittivät runsailla vaihdoilla ryhdistyä, mutta vain ilman virheitä pelannut ex-HPK Karoliina Friberg antoi kovemman haasteen kotijoukkueelle.HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Tämä oli mielestäni hyvä päätös vuodelle. Olen tyytyväinen, että voitimme näin kotikentällä. Ottelu oli aika varmaa peliä meiltä. Pelasimme säännöllisesti kummallakin puolella palloa, mutta ennen kaikkea tyttöjen asenne oli hyvä. Vihdoinkin he nauttivat pelaamisesta koko ajan sen sijaan, että olisivat tuskastuneet välillä. Toki seuroilla on erilaiset tavoitteet, ja Jymy on pelannut neljästi edellisen viikon aikana, joten oli aika näkyvää, että he olivat väsyneitä.

HPK-keskitorjuja Daniela Öhman:

”- Nämä olivat aika selvät kolme pistettä minusta. Pystyimme pitämään koko pelin hyvin oman pelimme emmekä päästäneet Nurmoa pelaamaan ollenkaan omalla tasollaan. Teimme sen mielestäni ihan omalla pelillämme. Sitä me olimme harjoitelleet ja tehneet taktiikat hyvin sitä varten. Omaan torjuntaani olen tyytyväinen. Ihan hirveästi minulla ei ollut hyökkäyksiä, mutta aina voi parantaa. Hienoa päättää silti kauden ensimmäinen puolisko tällaiseen peliin. Odotan innolla ensi vuotta.

Jymy-päävalmentaja Kari Tuomela:

- Kokeilimme tänään sellaista junioripeliä. Keski-ikämme oli tänään sellaiset 20 vuotta tuossa ottelun lopussa. Näillä me harjoittelemme, koska jos ykköskuusikolla ei kulje, niin on aika haastavaa. Sen me olemme tienneet koko kauden. Nyt otteluohjelma ei aivan suosi meitä. Olemme pelanneet kuuden päivän aikana neljä peliä. Silloin ei oikein pysty harjoittelemaan, kun porukka käy koulussa ja muuta. Tämä on rankka pätkä, ja se näkyi tässä pelissä. Eilenkin pelasimme vielä ihan kohtuullisesti, mutta tänään ei kenelläkään ollut enää virtaa.

Jymy-yleispelaaja Alexandra Vajdova:

- Mielestäni tämä (neljäs ottelu viikon sisään) oli enemmän henkinen kuin pelillinen haaste. Meidän on täytynyt yrittää pitää päät vedenpinnan yläpuolella ja jatkaa kovaa työntekoa, niin että se tulos jossain vaiheessa tulee. Luulen, että meidän nuorilla tytöillämme on paljon potentiaalia. He pärjäävät hyvin tullessaan vaihdosta kenen tahansa tilalle. Tämä ei ollut yksi parhaista otteluistani, mutta olen yrittänyt johtaa lyömällä palloa kovaa vaikka torjunnan läpi ja tehdä tulosta vaikeistakin palloista. Yritin sitä tänäänkin, mutta toivottavasti parannan tästä.

Joukkueiden parhaat:
Öhman, HPK
Friberg, Jymy

LähiTapiolan pisteet
3 Öhman HPK
2 Kokkonen HPK
1 Savard HPK

HPK - Nurmon Jymy 3-0
25-12, 25-15, 25-13
HPK: Kokkonen 13/+8, Savard 12/+9, Öhman 11/+9
Nurmon Jymy: Friberg 9/+9, Vajdova 8/-2, Riikilä 3/+-1
Katsojia: 298

Ottelutilasto

Kuvat: Samuli Virtanen / HPK

  Takaisin