Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani ja Savo Volley vierasvoittoihin

16.10.2019

Keskiviikon miesten liigapeleissä nähtiin kaksi vierasvoittoa, kun Savo Volley puristi lopulta 3-2 -voiton Ettasta ja Hurrikaani-Loimaa jätti Raision Loimun erävoitoitta.

Hurrikaani vei täyden pistepotin Raisiostakin

Hurrikaani-Loimaa oli tyly vieras Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa ja vei kauden ensimmäisen paikalliskamppailun nimiinsä puhtaasti luvuin 3-0 (25-17, 25-23, 25-21). Vieraiden kroatialaispassari Inoslav Krnic pyöritti hyökkäyspeliä millimetrin tar kasti ja Hurri kaanin laitahyökkääjät kiittivät tarjoilusta tehden hyvät pisteet ja tehot. Loimu sortui koti kentällään 812 katsojan harmiksi liian usein virheisiin ja pehmeisiin voimapeippiratkaisuihin.

Ottelun korkeimman pistemäärän tehtailivat Hurrikaanin Antti Ropponen ja Sakari Mäkinen, jotka tekivät 15 pistettä mieheen. Loimun Tamir Hershko ja Hurrikaanin Tapio Toiviainen tekivät yhden pisteen vähemmän.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Smile Henkilöstöpalvelut:
Hurrikaani: Inoslav Krnic
Loimu: Avery Aylsworth

Sakari Mäkinen, Hurrikaani-Loimaa:

- Tuntuu että tehtiin jokaisesta erästä itselle turhan vaikea. Onneksi saatiin niinä hetkinä vähän apuja Loimulta kun itse sössittiin. Me teimme sellaisia suorituksia, joita ei olla tällä kaudella tehty kertaa. Pitää mennä nöyrästi takaisin treeneihin.

Kasimir Vuorinen, Raision Loimu

- Ei käynnistynyt peli tällä kertaa tuon enempää. Hurrikaani oli tänään tasaisempi peruspelaamisessa.

Jussi Heino, Hurrikaani-Loimaa

- Ei ollut pelkästään tämä peli sellainen missä tehtiin helpoissa palloissa virheitä. Aina nämä juontaa siitä mitä harjoitussalilla on tehty. Viime päivinä ote on päässyt harjoitussalissa vähän löystymään ja se näkyi heti pelissä. Keskinäisessä vaatimustasossa on skarppaamista.

Kasper Vuorinen, Raision Loimu

- Lentopallossa tulee välillä vaikeuksia ja niiden edessä on noustava uudestaan ylös. Me ollaan nyt vähän vaikeuksissa ja meidän tehtävä on nousta täältä ylös. Muutosprosessimme on edelleen käynnissä.

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 Krnic Hurrikaani
1 Toiviainen Hurrikaani

PROlibero
P.Vuorinen Hurrikaani

Ruudun ottelukooste

Ruudun ottelulähetys

Tuomas Pelton pelikuvat

Ottelutilasto

Etta nousi haastamaan Savon, palkintona avauspiste

Etta saavutti kauden avauspisteensä noustuaan kahden tappioerän jälkeen haastamaan tiukasti vierailleen Savo Volley. Lopulta vieraat poistuivat paikalta voittajien erin 2-3 (19-25, 18-25, 27-25, 25-15, 14-16).

Ettan avaus: L. Jylhä, Helenius, Marttila, Sorvoja, Niinivaara, Hänninen. Liberona Rasinperä.
Savom avaus: Ivanov, Määttänen, Siltala, Ojansivu, Leitzke, Savonsalmi. Liberona Ayzenberg.

Ensimmäisessä erässä Savo otti komennon ja Olli Kuoksa joutui käyttämään ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3-7 ja toisen 8-13. Toinen aikalisä nosti Ettan mukaan taisteluun parin pisteen päähän tilanteeseen 12-14. Seuraava piste tuomittiin aluksi Ettalle, mutta tuomarikeskustelun jälkeen piste käännettiin Savolle hyökkäyksen osuessa libero Miro Rasinperän olkapäähän. Tämän jälkeen Savo löi kutosvaihteen silmään ja katosi horisonttiin. Etta nousi vielä Tuomas Hännisen syöttövuorolla takapuskuriin kiinni, mutta Savo piti pintansa ja voitti erän 19-25.

Toisessa erässä Savo jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Ensimmäisessä erässä Janne Marttilan tilalle tullut Aleksi Muukkonen jatkoi kokoonpanossa. Savo karkasi kuitenkin heti alussa 1-6- johtoon. Etta nousi kolmen pinnan päähän (5-8), mutta Savo jatkoi karkumatkaansa Lelu Ojansivun ja Miro Määttäsen johdolla. Erä selkeästi Savolle 18-25.

Kolmas erä alkoi virheiden sävyttämänä molemmilta joukkueilta. Edellisten erien kaavasta ei kuitenkaan poikettu, vaan Savo lähti viemään tätäkin erää ja karkasi viiden pinnan johtoon. Etta aloitti lopussa todella kovan takaa-ajon ja kampesi pisteen päähän tilanteeseen 20-21. Savo otti kaksi seuraavaa pistettä ja Olli Kuoksa oli pakotettu aikalisälle. Aikalisä tuotti tulosta ja syöttämään vaihdettu Juuso Kontio nosti kotijoukkueen eräpallotilanteeseen. Ensimmäinen eräpallo ei tuottanut tulosta, mutta Ville Sorvojan hyökkäyksillä Etta sai kaksi eräpalloa lisää, mistä toinen käytettiin hyväksi. Jan Helenius päätti erän Ettalle 27-25.

Neljännessä erässä feenikslinnun lailla tuhkasta noussut Etta jatkoi siitä mihin jäi. Parantuneen torjunta-puolustuspelin ansiosta Etta käynnisti erän vahvasti. Tilanteessa 12-10 kentälle syöttämään tullut Juuso Kontio pamautti ässän takarajaan ja Jukka Tuovinen kutsui joukot kokoon. Kontio jatkoi vahvasti ja kahden pisteen jälkeen Tuovinen painoi aikalisänappia uudestaan. Tämäkään ei auttanut vaan Savo aloitti huvipuistoistakin tutun vaihtokarusellin. Ensiksi Siltala vaihtui Jere Heiskaseen ja seuraavan pallon aikana nähtiin tuplavaihto ja kentälle tulivat Lasse Jäntti sekä Eetu Häyrinen. Vaihtoa takaisin ottaessa nähtiin todella harvinainen tilanne, kun Savo oli käyttänyt kaikki vaihtonsa. Ensimmäisenä kentälle vaihdettu Ojansivu pääsi kentälle, mutta Ivanov ei, joten Savolla oli kentällä kaksi hakkuria. Passivastuun tässä eriskummallisessa tilanteessa kantoi Eetu Häyrinen, toinen kentällä olevista hakkureista. Ilman käsittelyvirheitä passarin tehtävästä selvinnyt Häyrinenkään ei kyennyt kääntämään Savon kelkkaa, vaan Etta rallatteli 25-15 erävoittoon ja ottelussa mentiin viidenteen erään.

Viides erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Savo pysyi koko ajan pisteen edellä. Olli Kuoksa käytti aikalisänsä, kun Savo oli karannut 4-8 johtoon. Aikalisä auttoi ja Etta nousi suoraan pisteen päähän 7-8. Tasoihin kotijoukkue nousi Jan Heleniuksen ässällä 14-14, mutta kaksi seuraavaa pistettä hoitelivat vieraat ja loppuniitin iski ässällään Miro Määttänen.

Parhaina pelaajina palkittiin Ettalta Ville Sorvoja ja Savolta Lelu Ojansivu.

Ville Sorvoja, Etta:

- Taas oli vähän käynnistymisvaikeuksia. Hieno päätyö tehtiin pitkällä erätauolla mutta ottelun aloituksiin pitää kyllä keksiä jotakin muutosta.

Olli-pekka Ojansivu, Savo:

- En oo varmaan koskaan pelannut ettaa vastaan 3-0. Hyvä muistutus meille siitä, että peli pitää pelata loppuun asti. Tyypillinen Etta joka taistelee loppuun asti.

Olli Kuoksa, Etta:

- Viimeksi jäi nousu vähän piippuun ja hyvä että nyt saatiin jonkunlainen palkinto. Melkoinen savotta saada pelin alut paremmiksi. Kahdessa viime kotiottelussa ollaan oltu alussa mytyssä ja niihin pitää nyt keskittyä. Savolla varmaan tällä hetkellä suomen parhaat laitahyökkääjät mutta heidän kanssaan selvittiin kyllä hyvin. Kovat oli kovia ja Sunnuntaiksi mennään taas yksi pykälä eteenpäin. Viime vuonna pelattiin samantyyppinen ottelu Loimua vastaan ja silloin kasvettiin, niin toivottavasti nytkin. Pisteistä kuitenkin pelataan ja onneksi saatiin nyt edes yksi piste kotiin.

Jukka Tuovinen, Savo:

- Pelattiin kaksi hyvää erää, jonka jälkeen keskittyminen karkasi eikä täytä niitä kriteereitä joiden mukaan meidän pitää pelata. Hyvin kasattiin itsemme viidenteen erään ja hyvä juttu meille saada tällainen taisteluvoitto. Kausi on alkanut odotusten mukaisesti ja pelin suhteen ollaan hyvällä tiellä

Etta: Jan Helenius /+, Ville Sorvoja /+, Janne Marttila /+
Savo: Olli-Pekka Ojansivu /+, Miro Määttänen 13/+3

Yleisö: 477

LähiTapiolan pisteet
3 Sorvoja Etta
2 Ojansivu Savo
1 Määttänen Savo

PROlibero
Ayzenberg Savo

Ottelutilasto

Kuvat
Tapio Hartikainen / Savo Volley
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin