Seuraa meitä somessa:

Hurmos piinasi Tiikereitä Kokkolassa - VaLePa ja Hurrikaani jyräsivät puhtaisiin voittoihin

22.11.2020

Miesten Mestaruusliigan sunnuntaissa kyti yhden superyllätyksen mahdollisuus pitkään, mutta lopulta Kokkolan Tiikerit nousi kahden erän takaa 3-2 -kotivoittoon Karelian Hurmoksesta. VaLePa sen sijaan murskasi Lakkapaa.com:in antaen vain 38 eräpistettä ja Hurrikaani haki Raisiosta myös puhtaan 3-0 -voiton.

VaLePa söi Lakkapaa.com:in hyökkäystehot

VaLePa Sastamala Tampere – Lakkapaa.com 3-0 (25-15, 25-9, 25-14)

Tyrvään Sanomien lastenpeliin Tyrvis kutsui kaikki lapset mukaan. Erityisvieraina olivat Muistolan koulun toisluokkalaiset, jotka olivat tehneet hienoja VaLePa-piirrustuksia kannustamaan kotijoukkuetta voittoon. Kannustuksesta oli apua, sillä pukkipaidat pelasivat aivan loistavan pelin eikä Lakkapäälle jäänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia tasapäiseen pelaamiseen.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Toimela, Mäkinen, Nikula, libero Ruohola
Lakkapaa.com: Jäntti, Lokka, Koskela, Zhukov, Lemola, Häyrinen, libero Silventoinen

VaLePan ylivertaisuuden vahvisti myös Lakkapään valmentaja Jukka Tuovinen pelin jälkeen.

- Oma syöttö toimi, mutta hyökkäyspeli ei. Toki vastustajan pelaaminen ja torjunta olivat erittäin hyviä. VaLePa on tällä hetkellä tosi hyvässä vireessä. Karvaassa tappiossa on voiton siemen, joten otamme oppia ja käännämme huomiseksi oman pelin plussaksi.

VaLePa pelasi hienon pelin. Joukkueen torjunta/puolustuspelaaminen söi eväät Lakkapään hyökkääjiltä. Hyökkäysprosentit menivät kotijoukkueelle 62%-25% ja positiivisten vastaanottojen jälkeen VaLePa hyökkäsi 93%:n tehoilla, kun Lakkapää jäi 17%:n tehoon. Suuri kiitos lankeaa ulottuvalle torjunnalle, mutta erikseen on nostettava myös Risto Ruoholan erinomainen liberopeli. Hän on mukana niin kovien iskujen puolustamisessa kuin myös peippipallojen hakijana. Puolustuspelaamisen lisäksi VaLePa käytti hyökkäyspaikat lähes virheettömästi.

Hyökkäysten järjestelyssä Mikko Esko tarjoaa jatkuvasti herkullisia hyökkäyspaikkoja. Hakkuri Aaro Nikula käytti paikkansa erinomaisesti 11/+11 ja hyökkäysprosentti 82% ja kaksi torjuntaa.

Ottelun parhaana palkittu Sakari Mäkinen 17/+14 ihastutti paitsi näyttävillä hyökkäyksillä myös huikeilla puolustuspallojen hauilla ja taitavalla yleispelaamisella.

VaLePan kolmanneksi tehokkain oli David Pettersson 10/+7 ja hyökkäys 67%.n teholla. Paras torjuja tänään oli Ilari Toimela kolmella torjunnalla.

Todellinen tason mittari VaLePalle tulee ensi keskiviikkona, kun sarjakärki Savo Volley tulee VaLePan vieraaksi.

Miikka Lemola:

- Vaikea päivä tänään. Ei voida olla tyytyväisiä pelaamiseen.

Sakari Mäkinen:

- Viikko reenattiin aika kovaa, en ihan näin vahvaa esitystä vielä odottanut, mutta tiesin, että hyvä peli on tulossa. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin.

Jukka Tuovinen:

-  Käytiin peli nopeasti läpi ja huomenna on tärkeä peli. Oma syöttö toimi, mutta hyökkäyspeli ei. Toki vastustajan pelaaminen ja torjunta olivat erittäin hyviä. VaLePa on tällä hetkellä tosi hyvässä vireessä. Karvaassa tappiossa on voiton siemen, joten otamme oppia ja käännämme huomiseksi oman pelin plussaksi.

Janne Kangaskokko:

- Maanantaina päätettiin, että Romans lepää ja Ilari pelaa. Erittäin tyytyväinen peliin, peli ilo ja nöyryys työn tekoon, torjunta-puolustus toimi. Kotipeli Savoa vastaan on edessä, siihen panostetaan keskiviikkona.

Otteluisäntä Tyrvään Sanomat valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Palkinnot jakoi päätoimittaja Hanna Pihlajamäki.

VaLePa Sastamala Tampere - Lakkapaa.com 3-0 (25-15, 25-9, 25-14)
VaLePa: Mäkinen 17/+14,Nikula 11/+11,Pettersson 10/+7
Lakkapää: Lemola 8/+3,Häyrinen 7/-5,Zhukov 4/-2

Pistekilpailu:
3 Mäkinen VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Nikula VaLePa

PROlibero
Risto Ruohola VaLePa

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Hurmos paha pala Tiikereille

Tiikeri ja Karelian Hurmos ovat uusi Tiikerit-Akaa -taistelupari. Ottelu menee näköjään aina viisieräiseksi. Tiikerit kuitenkin venyivät voittoon huolimatta siitä, että Hurmos vei kaksi ensimmäistä erää: 3-2 (23-25, 25-27, 25-19, 25-22, 15-9).

Tiikerit aloittivat ottelun siten, että normialoituksesta oli poissa Rami Rekomaa, jonka tilalla oli Benjami Montonen ja Jere Mäkinen, jonka tilalla oli Teemu Lahti.

Ensimmäisessä erässä Tiikereillä oli alussa fokus hukassa, jonka johdosta Hurmos pääsi heti alkuun johtoon. ero jopa 6 pistettä (7-13). Lopussa Tiikerit kiri rinnalle, mutta Ville Louhelan ja Lauri Jylhän iskut pitivät eron erävoiton suuruisena. Ei auttanut edes Tiikereiden hakkuri/passari tuplavaihto. Ratkaisuvaiheessa Tiikerit tekivät liikaa virheitä. Entinen Tiikeri Lauri Jylhä iski erän ratkaisupallon.

Toisessa erässä Hurmos otti taas erän alun hallinnan, mutta Tiikerit onnistui kirimään rinnalle ja ohi. Tiikereillä oli jopa yksi eräpallo, mutta Tiikerivirheitä oli taas liikaa. Ville Louhelan iskut ratkaisivat erän jatkopalloilla Hurmokselle.

Kolmanteen erään Tiikerit palasi "normiavaukseensa": Rami Rekomaa ja Jere Mäkinen tulivat avaukseen. Erän alku näytti taas pahalta, kun Atte Rissanen torjui Antti Leppälän kahteen kertaan. Erä jatkui kuitenkin tasaisena, kunnes Jiri Hänninen teki
syöttövuorollaan kaksi ässää ja rakensi tarvittavan piste-eron (10-9:stä 14-10:een). Erän Tiikerihahmo, Hännisen lisäksi, oli Jere Mäkinen, joka teki peliin tultuaan viisi hyökkäyspistettä.

Neljäs erä alkoi taas tasaisissa merkeissä. Aluksi Hurmos oli veturina. Jere Mäkisen ja Rami Rekomaan syöttövuoroilla Tiikerit siirtyivät johtoon ja Roope Keskisen syöttövuorolla ero vankistui niin suureksi, että erä meni Tiikereille.

Viidennen erän ratkaisuna oli Tiikereiden torjunnat, joilla se mursi Hurmoksen selkärangan. Lisäksi Hurmos teki erässä kuusi virhettä.

Matti Alatalo, Karelian Hurmos:

- Tänään tulos harmittaa. Pelattiin tosi rauhalista peliä. Onnistuttiin torjunnoissa. Pitkän tauon jälkeen kaveri muutti peliään ja meillä peli hieman katosi.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Näytti siltä, että oli paska peli, mutta se ei ollut totta. Hurmos oli tosi hyvä. Alussa ei saatu Hurmokselta mitään. Hyvä kun vaihdettiin eniten pelannut seitsikko, niin peli parani.

Kokkolan Tiikerit - Karelian Hurmos 3-2 (23-25, 25-27, 25-19, 25-22, 15-9)
Tiikerit: Keskinen 26/+19,Hänninen 22/+7,Leppälä 14/+11
Hurmos: Louhela 24/+18,Jylhä 20/+5,Tarkiainen 8/+4
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Pistekilpailu:
3 Keskinen Tiikerit
2 Mäkinen Tiikerit
1 Louhela Hurmos

PROlibero
Ville Sihvonen Tiikerit

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Välimaa johti Hurrikaanin jälleen Varsinais-Suomen herraksi

Hurrikaaani-Loimaa nappasi kauden toisen 3-0 voittonsa Raision Loimusta ja varmisti itselleen sekä kolme Mestaruusliiga-pistettä että Varsinais-Suomen herruuden kaudella 2020-2021. Hurrikaanin päävalmentajana debytoi joukkueen fysiikkavalmentaja (entinen liigapelaaja) Jani Niskakangas, kun Jussi Heino oli kotona varotoimenpiteenä.

Isäntäjoukkue Loimu pystyi haastamaan Hurrikaani ottelun ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta vieraiden kovuus erien lopuissa oli lopulta liikaa Loimulle. Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Johan Gruvaeus (19, +9). Hurrikaanista hakkuri Samuli Kaislasalo ja yleispelaaja Tapio Toiviainen tekivät 13 pistettä mieheen.

Santeri Välimaa, Hurrikaani:

- Loimu oli parantanut viime sunnuntaista tosi paljon ja tekivät meille tämän vaikeammaksi. Meillä oli torjunnassa ja puolustuksessa aika paljon ongelmia mutta sitten taas meidän vastaanotto ja hyökkäysteho oli aika hurjaa tänään. Ympärillä on aika kovia sällejä.

Elviss Krastins, Loimu:

- Paremmin meni kuin viime viikonloppuna, mutta huonommin kuin Hurmosta vastaan. Niin kauan kun me hätäillään eikä luoteta omaan tekemiseen, niin se on sellaista rääpimistä. Hurrikaani pelasi tosi vahvasti keskeltä.

Jani Niskakangas, Hurrikaani:

- Tänään puolen päivän jälkeen ilmoitettiin ettei Heinon Jussi lähde varotoimenpiteenä peliin. Pelaajat on kokeneita ja fiksuja eikä niitä tarvii sen enempää ohjata tuossa. Virheetön suoritus, ei ihan hirveästi annettu Loimulle ilmaisia pinnoja yhtään. Vastaanotto ja passipeli toimi hyvin ja hyökkääjillä oli mukavat oltavat.

Per-Erik Dalqvist, Loimu:

- Peli oli vuoristorataa. Viimeinen erä oli paras. Otimme siihen huonon alun ja aikaisen aikalisän, mutta sitten aloimme pelaamaan voitosta. Lopussa valitettavasti vastustajan kokemus voittamisesta vei voiton ja me sorruimme muutamaan kohtalokkaaseen virheeseen. Hurrikaanilla on vahva keskialueen hyökkäys kolmen pelaajan toimesta ja me emme saaneet siihen otetta torjunta- ja puolustuspelaamisellamme.

 

Raision Loimu - Hurrikaani-Loimaa 0-3 (21-25, 18-25, 23-25)
Loimu: Gruvaeus 19/+9,Krastins 8/+4,Mäki 7/+5
Hurrikaani: Toiviainen 13/+9,Kaislasalo 13/+4,Kutinlahti 10/+8
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Pistekilpailu:
3 Välimaa Hurrikaani
2 Suomalainen Hurrikaani
1 Kutinlahti Hurrikaani

PROlibero
Aatu Kulmala Loimu

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin