Huikea taistelu toi voiton LiigaPlokille

30.12.2014

LiigaPloki nousi kahdenkin ottelupallon takaa kotivoittoon Pieksämäki Volleysta erin 3-2 ( 21-25,26-24,26-28,29-27,15-8). Vierailla oli kaksikin mahdollisuutta napata voitto ottelupallotianteessa neljännessä erässä.

LiigaPloki nousi kahdella ansaitsemallaan pisteellä viidenneksi ohi LP Kangasalan. Pieksämäki Volley kavensi puolestaan eron kahdeksantena viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan LP-Vampulaan kahteen pisteeseen.

Pihtipudas-salissa pelattu LiigaPloki ja Pieksämäki Volley oli todellista tv-draamaa, jonka näkivät paikalle saapuneiden lisäksi myös MTV Totalin katsojat kotonaan.

Avauserä eteni tasaisesti aina siihen asti, kunnes kotijoukkueen Emilia Nyström törmäsi pallon tavoittelussa libero Iida Eskonmaan kanssa. Sen seurauksena Nyström joutui jättämään kentän ylävartalovamman takia.

Toista erää vei myös Pieksämäki. Se johti jo 18-14, kunnes LiigaPlokin Teemu Oksanen vaihtoi kentälle Johanna Oikarin, joka piristi kotijoukkueen verkkopeliä. Kaikkien yllätykseksi erä kääntyi LiigaPlokille 26-24.

Kolmas erä sujui kotijoukkue johtaessa lähes loppuun saakka. Pieksämäki tuli Anastasia Leshnyk ja Nikolina Alter hoitivat kuitenkin erän ja samalla pisteen vieraille pistein 28-26.

Neljäs näytti päättävän ottelun, sillä Pieksämäki johti jo 12-5,eikä kotijoukkue ei saanut aikaan onnistumisia. Ottelun luonteeseen kuuluen ottelu kääntyi LiigaPlokille. Varsinkin ottelun ykköstähti Hillary Hurley otti muutaman tärkeän torjunnan sekä onnistuneen hyökkäykseen. Erä Plokille 29-27.

Viides erä oli selkeästi LiigaPlokin. Heti alkuun kotijoukkueen meni 5-0 johtoon piti erän loppuun. Pieksämäen vastaanotto petti erän lopussa. LiigaPlokin Hillary Hurley ja Mercy Moim hoitivat tehokkaasti pisteet verkolta. Erävoitto 15-8 ja kaksi pistettä LiigaPlokille.

Valmentaja Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Tasaista vuorotahtiin pelattiin. Meidän puolustus-ja torjuntapeli oli napsun parempaa kuin vastustajalla. Saimme Alterin ja Leshykin kiinni oikeissa tilanteissa. Kunnia voitosta kuuluu pelaajille. Pelaajavaihdot piristivät peliämme.

Valmentaja Hannu Seppänen, Pieksämäki Volley:

- Tämä oli hyvä taistelupeli , mutta tänään molemmilla oli vaikea pelata selkeässä johtoasemassa. LiigaPlokin Hillary Hurley ja Mercy Moim olivat vahvempia ottelun lopussa.

Iida Eskonmaa, LiigaPloki:

-Tärkeät kaksi pistettä voitettiin, kolmea toki lähdettiin hakemaan. Aikamoista vuoristorataa oli peli tänään.

Outi Polso, Pieksämäki Volley:

- Neljäs erä olisi pitänyt voittaa, mutta Hurley ja Moim hoitivat erän LiigaPlokille. Tutussa Pihtipudas-salissa oli mukava pelata.