Seuraa meitä somessa:

Huima vuoden alku - Pölkky ja LP Kangasala viiden erän voittoihin

03.01.2024

Vuosi 2024 avattiin naisten Mestaruuliigassa keskiviikkona kahdella viisieräisellä. Pölkky Kuusamo menetti kauden ensimmäisen sarjapisteensä, mutta nousi lopulta kahden erän takaa voittoon Hämeenlinnasta. LP Kangasala puolestaan nousi neljännen erän huippuputkellaan 3-2 -voitton Salossa.

LP Kangasala voittoon Salohallin pitkässä ja vaiherikkaassa väännössä

Mestaruusliiga kakkosen ja kolmosen, LP Viestin ja LP-Kangasalan, ottelu joulutauon jälkeen oli melkoista vuoristorataa. Molemmilla joukkueilla oli muutoksia normiseitsikoissaan. Ässiä pelissä nähtiin yhteensä 29! Ottelun lopputulos 2-3 (25-17, 22-25, 25-16, 17-25, 13-15).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Mäki-Kojola, Kaikkonen, Butkevych, Yordanova, Luntamo, Garcia, Laaksonen
LP-Kangasala: Salmela, Ahtola, Rekola, Peura, Pyhäjärvi, Joki, Sairiala

Ensimmäisessä erässä salolaiset olivat niskan päällä LP-Kangasalan hyökkäyksen takkuillessa. LP Viesti oli joukkueena +8 LP-Kangasalan -4 vastaan ja erä selvästi kotijoukkueelle.Toinen erä mentiin tasatahtia, salolaiset koko ajan pinnan pari perässä ja erä LP-Kangasalle.

Kolmanteen LP Viesti sai hurmoksen päälle ja vastustaja näytti jopa surkealta. Sama tahti jatkui neljännen erän 15-9 -tilanteeseen asti. Kotijoukkue syötti ässiä ja peli oli helppoa. LP-Kangasalan Ada Peura pisti hyökkäys- ja syöttökoneensa pyörimään ja hänen jälkeensä Neea-Maria Joki teki saman tempun. LP Viesti hävisi erän lopun 2-16!

Viimeiseen erään salolaisten pelihuumori oli loppu. LP-Kangasala oli hetkessä 6-13 johdossa. LP Viesti sai vielä kaunisteltua numeroita, mutta ero oli lopulta liian suuri lyhyeen erään.

LP Viestin Selma Nikkanen teki ottelussa ensimmäisen liigapisteensä.Petra Salmela, LP-Kangasala:

- Aika ailahteleva peli. Tavoitteena oli nauttia ja viiden erän verran sai nautiskella. Kovat syöttöputket mitä Ada ja Neea vetivät, ne vapauttivat pelin ja saatiin hyvä fiilis.


Daria Butkevych, LP Viesti:

- En tiedä mitä sanoa, en halua hävitä. Olen tyytyväinen, että olen parantumassa ja toivon, että ensi peli on parempi. Pystyn antamaan joukkueelleni enemmän pisteitä ja energiaa. En osaa selittää, mitä tapahtui neljännen erän 15-9 – tilanteessa. Ehkä rentouduimme liikaa johtoasemassa, sellaista voi sattua.Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Aikalailla sellainen peli mitä tauon jälkeen odotinkin. Molempien joukkueiden pelissä tauko näkyi, syöttövastaanotossa erityisesti. Jos menettää 15-9 -johdon häviten loppuerän 16-2 niin ei siinä voittoa ansaita yhtä pistettä enempää. Toinen LP-Kangasalan yleispelaaja oli tilastoissa 2/-19 ja silti me hävitään peli. Tänäänhän oli kaikille yleispelaajille vaikea peli kaikille. Mielestäni Viivi Pyhäjärvi oli ratkaiseva pelaaja tänään vaikka hänellä oli pelin alussa vaikeaa. Yksi piste saatiin kuitenkin tänään.

Arttu Keränen, LP-Kangasala:

- Tässä on joku taika joulutauon jälkeisissä peleissä. Huilattu on ja reenattukin vähän vähemmän, kuin normaalisti kaudella tehdään ennen peliä. Tosi erikoinen peli, ailahteli ja pitkiä syöttöputkia puolin ja toisin. Neljännen erän nousu on jotakin sellaista, jota on vaikea uskoa. Meidän peli ei missään nimessä näyttänyt siltä, että siitä kammettaisiin ylös, mutta se mitä siinä tehtiin, niin siinä puskee joukkueen perusluonne esille ja muiden hyvät suoritukset ruokkivat hyviä suorituksia. Ei ollut optimaaliset lähtökohdat peliin ja olisi pitänyt tehdä pelaajavaihto aiemmin, ei ollut Heinin päivä tänään. Oppia itsellekin.


LP Viesti - LP Kangasala 2-3
25–17, 22–25, 25–16, 17–25, 12–15
Koti:Butkevych 16/+10, Kaikkonen 11/+0, Luntamo 9/+7
Vieras:Joki 16/+9, Pyhäjärvi 14/+5, Rekola 11/+10

MVP:t
Daria Butkevych, LP Viesti
Neea-Maria Joki, LP Kangasala

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia 576

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Pölkky nousi kahden tappioerän takaa voittoon Hämeenlinnaa vastaan

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-2 (21-25, 23-25, 25-10, 25-22, 15-9).

Hämeenlinna tuli vahvalla pelillä ottelun kahteen ensimmäiseen erään. Pölkky oli puolestaan alussa hieman huolimaton ja joulutauko näkyi selkeästi pelaamisessa. Kotijoukkue johti ensimmäistä erää 13-9, mutta Hämeenlinna kiri tasoihin lukemissa 15-15. Erä päättyi Pölkyn helpolla virheellä vieraille 21-25.

Toisessakin erässä Pölkyllä oli jo hyvän tuntuinen etumatka lukemissa 14-8. Kotijoukkueen viiden perättäisen virheen jälkeen tilanne olikin hetkessä tasan 15-15. Tämän erän lopussa kotijoukkueesta alkoi jo löytyä taisteluilmettä, mutta erä meniTuuli Tuomisen hyökkäyksellä vieraille 23-25.

Kolmanteen erään alkupuolelle Pölkky vaihtoi yleispelaajaksi Madeline Palmerin paikalle joulukuun parhaaksi palkitun Cortney VanLiewin ja hän näytti jälleen parasta osaamista auttaen joukkueensa hyvään perlivireeseen ja turvalliseen etumatkaan. Erä Pölkylle Hämeenlinnan hyökkäysvirheellä 25-10.

Neljännen erän alku oli vieraiden vahvaa pelaamista ja Sotiris Gkotsis otti aikalisän jo lukemissa 1-4. Pölkky pysyi takamatkalla kunnes Sofia Lehto tasoitti erän ässäsyötöllä lukemissa 10-10. Sen jälkeen Hämeenlinna pääsi kahden pisteen etumatkalle, jonka Pölkky otti kiinnin Madeline Palmerin hyvillä suorituksilla. Erä päättyi Pölkylle vieraiden hyökkäysvirheellä 25-22.

Kerttu Kilpinen vei viidennen erän ensimmäisen pisteen vieraille 6-paikan hyökkäyksellä. Carlyle Nusbaum teki tasoittavan pisteen, jonka jälkeen Pölkky meni 2-1 johtoon Hämeenlinnan torjunnan verkkovirheellä. Bettina Yli-Sissala pelasi vahvasti ja Nusbaum teki myös tarvittavia pisteitä Pölkyn mennessä 12-6 johtoasemaan. Palmer vei joukkueensa ottelupallotilanteeseen 14-7, mutta vieraat kavensivat vielä Pölkyn käsittelyvirheen ja Vitalia Marmenin hyökkäyspisteen ansiosta lukemiksi 14-9. Ottelun ratkaisupisteen teki Amiya Jones. Michaela Madsen pelasi muutamia etukenttäkierroksia Hämeenlinnan toisena passarina Sanni Suomelan lisäksi.

Bettina Yli-Sissala, Pölkky:

- Alussa meillä oli käynnistysvaikeuksia ja peli oli sekavaa. Teimme paljon sellaisia virheitä, joita meillä ei yleensä tule. Oli myös kommunikointiongelmia, jollaisia saattoi odottaa kevätkauden ensimmäisessä pelissä. Hämeenlinna pelasi hyvin kaksi erää ja muissakin erissä käytti hyvin ne tilaisuudet mitä heille annoimme. Meidän peli parani pitkän erätauon jälkeen. Keskityimme paremmin syöttöön ja haimme hyökkäyksiin erilaisia ratkaisuja. Hämeenlinna torjui hyvin. Ensi viikonloppuna on yksi kauden väitavoitteista Vampulaa vastaan.

Kerttu Kilpinen, Lentopallokerho:

- Tiesimme, että vastassa on tosi kova joukkue ja että meidän pitää lähteä rohkeasti pelaamaan. Meillä ei ollut mitään hävittävää tänään. Tauko teki meille hyvää ja saimme hyvän fiiliksen. Pystyimme haastamaan hyvin Pölkkyä. Olemme treenanneet hyvin pelaajilla joita meillä on. Meillä on pelaajia, joita pystyy vaihtamaan eri paikoille. Joukkue pelasi hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta omassa pelissä ensimmäiset erät oli vähän löysiä ja pitkällä erätauolla päätin skarpata hyökkäyspeliä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Peli oli parempi kuin ennen joulua pelattu. Hämeenlinna pelasi parhaalla tasolla, syötti ja torjui hyvin. Toisessa erässä pelasimme hieman paremmin kuin ensimmäisessä. Teimme hyökkäysvirheitä 15 pisteen jälkeen, koska Hämeenlinna torjui hyvin. Aloimme etsimään parempia ratkaisuja. Tarvitsimme tämän pelin jotta löydämme oman rytmimme. Seuraava peli on Vampulaa vastaan ja se on myös Cup-ottelu. Meidän pitää pelata parasta peliämme voittaaksemme.

Giovanni Torchio, Lentopallokerho:

- Tulimme taistelemaan hyvällä hengellä. Panostimme syöttöön ja parempaan torjunta-puolustukseen. Vastaanotossa ja pallojen kaivamisessa sekä huonon vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä emme olleet kovin hyviä. Torjunta-puolustus oli hyvää ja olen tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinna 3-2
21–25, 23–25, 25–10, 25–22, 15–9
Koti:Nusbaum 19/+6, Yli-Sissal 18/+15, Pollard 15/+5
Vieras:Kilpinen 14/+5, Klimovich 14/+13, Marmen 8/+1

MVP:t
Bettina Yli-Sissala, Pölkky
Kerttu Kilpinen, Lentopallokerho

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia 411

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin