Seuraa meitä somessa:

Hurmokselle historiallinen voitto - Hurrikaani jatkaa komeaa lentoaan

06.10.2019

Karelian Hurmos otti liigahistoriansa ensimmäisen voiton sunnuntaina suoraan kolmessa erässä Kokkolan Tiikereiden kustannuksella. Loimaalla Hurrikaani jatkoi voittoputkeaan aiheuttamalla Savo Volleylle ensimmäisen tappion.

Perjantain kotivoitto sai Loimaalla jatkoa sunnuntaina. Hurrikaani kukisti neljässä erässä Savo Volleyn. Ottelun tähtiloiston varasti kaikkien yllätykseksi 19-vuotias liigadebytantti Lauri Vanhanen, joka kentälle päästyään pelasi ennakkoluulottomasti.

Ottelun alku oli Hurrikaanin näytöstä. Sen pelaaminen jokaisella osa-alueella oli vahvaa. Silmiinpistävää oli tapa, jolla se hoiteli jatkopallotilanteet. Niihin savolaiset eivät löytäneet mitään lääkettä. Inoslav Krnic tarjoili laadukkaita hyökkäyspaikkoja koko arsenaalille, eikä Savo Volley päässyt torjumaan. Kaikkiaan ottelussa vain kolme torjuntapistettä saalistanut Savo Volley joutui verkolla kroatialaisen juoksuttamaksi.

Vasta Mikko Väliahon tultua kentälle, parani vierasjoukkueen pelaaminen. Väliahon leijasyöttö oli vaarallinen, keskipelaajalle merkittiin käsittämättömät kuusi ässäsyöttöä. Pitkälti Väliahon ja ottelun kuluessa otteita parantaneen, ja joukkueen parhaana palkitun Miro Määttäsen ansiosta Savo Volley pääsi kiusaamaan kotijoukkuetta.

Alussa savolaiset ottivat muutaman pisteen johdon, mutta 10-11 tilanteessa Heinon käyttämä aikalisä muutti erän kulun. Sen jälkeen isännät nousivat ensin rinnalle ja pitivät lopulta erän itsellään. – Kahdenkymmenen pisteen jälkeen pelaamisemme aina loppui. Hurrikaani osasi erien loput pelata paremmin, Jukka Tuovinen myönsi. Kolmannessa erässä kävi juurikin Tuovisen mainitsemalla tavalla. 20-20- tilanteesta Hurrikaani lasketteli viisi pistettä putkeen ja kolmannen erän erävoitto oli selviö.

Ottelun loppua kohden tunnetaso alkoi nousta. Heino tulistui tuomaritulkinnasta niin paljon, että Kenneth Aro antoi ensin keltaisen kortin ja sen jälkeen punaisen. Hurrikaani osasi käsitellä epäselvän tilanteen oikealla tavalla, eikä antanut hermokontrollin sen enempää pettää. Lopulta neljännen erän lopun vahva rykäisy tuotti erävoiton ja kolme sarjapistettä.

Vaikka Antti Ropponen saalisti ottelun parhaan pelaajan palkinnon ja kentän korkeimman pistemäärän (21), on Vanhasen pelaaminen nostettava esille. Vanhasen esiintyminen oli kuin koko Hurrikaanijoukkueen alkukausi. Se on ollut rohkeaa pelaamista, jossa järki ja maltti on pysynyt mukana.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Aika ajoin todella hyvätasoista lentopalloa. Oman joukkueen pelaamiseen olen tyytyväinen, poislukien toisen erän lopun. Siinä ei jaksettu pelata rauhallisesti loppuun saakka. Lauri (Vanhanen) tuli reippaasti kentälle. Pikkasen Väkiahon Mikon syöttövuoro aiheutti vaikeuksia, mutta siitä selvittyään pelasi loppuun saakka hyvin. Nyt palaudutaan, hoidetaan pikku vammat kuntoon ja luultavasti me jonkin verran myös harjoitellaan lentopalloa.

Jukka Tuovinen, Savo Volley:

- Ihan ok pelaamista. Meidän tunnetasoon en ole tyytyväinen. Pelattiin 20 pisteeseen asti hyvin, sitten Hurrikaani pääsi rinnalle ja ohi. Se harmittaa. Kaikkiaan saatiin hyvää dataa siitä, mitä harjoituksissa pitää tehdä.

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 Mäkinen Hurrikaani
1 Määttänen Savo

PROlibero
Mäntylä. Hurrikaani

Ruudun ottelukooste

Juuso Riponiemen ottelukuvat

Ottelutilasto

Joensuussa tehtiin historiaa

Karelian Hurmoksesta tuli miesten pääsarjatason 73:s seura, joka on ottanut voiton. Näin ”nollakerhoon” jäivät enää Käpylän Urheilijat sekä Kalevan Lentopallo historiasta. Hurmos löi sunnuntaina Kokkolan Tiikerit suoraan kolmessa erässä 3-0 (25- 22, 25-19, 25-19).

Päävalmentaja Karelian Hurmos Aigars Birzulis:

- Tänään lähdettiin peliin asenteella, jotta otetaan avauspisteet. Muutimme hieman kokoonpanoa edellisestä pelistä Petterin tullessa alkuviikosta joukkueen mukaan. Louhelan Ville siirrettiin yleispelaajaksi ja se muutos toimi. Omaan peliin löytyi muutoksella sopiva rentous.

Päävalmentaja Kokkolan Tiikerit Mikko Keskisipilä:

- Perusasioissa oltiin tänään huonompia. Tämä on kova sarja. Hurmos oli hyvä. Erot eivät olleet älyttömän isoja. Tiedetään mitä treenataan. Tullaan seuraavalla viikolla kovempana.

Paras pelaaja Karelian Hurmos Bjarne Huus:

- Me näytimme yleisölle tänään, että kannattaa tulla katsomaan meidän pelejä. Pelattiin tänään paljon paremmin kuin avausottelussa. Tiedettiin että kun parannetaan omaa peliä se riittää voittoon Tiikereitä vastaan.

Paras pelaaja Kokkolan Tiikerit Niklas Breilin:

- Oltiin jäässä koko joukkue. Seuraavassa pelissä pitää korjata, että mennään kaikkien pallojen perään, mikä on ollut meidän motto.

LähiTapiolan pisteet
3 Gabdullins Hurmos
2 Huus Hurmos
1 Louhela Hurmos

PROlibero
Breilin, Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Marko Pennanen / Hurmos
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin