Seuraa meitä somessa:

HPK palasi mitalikantaan

22.03.2014


Mestaruusliigan pronssia 2014, HPK (Kuva: Rami Myllymaa)

HPK palasi vuoden tauon jälkeen mitalikantaan varmistettuaan lauantaina pronssit naisten Mestaruusliigassa. HPK voitti pronssiotteluissa viime kauden hopeajoukkueen LP Kangasalan 2-0.

Toinen pronssiottelu päättyi Kangasalla vierasvoittoon 1-3 (20-25, 19-25, 25-11, 12-25).

Ennen viime keväänä mitaleilta putoamista hämeenlinnalaisorganisaatiolla oli mitali ennätyksellisesti 14:stä edelliskaudesta.

Tutusti HPK:n ulkolaiskolmikko oli tehokkain osa joukkueesta 13-16 pisteellä pelaajaa kohden. Karoliina Friberg teki komeasti 9/+9.

LP Kangasalan tehokkain oli 17/+7 tehnyt Kayla Jeter.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tilastojen valossa varsin tasaisia, mutta HPK:n terävyys jatkopallopelaamisessa ratkaisi erät vierailijoille.

Kolmannessa erässä LP Kangasalan syöttö teki tuhojaan ja HPK:n passari Katja Kylmäaho joutui hakemaan palloja kaukaa pelattavaksi.

Neljännessä erässä Hämeenlinnan torjuntapeli alkoi jälleen toimia ja vaimensi hienosti palloja puolustettavaksi.

HPK:n valmentaja Jukka Koskinen:

- Kaksi ensimmäistä erää oli tunne, että pelasimme käsijarru päällä vaikka voitimme. Kolmas erä oli vaikea, kakkosvalmentaja totesikin että teimme kaikki mahdolliset virheet. Pronssi kyllä maistuu kolmen vuoden jälkeen. Kausi on ollut vaikea, oikeastaan ainoastaan läheltä seuranneet tietävät kuinka hankalaa on välillä ollut. Joukkuehenki on ollut loistava, loukkaantumisia on ollut ikävän paljon.

LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo:

- Onnittelut HPK:lle pronssista, he ansaitsivat sen vahvan torjuntapelin ja hyvän puolustuksen turvin. Meillä oli tietyt ongelmat loppukaudesta, joita emme saaneet riittävästi korjattua. Kaiken kaikkiaan urheilu näytti tällä kaudella kaikki puolensa; tammikuussa mahtava cup-voitto ja nyt karvas pettymys neljännellä tilalla.

LP: Jeter 17/+7, Laakkonen 9/+5, Koolhaas 9/+3
HPK: Boricheva 16/+9, Jacobi 15/+5, Otineru 13/+3
Tuomarit: Mutkala - Sundell
Yleisö: 469
Pronssit otteluvoitoin 2-0 HPK:lle.

Tilasto

  Takaisin