Hurmos, Savo ja Ducks jatkoivat voittojen polulla

10.10.2021

Karelian Hurmos, Savo Voley sekä Vantaa Ducks jatkoivat tappiotonta alkukauttaa miesten Mestaruusliigassa sunnuntaina. Hurmos haki historiallisen voiton Kokkolasta, Ducks hoiteli jo toistamiseen Ettan ja Savo Volley poistui Loimaalta kaikki pisteet mukanaan.

Ducks alkukauden aikana jo toisen kerran Ettaa parempi

Etta ja Vantaa Ducks ottivat yhteen jo toisen kerran hieman yli viikon aikana, ja lopputulos oli Oulussa vielä edellistä kertaa tylympi. Etta aloitti ottelun vahvasti vieden ensimmäisen erän, mutta sitten alkoi Ouluhallilla näkyi jo tutumpaa, vimmatusti taistelevaa Ducksia. Etta tuli neljännen erän eräpallotilanteessa 19-24 vielä rinnalle, mutta Ducks onnistui kuin onnistuikin katkaisemaan ottelun. Lopputulos 1-3 (25-18, 22-25, 18-25, 24-26).

Ettan avaus: Haapakoski, Petras, Michelau, Pennanen, Niinivaara, Väisänen, Rasinperä (L)

Ducksin avaus: Väänänen, Rastamo, Sanders, Lehtonen, Kattelus K, Kattelus V, Vuorinen (L).

Etta aloitti sunnuntai-illan koitoksen kuin tykin suusta. Tilanne oli jo 5-0 ennen kuin Ducks avasi pistetilinsä, ja piti muutaman pisteen johtonsa läpi erän. Ducksin ykköshahmo erässä oli 7 pistettä iskenyt Kalle Kattelus, joka oli koko illan hyökkäyksessä kentän parhaimmistoa. Ensimmäinen pidempi palloralli nähtiin tilanteessa 11-6, joka päättyi yhteen Michael Michelaun illan lukuisista tehokkaista kuutospaikan hyökkäyksistä. Alek Rastamon ässällä Ducks käväisi jo neljän pisteen päässä, mutta sitä lähemmäs Etta ei vieraita erän aikana päästänyt. Nuutti Niinivaara sai kunnian takoa ensimmäisen erän kaksi viimeistä palloa kenttään lukemin 25-18. Eritoten Ettan vastaanotto piti erässä kutinsa, vastaanotto 64%.

Toisessa erässä Ettan vastaanotto heikentyy huomattavasti Ducksin koventaessa syöttöään, kuten näkyi keskitorjuja Keenan Sandersin kahdesta peräkkäisestä vastapallosta vieraiden 2-6 -johtoon siirryttäessä. Ettan takaa-ajoa rasittavat lukuisat syöttövirheet. Markus Väisäsen ja Jakub Petrasin peräkkäisillä torjunnoilla Ettan kone vaikuttaa jo käynnistyvän uudelleen tilanteessa 10-11, ja joukkue pyristeleekin pisteen päässä aina tilanteeseen 21-22 asti, kunnes Ducksin väkivahva puolustus kaivaa Eetu Pennasen vihaisen hyökkäyksen takaisin peliin, ja Kalle Kattelus kiittää. Kotijoukkueen kannalta harmillisella verkkopompulla Ducks pääsee jo katkaisemaan erää, mutta Markus Väisäsen syöttövirhe päättää Ettan pyristelyn lukemiin 22-25. Ettan vastaanottotarkkuus putosi puoleen ensimmäisen erän vastaavasta, kun taas vastaavasti vieraiden vastaanotto poimi käytännössä kaiken ylös.

Kolmannen erän Ducks aloittaa toisen erän tapaan vahvasti, ja Etta-koutsi Olli Kuoksa reagoi heikkoon alkuun vaihtamalla hakkuri Jakub Petrasin tilalle Eemi Pölläsen. Ducksin muutaman pisteen johdossa tahkotaan vaihtopallotaktiikalla aina 16-19 -tilanteeseen. Alek Rastamon ässä vie Ducksin 16-21 -johtoon, ja tähän väliin Etta ottaa aikalisän. Rastamo kiskaisee aikalisän jälkeen kylmän viileästi toisen ässän, ja kun saman tekee seuraavassa syöttövuorossa vielä Kalle Kattelus, päästäänkin jo Ducksin eräpalloon. Eetu Pennasen hoideltua ensimmäisen, toisesta Ville Kattelus katkaisee erän 18-25.

Neljännessä erässä jatketaan tutulla kaavalla. Ducksin huolellinen kenttäpuolustus, rautainen vastaanotto ja varmistuspelaaminen ovat myrkkyä kotijoukkueelle, mutta Etta sinnittelee parin pisteen päässä. Illan pisimmän pallorallin voitto Michelaun hyökkäyksellä toi Ettan jo 16-17 -tilanteeseen, mutta Nico Mäki-Valtarin käytyä syöttelemässä äärimmäisen vaarallista hybridi-syöttöään, joista yksi päättyikin ässänä kenttään, oli Etta jälleen takaa-ajotilanteessa. Erä on katkolla jo 20-24 -tilanteessa, mutta Michael Michelau otti joukkueensa esimerkillisesti reppuselkään, syöttäen ensin ässän ja päättäen kaksi jatkopallohyökkäystä. Erä päätyy jatkopalloille kun Alek Rastamon hyökkäys katkaisee Miken hurjan syöttöputken. Alek myös torjuu ottelun viimeisen pallon Ettan kenttään lukemin 24-26, ja koko ottelu päättyy Ducksin 1-3 -voittoon.

Keenan Sanders, Ducks:

- Hidas alku meiltä, mutta paransimme äärimmäisen hienosti toiseen ja kolmanteen erään. Syöttö- ja passipeli parani huomattavasti, ja loppu sujuikin sitten hienosti.

Eetu Pennanen, Etta:

- Ollaan me aikamoinen syöttöporukka täällä kotona, 22 syöttövirhettä. Ne määrittää aika paljon pelin lopputulosta. Ekaan erään tultiin hyvin, silloin oli peli hallussa. Sen jälkeen luokaton määrä ilmaisia pisteitä jäi saamatta kun helpot pallot jäi kenttään. Ducks oli huolellisempi niissä ja ansaitsisi täysin voiton tänään.

Juho Rajala, Ducks:

- Eihän se välttämättä kauneinta mahdollista lentopalloa ollut, mutta taistelutahtoa löytyi, voitettiin vaikka vastustajakin pelasi ihan ok pelin. Hyvä että meiltä löytyy laajuutta, Alekilla ei ollut tänään ihan paras päivä, mutta esimerkiksi Katteluksen Ville nosti paljon profiiliaan. Velipoika Kalle onkin ollut jo pitkään luottopelaaja. Se on tärkeintä että saatiin laajalla rintamalla onnistumisia joukkueena, eikä odotettu Alekin hakkaavan koko peliä meille. Ekaa kertaa olin itse uudessa Ouluhallissa, on loistavaa kuinka täällä olosuhteet kehittyy. Siinä mielessä meille oli ehkä vähän hyötyäkin, että Korsossa on samantapainen halli, Ettakaan ei ole tässä hallissa pitkään treenannut. Toki meillekin tuli aika paljon syöttövirheitä, mutta saatiin myös hyvin tulostakin aikaan. Urheilutalo ehkä henkilökohtaisesti herättää vielä kuitenkin enemmän tunteita, kun siellä on itse tullut aikoinaan rymyttyä. Mutta on hienoa että Oulussa olosuhteet kehittyy ja saadaan tämän tason halli käyttöön.

Olli Kuoksa, Etta:

- Hyökkäystehot oli molemmilla joukkueilla hyvät, mikä vähän minua yllätti, ja vielä pienellä virhemäärällä. Mitä Eetu sanoikin, varsinki ykkösalueelle jää paljon helppoja palloja, eikä pystytä hyödyntämään niitä tilanteita. Siihen kun ladataan vielä erän verran syöttövirheitä niin siinä ei oikein ole voittavat elementit.

Etta - Vantaa Ducks
1-3 (25-18, 22-25, 18-25, 24-26)
Koti: Micheleau 23/+10, Pennanen 13/+8, Niinivaara 12/+9
Vieras: K.Kattelus 17/+5, Rastamo 16/+8, V.Kattelus 10/+5
Ässät 4-6, syöttövirheet 22-17, torjunnat 7-6, hyökkäys% 46-44, vastaanotto% 49-47

Eetu Pennanen, Etta
Keenan Sanders, Ducks

Esko Vuorinen, Ducks

Katsojia: 421

Hurmos haki ensimmäisen voittonsa Kokkolasta

Karelian Hurmos tuli ja teki historiaa. Joensuulaisjoukkue voitti Tiikerit Kokkolassa ensimmäistä kertaa liigassa. Tulos: 1-3 (25-20,
20-25, 19-25, 22-25).

Tiikerit jatkaa ilman Jere Mäkistä ja Hurmokselta puuttuivat Markuss Cielavs sekä Mikael Kyllönen.

Ensimmäinen erä alkoi Tiikerihallinnassa. Teemu Lahden ja Rami Rekomaan syöttövuoroilla Tiikerit siirtyi 6-1 johtoon. Erän alkuvaiheessa Tiikerit repi eroa ja se oli parhaimmillaan 15-8. Jatko sujui sitten suhteellisen tasaisesti, joskin Jere Heiskasen hyökkäykset kuroivat eroa hieman kiinni. Erä kuitenkin Tiikereille.

Toinen erä alkoi toisin päin: Hurmos aloitti tehokkaasti ja meni nopeasti 10-1 johtoon. Kun pisteet nousivat toiselle kymmenelle,
Tiikerit kuroi eroa torjunnoin ja Hurmosvirhein. Pienimmillään ero oli kaksi pistettä (17-19). Erän loppu kuitenkin taas Hurmosvetoista. Joistakin tuomioista tuli yleisöstä isoa porua, mutta mennyt mikä mennyt.

Kolmannen erän alku oli vaihteeksi hieman Tiikerivetoista, muutaman pisteen erolla. Eetu Häyrisen hyökkäys toi Hurmoksen johtoon ensimmäistä kertaa. Tilanteeksi 8-9. Siitä lähtien Hurmos ei antanut johtoa takaisin Tiikereille. Jere Heiskanen jatkoi hurjia hyökkäyksiään ja teki tässä erässä 9 pistettä. Tiikerivirheiden myötä hakkuriksi vaihdettiin Matias Saviaro, joka ei kuitenkaan päässyt esille, oltuaan erän lopun takamiehenä ilman passin passia.

Neljänteen erään Tiikerit vaihtoi Roope Keskisen Rami Rekomaan tilalle. Hurmos ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan otti erässä veturin rooliin. Tiikerit kiri rinnalle tilanteessa 17-17, mutta sen jälkeen Tiikerivirheet auttoivat Hurmosta viemään tämänkin erän ja siten koko ottelun.

Jere Heiskanen, Hurmos:

- Meillä oli vähän heikko startti. Hyvin saatiin kuitenkin siitä käännettyä. Haluttiin voittaa. Kiitos Lasselle. Antoi hyvin ruokaa.

Matti Alatalo, Hurmos

- Tottakai voitto Kokkolassa lämmittää. En ole aiemmin lähtenyt voittajana Kokkolasta, ei valmentajana eikä pelaajana. Ajoittain
hyökkäys toimi hyvin, mutta välillä kaivataan malttia. Pitää pystyä kehittämään peliä vielä.

Ville Sihvonen, Tiikerit:

- Hurmos oli todella hyvä. Ei päästy omalle tasolle, mutta Hurmos oli puolustuspelissä parempi ja Jere hurjana noilla pisteillä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Hurmos oli erittäin hyvä tänään. Kolme pääjuttua: 75 puolustusta, Lassen passipeli oli loistava ja Jere Heiskasen hyökkäyspeli upeata. Meiltä ei kaikki ihan sujunut toivotusti.

Savo Volley tasaisen vahva Loimaalla

Sunnuntaina Loimaalla kohtasivat kaksi täysin eri tavalla kautensa avannutta joukkuetta. Kotijoukkue Hurrikaani- Loimaa lähti hakemaan avausvoittoa tämän kauden liigassa, ja savolaisvieraat taas jatkamaan voittoputkeaan. Savo vei ottelun 0-3 (14-25,21-25,19-25).

Ilta päättyi savolaisjoukkueen voitonjuhliin ja kolmanteen voittoon kolmannessa ottelussa. Eli, Timo Tolvasen valmentama joukkue ei vielä Loimaallakaan hävinnyt.

Jussi Heinon suojatit puolestaan kokivat jo kolmannen tappion, ja avausvoiton metsästys jatkuu tulevana lauantaina Kokkolassa.

Savo Volley avasi ottelun sellaisella ryminällä, että Hurrikaani oli ensimmäisessä erässä täysin vastaantulija. Hurrikaanin puolustukseksi voidaan sanoa, että savolaisvieraat esittivät sellaista lentopalloa, mikä tuottaa sille jatkossakin voittoja. Se dominoi ottelun kaikilla osa- alueilla, mikä avauserässä johti rumiin lukemiin.

- Meillä oli tänään vahva laitapelaaminen. Kokeneet pelaajat tekivät fiksuja ratkaisuja, eikä meille tullut isoja virheitä, Tolvanen kiitteli pelaajiaan.

Savo Volleyn kolmikko Lelu Ojansivu (17 pist.)- Antti Siltala (12 pist.)- Andrus Raadik (14 pist.) johtivat joukkueen ilotulitusta. Sen lisäksi ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa pelaava Miki Jauhiainen (8 pist.4 torjuntaa) oli verkolla vahva.

– Pinnat tänään tyydyttää. Eilen Tutoa vastaan ei pelattu hyvin, ja tänään tiedettiin, että voitto vaatii pelin parantamista, Tolvanen kertasi.

Tolvanen ravisteli hiukan joukkuettaan syöttövirheiden (13) määrästä, mutta oli muuten peliin tyytyväinen. – Torjunta- puolustuspelissä oltiin kaveria vahvempia, Tolvanen lisäsi.

Hurrikaani- Loimaa aloitti pelin vaatimattomasti, mutta ensimmäisen erän jälkeen joukkue paransi. Silti, joukkueen syöttöpelaaminen oli sen verran vaisua, että Savo Volley pääsi jatkuvasti hyökkäämään monipuolisesti. Hurrikaani yritti syöttöruudussa pehmentää Siltalaa (20 vastaanottoa), mutta ”Silli” kesti kotijoukkueen paineen.

Savo Volley osoitti, minkälainen merkitys nykylentopallossa on aloitussyötöllä. Savolaiset olivat jatkuvasti vaarallisia hyppysyötön kanssa, ja kaksikko Lauri Vanhanen - Kalle Nohteri joutui melkoiseen pommitukseen. Kun vastaanotto ei noussut täydellisesti, joutui Santeri Välimaa juoksemaan pallon perässä pitkin kenttää. Se aiheutti hyökkäyspeliin sen, että kotijoukkue joutui hyökkäämään jatkuvasti laidoista, minne Savo Volley ehti rakentamaan aina vähintään kahden miehen torjunnan vastaan.

- Tulos ei tyydytä yhtään. Otettiin tänään rumasti pataan, Hurrikaanin parhaana palkittu Aleksi Muukkonen myönsi. Muukkonen myönsi suoraan, että syöttö- vastaanottopelaamisessa joukkue hävisi vieraille selvästi.

Heino vie alkavalla viikolla joukkueensa jälleen treenisalille. Kotijoukkueen päävalmentajan mukaan sunnuntainen ottelu antoi infoa muutamista asioista, joita pitää harjoitella jatkossa.

- Avauserään en ole tyytyväinen, mutta kahdessa jälkimmäisessä parannettiin selvästi. Toivottavasti saadaan kaikki pelaajat tulevalla viikolla mukaan harjoituksiin, Heino päätti.

Tänään Hurrikaanilta poissa vahvuudesta oli ykköslibero Peter Vuorinen loukkaantumisen takia. Liberovastuun kantoivat Lauri Vanhanen ja 16 -vuotias Kalle Nohteri. Hurrikaanin seuraava ottelu on ensi lauantaina Kokkolassa.