Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani ja Akaa-Volley tylyjä isäntiä

20.02.2019

Hurrikaani-Loimaa jätti keskiviikkona Savo Volleyn erävoitoitta ja Akaa-Volleykaan ei antanut erää enemmän vierailleelle Team Lakkapäälle.

Hurrikaani varmisteli paikkaansa kärkikaksikossa

Hurrikaani-Loimaa ei antanut vierailleelle Savo Volleylle erääkään keskiviikkona, vaan kuittasi makean voiton 3-0 (25-20, 25-20, 25-22 ).

Näin voitot ovat kauden keskinäisitä nyt loimaalaisille 2-1 ja sarjapisteet niistä 7-2. Joukkueiden neljäs kohtaaminen on vuorossa heti lauantaina Siilinjärvellä.

Voitollaan Hurrrikaani nousi samalla tasapisteisiin liigakärki VaLePan kanssa pelin enemmän pelanneena. Savo Volley on nyt pelin enemmän pelanneen kahdeksan pisteen päässä loimaalaisista.

Hurrikaani viimeisteli kaikki kolme erävoittooa tyylikkäästi vieden kahta ensimmäistä erää koko ajan ja kääntäen kolmannen 20 pisteen tuntumilla.

Hurrikaanin Tomi Rumpunen keräsi kentän komeimman saldon 15/+12 hyvän vastaanottopelinsä ohessa. Hakkuripelissä kotijoukkueen Antti Ropponen (14/+7) oli myös selkeästi vieraiden Eetu Häyristä (13/+1) tehokkaampi.

Savon Andrus Raadik pelasi 100. liigaottelunsa.

Antti Siltala (Savon paras):

- Syöttöpeli hävittiin tänään 100-0. Ja sitten, kun päästiin peliin mukaan, niin tuomarit puuttuivat peliin. Kaverilla oli myös laadukkaampaa puolustamista. Paljon hyvää oli kuitenkin myös meidän pelissämme. Pelirytmi on liigassa aika raaka. Harjoittelu jää todella vähälle.

Antti Ropponen (Hurrikaanin paras):

- Tärkeä voitto siihen, että saataisiin vähintään se kakkospaikka. Helkatinmoinen ottelurumba meillä edessä. Nyt voitaisiin vähän jopa kierrättää pelaajia. Syöttöpelissä olimme vahvoja. Pikkupalloissa oltiin huolellisempia, vaikka muutama pallo jäikin harmittamaan. Westin kanssa oli tänään vähän vaikeuksia. Hienoa, että vielä ehditään treenata tätäkin ennen playoffeja

Jukka Tuovinen:

- Tehtiin paljon virheitä etenkin syöttöpelissä. Ei saatu luotua painetta omilla syötöillä. Jos tuomari tekee virheen, niin ihmettelen, miksi valmentajaa rankaistaan siitä.

Jussi Heino:

- Pojat pelaa hienoa lentopalloa ja tekee kentällä paljon töitä. Loppuun asti yrittämistä ja vastustajan olon epävarmaksi tekemistä. Joukkue pyytää, vaatii ja kannustaa toisiaan jättämään kaiken kentälle. Sitä on hienoa katsella penkiltä.

Hurrikaani Loimaa - Savo Volley 3-0
25-20, 25-20, 25-22
Hurrikaani: Rumpunen 15/+12, Ropponen 14/+7, Toiviainen 9/+5
Savo: Häyrinen 13/+1, Siltala 12/+5, Raadik 9/+4

LähiTapiolan pisteet
3 West Hurrikaani
2 Rumpunen Hurrikaani
1 Ropponen Hurrikaani

PROlibero:
Mäntylä Hurrikaani

Ottelukuvat, Juuso Riponiemi

Ottelutilasto

Akaa-Volley otti täydet pinnat Lakkapäätä vastaan

Akaa-Volleyn ja Team Lakkapään peli ei noussut Mestaruusliigan historian näyttävimpien pelien joukkoon. Melko ailahtelevia otteita nähtiin puolin ja toisin. Toki joukkueiden otteet kohenivat ottelun loppua kohden.

Enderwin "Eddy" Herrera pelasi 300. liigaottelunsa. Eddy debytoi liigassa 30.9.2006 Raision Loimun riveissä. Nyt käynnissä on venezuelalaisella jo yhdeksäs liigakausi Mestaruusliigassa.

Akaa-Volley lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä Lakkapäällä oli laittaa kehiin vain kahdeksan pelikuntoista palloilijaa. Yhdeksän saatiin sentään pöytäkirjaan. Mutta Matias Korhonen oli sairaana eikä käynyt kentällä kuin syöttämässä pariin otteeseen.

Ennakkoluulottomasti hyökännyt Lakkapää vei kolmen ensimmäisen erän alkua ja Akaa-Volley ihmetteli vieraiden pistetehtailua. Joka erässä päädyttiin kuitenkin lopulta melko tasapäin ratkaisuihin.

Ensimmäisen erän kuningas oli entistä kotiseuraansa kurittanut Akaan Miikka Lemola. Yleispelaajan vastaanotto toimi täydellisesti ja miehen leijasyöttökin puri parin ässän verran. Erä päättyi Lemolan ässään ja toinen erä puolestaan alkoi saman herran suoraan syöttöpisteeseen.

Kakkoserä venyi aina jatkopalloille saakka ja viimeinen piste pyörähti Lakkapään laariin. Kolmas koitos oli lähes ensimmäisen kopio. Alussa Lakkapää karkasi reiluun johtoon, mutta hiljalleen kotijoukkue kiri etumatkan kiinni, laittoi vilkun päälle ja katkaisi maaliviivan neljän pisteen erolla.

Ottelun viimeinen ja neljäs erä oli ehkä ottelun paras. Molemmilla kokonpanoilla oli muutama näyttävä kuvio, jotka saivat reilut 400 päisen yleisön huokaamaan.

Lakkapään joukkueesta kannattaa parhaana palkitun passari Joel Juurisen lisäksi mainita Olli Saarenmaa, joka pelasi vasta kolmannen liigapelinsä. Tuohon nähden nuoren hakkurin saldo 18/+11 on kunnioitettava.

Myös Lakkapään valmentaja Henri Tuomi nosti Saarenmaan erikseen esiin.

- Otteissamme oli paljon positiivista tänään. Vastaanottopeli oli vaikeaa (43%) ja paljon oli sähläystä ja hölmöjä virheitä. Mutta hyvin tapeltiin lähes loppuun saakka. Saarenmaan Ollin otteet miellyttävät. Nuoren miehen saldo oli hieman parempi kuin kokeneen Mikkosen verkon toisella puolella.

Akaan parhaana palkittu Joni Mikkonen kiteytti tärkeimmän.

- Kolme pistettä.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli ymmärrettävästi tyytyväinen.

- Meiltä hyvä syöttöpeli ja hyvä puolustuspeli ja hyvä faniporukka katsomossa. Eddie oli vielä hieman toipilaana ja Miikka Lemola on nyt keskittynyt vastaanottoharjoitteluun. Hyvin on taito tarttunut. Miikkan hiha oli joukkueen paras ja siitä kiitos.

Lemolan peli oli kaiken kaikkiaan hyvä. Eikä mies peitellyt, että nautti nimenomaan Lakkapäätä vastaan pelatessa.

- Totta kai sain lisäpotkua, kun vastassa oli viimekaudella edustamani rovaniemeläistokka.

Akaan paras Joni Mikkonen
Lakkapään paras Joel juurinen

Akaa-Volley - Team Lakkapää 3-1
25-18, 27-29, 25-21, 25-20
Akaa: Mikkonen 25/+12, Lemola 12/+3, Juntura 11/+10
Lakkapää: Saarenmaa 18/+11, Mäkinen 14/+4, Hautala 10/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Juntura Akaa
1 Herrera Akaa

PROlibero:
Köykkä Akaa

Ottelutilasto

Kuvat: 
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin