Huikea taisto - Venski ja Sorvoja huimiin lukemiin

03.02.2015

Ettan ja VaLePan tiistainen kohtaaminen ei takuulla jättänyt ketään kylmäksi. Kahden hävityn erän jälkeen kotijoukkue pakotti ottelun viidenteen erään, jonka 14-16-voitolla sarjakärki VaLePa kuittasi voiton.

Loppulukemat olivat 2-3 (20-25,21-25,25-20,25-16,14-16).

Kotijoukkueen suuri nimi oli liigauransa uudet ennätyspisteet 27 tehnyt hakkuri Ville Sorvoja (entinen liigaennätys 25). Sorvoja sai pelissä peräti 51 passia ja tappoi niistä yhtä vaille puolet pisteeksi Ettalle.

Vieraista puolestaan Eduard Venski sivusi liigan yhden ottelun torjuntaennätystä 13 torjunnalla. Aiemmin (tilastoitut vuodesta 2007 lähtien) myös Joe Klein (viime kaudella Tiikereissä) on päässyt vastaavaan määrään.

Matthew Pollock puolestaan joutui hakkurin paikalle normaalin keskitorjujan roolin sijasta pärjäten erinomaisesti. Pollockin tehot olivat 19/+16 hyökkäysten ollessa 17/39 vain kahdella hyökkäysvirheellä.

Lentopalloseura Etta Oulusta lähti otteluun seitsikolla Jani Sippola (pas), Anssi Hakala, Rusty Lavaja, Markku Huuskonen, Joshua Walker, Ville Sorvoja ja liberona Juho Rajala.

Vierasjoukkueen Vammalan Lentopallon aloituspelaajat: Antti Esko (pas.), Matthew Pollock, Eduard Venski, Elvis Krastins, Olli-Pekka Palomäki, Sakari Mäkinen ja liberona Jarmo Korhonen.

Ensimmäinen erän alku oli tasaista - pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Molemmat joukkueet puolustivat erinomaisesti, eikä helppoja palloja jäänyt kummankaan joukkueen kenttään. Ville Sorvojan ja Josh Walkerin onnistuneiden kolmen metrin hyökkäysten jälkeen Valepan valmentaja Ugis Krastins otti aikalisän tilanteessa 10-8. Valepa pelasi tarkasti vähillä virheillä ja niinpä tekniselle aikalisälle mentiin vierasjoukkueen johdossa 12 -14. Tilanteessa 14-16 Kuoksan Olli otti aikalisän, jonka jälleen mentiin jälleen tasatahdissa, mutta hienoisessa Valepan hallinnassa. Valepan hakkurin tontilla pelasi tällä kertaa Matthew Pollock, joka oli erän tehokkain 6/+6. Erän lopussa Valepa repäisi vahvalla syöttö- ja torjuntapelillä. Erä ValePalle 20 – 25.

Toisen erän alussa hakkuri Ville Sorvojan lisäksi Ettan yleispelaajille tuli onnistumisia. Josh Walker haki pallon katsomosta ja lopulta torjui pisteen Ettalle. Hieno pallo! Ettan alkuerän hallinta siirtyi ValePalle vierasjoukkueen neljällä peräkkäisellä torjunnalla. Tilanteessa 9 – 12 Etta vaihtoi Janne Marttilan Walkerin tilalle. Mutta - ValePa jatkoi erinomaista torjuntapeliään, niinpä tekniselle aikalisälle mentiin Valepan 9 -14 johdossa. Valepan torjunta- puolustus- sekä jatkopallojen hyökkäyspeli oli tässä vaiheessa erää astetta Ettaa tehokkaampaa. Kun vielä syöttöpelisäkin vieraat olivat kotijoukkuetta terävämpiä, oli erä vieraiden hallintaa. Tilanteessa 16 – 20 Ettan kuroessa kiinni Valepan kaulaa otti Ugis Valepalle aikalisän. Ettan pelin tason kohentuessa Valepalle toinen aikalisä 19 – 22. Erä päättyi Eduard Venskin ässäsyöttöön – erä ValePalle 21 – 25.

Erän onnistuja olikin Venski - kuusi torjuntaa toiseen erään! Kolmannen erän alussa Ettan hyökkäyspeli kulki mallikkaasti. Tilanteessa 8 – 5 Valepa otti erän ensimmäinen aikalisän ja sitten sen toisen sallitun tilanteessa 8-12. Tekniselle aikalisälle Anssi Hakalan onnistumisten siivittämänä 14 – 9. Ettan syöttö alkoi olla sitä mitä kotiluolassa pitääkin – Valepan vastaanotot nousivat kauas verkolta ja niin Etta pääsi näyttämään kotiyleisölleen näyttävää jatkopallopelaamista. Erän lopussa Valepa vaihtoi passarin tontille Mauri Kurpan joka johti vierasjoukkueen peliä mallikkaasti. Olli Kuoksa jarrutteli onnistuneesti Valepan takaa-ajoa aikalisillä. Erä Ettalle 25 – 20. Erän onnistujia olivat Ettan Ville Sorvoja ja Anssi Hakala sekä Valepalta Sakari Mäkinen.

Etta jatkoi neljännessä erässä kolmannen erän malliin erinomaista peliä. Kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia erän alusta saakka. Valepa otti erän ensimmäisellä aikalisällä tilanteessa 7-3. Walker paukutti palloa kenttään ja yleisökin sai iloita Ettan railakkaasta peli-ilmeestä. Valepa vaihtoi passarin tontille Mauri Kurpan tilanteessa 8-4. Etta oli tässä vaiheessa kuskin paikalla. Valepalle erän toinen aikalisä Ettan johtaessa 12 – 5. Loppuerän Etta rallatteli ja vei erän selvästi 25-16. Erän hahmo oli Ettan kapteeni Anssi Hakala – tehot 6/+6.

Viidenteenkin erään kotijoukkue lähti kovalla sykkeellä. Kotiyleisön hurjasti kannustaessa Etta hyökkäsi tehokkaasti – mutta niin teki vierailija Valepakin. Pisteitä tehtailtiin tasaiseen tahtiin. Ettan aikalisän (7-8) jälkeen alkoi Valepan torjuntapeli jälleen kulkea ja ote siirtyi hiuksen hienosti vierailijoille. MUTTA – Etta tuli Josh Walkerin johdolla tasoihin 11- 11 ja Valepan aikalisä, jonka jälkeen syöttövirhe ja Ettan hyökkäysvirhe. Ettan aikalisä 11-13 ja sitten Valepan aikalisä 13-14. Jännää! Josh kutospaikalta 14-14…Elvis kutospaikalta 14-15 ja sitten Sakari Mäkisen torjunta ja se oli siinä. Erä Valepalle 14-16.

Eduard Venski, VaLePa:

- Hyvä että voitto tuli. Etta oli hyvä kolmannessa ja neljännessä erässä. Pitkän tauon jälkeen pelimme taso laski. Hyvä että voitettiin.

Ville Sorvoja, Etta:

Päällimmäinen tunne on harmitus. Saumoja olisi ollut enempäänkin. Pitkän aikalisän jälkeen saimme pelin kulkemaan. Olli piti aika hyvän puhuttelun pitkällä aikalisällä, jonka jälkeen päätettiin jatkaa positiivisuuden kautta.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Hyvä torjunta puolustuspeli. Lisäksi joukkue noudatti sovittua taktiikka hyvin. Saimme torjunnalla paljon hyviä vaimennuksia. Olen tyytyväinen voittoon varsinkin tällä kuusikolla, jota ei ollut suunniteltu kuin viime hetkellä. Olli Kunnarilla oli niska jäykkyyttä ja Hogendoornilla oli nilkkavamma.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Kova latinki katosi jostain syystä ottelun alussa. Odotimme Kunnarin ja Hoogendornin pelaavan. Taktiikat oli tähän peliin luotu jo viikolla. Vaikka tiesin aamulla ettei Kunnari pelaa, ei enää mitään ollut tehtävissä. Kaksi viimeistä erää oli meiltä hienoa lentopalloa, niin kuin näitte. Valmentajana en toivoisi näin tiukkoja pelejä.