Hurmos ja Lakkapää tarjosivat koko rahalla nähtävää

20.12.2019

Karelian Hurmos lähti joululomalle voitokkaasti Team Lakkapään tarjottua kovan vastuksen. Loppunumerot olivat Joensuussa isännille 3-2 (23-25, 25-13, 25-19, 22-25,15-13).

Joensuun Urheilutalon joulukuisessa perjantai-illassa nähtiin molemmille joukkueille tärkeä kohtaaminen. Ennen ottelua kotijoukkue Hurmos oli sijalla 7. ja vierasjoukkue Lakkapää Mestaruusliigan peränpitäjänä sijalla 10.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun hyvällä syöttöpelillä, mutta kotijoukkueen haparoidessa vastaanoton kanssa otti Lakkapää erän haltuunsa. Kotijoukkueesta parhaita otteita esitti Mikko Räsänen (7/+5) kolmella ässäsyötöllään. Hänen syötöillään kotijoukkue pääsi erän lopussa rinnalle, mutta tästä huolimatta vierasjoukkue onnistui viemään erän nimiinsä 25-23, päättäen erän ässäsyöttöön. Erässä nähtiin useita pitkiä palloralleja sekä kovia hyökkäyksiä.

Toiseen erään Hurmos saapui ärsytettynä ja Räsänen jatkoi syöttöruudussa tehokasta työtään. Kotijoukkueen otteet vapautuivat erän alun hyvillä suorituksilla, ja erän puoliväliin tultaessa Hurmos johti ottelua 13-6. Hyvän syöttöpelinsä ansiosta Hurmos pääsi otteluun huomattavasti paremmin mukaan myös torjuntapelissä. Lakkapää yritti rimpuilla erässä mukana, mutta kotijoukkue vei sen nimiinsä lähes suvereenisti 25-13. Kahden erän jälkeen joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Hurmokselta Räsänen 11/+7 ja Lakkapäältä Koskela 10/+6. Hurmos takoi kahteen erään 11 ässää.

Pitkän tauon jälkeen parketille marssi ärsyyntynyt Lakkapää, joka pakotti kotijoukkueen vaikeuksiin. Kotijoukkue piristyi hieman 5-9 aikalisän jälkeen, mutta erä jatkui vierasjoukkueen hienoisessa johtoasemassa 13 pisteen tienoille asti. Pian tuon jälkeen vierasjoukkue käytti jo toisen aikalisänsä tilanteessa 17-15, Mikko Räsäsen viihtyessä jälleen syöttöruudussa. Erän lopun kotijoukkue paineli menojaan, joka osa-alueella parantuneen pelinsä myötä. Erän loppulukemat 25-19 niittasi Ville Louhela ottelun 13. pisteellään. Erän hahmot olivat Petteri Härkönen torjunnoillaan sekä jälleen Mikko Räsänen syöttöruudussa. Lakkapäältä joukkueen parhaana jatkoi Niko-Matti Koskela.

Kolmanteen Lakkapää teki pieniä muutoksia kokoonpanoon, kun valmentaja Henri Tuomi marssitti avaukseen Miikka Lemolan. Lemola kiitti valmennusta luottamuksesta ja onnistui jokaisella osa-alueella heti erän alkuun. Myös Niko-Matti Koskela viihtyi syöttöruudussa ja pakotti kotijoukkueen puolestaan ottamaan toisen aikalisän tilanteessa 5-10. Erän edetessä kotijoukkue onnistui kampeamaan itsensä Lakkapään rinnalle ja siirtyi johtoon 15-14 Tuomas Karjalaisen syöttövuorolla. Lakkapää runnoi itsensä rinnalle ja ohi jälleen Koskelan syöttövuorolla. Johtoasema säilyi ja erän loppulukemat kirjattiin vieraille 22-25. Erän hahmo oli vieraiden Fathers, joka takoi erään tehot 8/+6.

Viimeinen erä toi hurmoksen takaisin Urheilutalon lehtereille, kun kotijoukkue tuli tauolta uudelleen syntyneenä. Lakkapää turvautui ensimmäiseen aikalisäänsä tilanteessa 6-3. Erä eteni tämän jälkeen tasaisissa merkeissä, kunnes Petteri Härkösen syöttövuorolla kotijoukkue karkasi muutaman pisteen johtoon 10-8. Lakkapää tuli tasapisteisiin 11-11 ja tässä vaiheessa Aigars Birzulis kutsui joukot aikalisälle. Aikalisä tepsi ja kotijoukkue nappasi tämän jälkeen erän itselleen 15-13 ja koko ottelun itselleen erin 3-2.

Lakkapään parhaana palkittu Regan Fathers kommentoi ottelua; ”Se oli pitkä peli, paljon ylä- ja alamäkiä. Viidennessä erässä toinen joukkue käänsi muutamat pallot itselleen. Meillä oli omat mahdollisuutemme, mutta eron tekivät viimeiset kaksi pistettä.”

Hurmoksen paras Mikko Räsänen kommentoi ottelua; ”Peli alkoi muutamalla ässällä, niin itseluottamus nousee.” Neljännen erän lipeämiseen Räsänen pitää syyllisenä yhtä rotaatiota-tilannetta; ”Hävittiin siihen yhteen rotatioon kymmenen palloa. Jos oltais ne hoidettu, niin nelos erä ois ollu puhtaasti meidän.”

Henri Tuomi kommentoi ottelua; ”Varsinkin tuo passarin 3-tilanne tahtoo olla vähän vaikea. Syystäkin ollaan molemmat häntäpäässä, tulee niitä töppäyksiä ja yhtäkkiä pelin taso romahtaa ja kaveri pääsee peliin mukaan.”

Aigars Birzulis kommetoi; ”Lakkapää yllätti meidät aloittamalla vain leijasyötöillä. Keskityimme ennakkoon hyppysyöttöihin. Lakkapää vaihtoi hyvin hyökkäystaktiikkaa, mutta meidän piti voittaa 3-1.”