Seuraa meitä somessa:

HPK puhtaasti välieriin

21.03.2017

HPK selvitti tiensä naisten Mestaruusliigan välieriin otteluvoitoin 3-0, kun se löi kotonaan LP-Vampulan maanantaina 3-0.

HPK:n voittonumerot olivat 3-0 (25-18, 25-14, 30-28). Kaksi ensimmäistä erää HPK otti nimiinsä vakuuttavasti LP-Vampulan oltua kyydissä vain avauserän alkupuolikkaan 13-14 -tilanteeseen asti. Kolmannessa erässä HPK pelasi vahvasti vaihtopelaajapainotteisesti, kun vain libero Eveliina Rautiainen ja Allison Mayfield olivat aloitusseitsikosta kentällä vakituisesti.

HPK:n ja sunnuntaina välieriin selviytyneen LP Viestin vastustajat selviävät kahden muun puolivälieräparin Pölkky-WoVo ja OrPo-LiigaPloki ratkettua. Molemmat sarjat ovat katkolla ensimmäisen kerran tiistaina.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Onnistuimme hallitsemaan aika jatkuvasti. Olen tyytyväinen. Pelasimme paremmin kuin viimeksi, joten kaikki on hyvin. Vampula ei ehkä pystynyt tulemaan tänne enää kovin aggressiivisesti, mutta pääasia on että pystyimme hallitsemaan heitä. Tähän asti olemme pärjänneet hyvin. Fyysisesti emme ole vielä aivan kunnossa. Käytämme ehkä 60 prosenttia potentiaalistamme. Alkavasta viikosta eteenpäin tulemme parantamaan ja olemme valmiita välierissä. Tänään meni jo aika hyvin, sillä olimme säännöllisiä. Keskityimme eilen harjoituksissa negatiivisiin palloihin eli hyökkäämiseen ongelmatilanteiden jälkeen, ja tänään se meni kentällä erittäin hyvin. Syötimme kyllä tänään hyvin ja pelasimme syöttävänä hyvin, mutta niin pelasimme myös vastaanottavana.

HPK-yleispelaaja Salla Karhu:

- 3–0 eli hyvä peli. Saimme toisen erän ehkä vähän helpolla, niin löysäilimme vähän viimeisessä erässä, mutta voitimme senkin. Syöttöpuolella meni tänään hyvin, mutta hyökkäys- ja torjuntapuolella ei niin hyvin, mutta sen ei tarvinnut olla tänään tuon parempaa. Vampula antoi hyvän vastuksen, mutta onneksi saimme tämän kolmessa erässä, niin pääsemme vähän lepäilemään ja keskittymään jatkoon. En oikein vielä ajattele välieriä, kun emme tiedä edes, kuka siellä on vastassa.

Vampula-päävalmentaja Arttu Keränen:

- Jäimme kahdessa ensimmäisessä erässä hyökkäyspuolella eniten jälkeen. Sen takia teimme sitten muutoksia kolmanteen erään. Sillä saimme nopeampaa passitempoa ja hyökkäyspaikkoja vähän paremmiksi. Kaikkien pelaajien piti nostaa selvästi omaa tasoaan, ja se onnistuikin. Olimme lähellä, ettei peli olisi jatkunut. HPK osoitti taas tänään suuruutensa. Korhonen nousi kahden vaisumman pelin jälkeen taas joukkueen parhaaksi hyökkääjäksi. Ansaittu voitto heille, ei kahta sanaa. Ensimmäisessä ottelussa haastoimme muutaman erän hyvin, keskimmäinen peli oli ihan ok, kun tappelimme jokaisessa erässä 20 pisteen päälle, ja tänään alku ja viimeinen erä olivat hyviä. Tiesimme, minkälainen vastustaja on, ja että pitää pystyä ylittämään itsensä, jos haluaa tuloksellistakin antia. Yksi erävoitto on laiha lohtu, mutta tuloksen ulkopuolella olen tyytyväinen moniin asioihin.

Vampula-keskitorjuja Eeva Puukka:

- Nyt on vähän takki tyhjä, mutta olen kuitenkin iloinen, että saimme lopun taisteltua noin. Olisi tietenkin ollut kiva vähän kiusata ja viedä neljänteenkin erään ja katsoa miten käy. Kaiken kaikkiaan kyllä parempi voitti eli HPK meni ihan ansaitusti välieriin. Ensimmäisessä ottelussa meillä olisi ollut paikka yllättää, kun veimme sen ensimmäisen erän ja ihan hyvin toistakin erää. Siinä meidän olisi pitänyt vielä mennä askel eteenpäin. HPK:lla oli kuitenkin rutiinia, ja he pystyivät pelaamaan tasaisemmin ja viemään sitä kautta aika selvästi 3–0. Itseltäni ei ollut mikään huikea sarja, muttei mikään pohjanoteerauskaan, eli aika perussuorittamista.

HPK - LP-Vampula 3-0
25-18, 25-14, 30-28
HPK: Korhonen 17/+12, Mayfield 16/+11, Karhu 9/+4
LP-Vampula: Raitala 11/+1, Puukka 11/+1, Hiltunen 10/+0
Katsojia: 401

  Takaisin