Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani ja VaLePa liian kovia vierailleen

12.12.2018

VaLePa Sastamala Tampere palasi liigakärkeen ja Hurrikaani-Loimaa vahvisti kolmospaikkaansa keskiviikon kotivoitoillaan.

Hurrikaani teki hajurakoa Ettaan

Mestaruusliigan kolmosen ja nelosen piste-ero kasvoi yhdestä neljään, kun Hurrikaani-Loimaa kaatoi keskiviikkona kotonaan Ettan 3-1 (25-16, 25-20, 21-25, 25-17).

Kyseessä oli joukkueiden kolmas kohtaaminen runkosarjassa kahden edellisen päätyttyä 3-0 -kotivoittoihin molempien eduksi.

Eemeli Kouki teki kotijoukkueelle komeat 26/+24 ja Ettan tehokkain oli 20-vuotispäiväänsä juhlinut hakkuri Joonas Jokela tehoin 17/+8.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Sama kaava oli pelissä kuin lauantai Tiikerit-ottelussakin. Syöttö toimi erinomaisesti kaksi ensimmäistä erää. Ässä-virhe-suhde oli silloin loistava. Kolmannessa erässä syöttö sitten helpottui, ja kaveri sai vastaavasti parilla syöttöputkellaan revittyä eroa. Neljäs erä oli tasaisin. Siinä teimme ryhtiliikkeen erän puolessavälissä. Olenkohan koskaan tilastojen valossa pelannut yhtä hyvää ottelua? Samoin Porkalta, Oivaselta ja Toiviaiselta komeat tilastot.

Olli Kuoksa:

- Tuo herra numero 7 (Kouki) voitti meidät tänään. Kansainvälisen luokan suoritus. Hurrikaani on aina hyvä syöttöjoukkue kotonaan, kuten Matti Oivanen neljännessä erässä näytti. Tarvitsisimme peliimme parempaa hyökkäysosaamista. Tyhjänpäiväistä aivokohinaa pyrittiin tänään välttämään ja pelaamaan yksinkertaista lentopalloa.

Jussi Heino:

- Tultiin pehmeästi kolmanteen erään. Meillä suli siinä erässä vastaanotto osittain, mutta silloin myös aloimme hyökätä suunnitelmien vastaisesti. Kuten Tiikeri-pelissäkin, käänsimme tänäänkin parilla pirun hyvällä syöttövuorolla ottelun kotiin. Kolmannessa erässä hyökkäystempomme laski ja annoimme Ettan ryhmittyä rauhassa torjunta- ja puolustusasemiinsa, jolloin heitä on todella vaikea voittaa.

Hurrikaani-Loimaa - Etta 3-1
25-16, 25-20, 21-25, 25-17
Hurrikaani: Kouki 26/+24, Toiviainen 16/+11, Ropponen 14/0
Etta: Jokela 17/+8, Ronkainen 13/-1, Pennanen 8(+2

LähiTapiolan pisteet
3 Oivanen Hurrikaani
2 Kouki Hurrikaani
1 Hakala Etta

PRO Libero
Anssi Hakala Etta

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat

VaLePa vahva Tampereellakin

VaLePa Sastamala Tampere palasi takaisin liigan kärkipaikalle kaadettuaan Vantaa Ducksin Tampereella suoraan kolmesssa erässä 3-0 (25-19, 25-17, 25-15) erittäin tasapainoisella esityksellä.

Ottelun alku lähti pukkipaitojen varmassa hallinnassa. VaLePa syötti kaksi syöttöä peräkkäin, Ducks yhden ja ero kasvoi nopeasti tilanteeksi 16-9. Sen jälkeen edettiinkin tasatahtia, kunnes Rami Rekomaan syöttövuorolla VaLePa repäisi ratkaisevan eron. Ducksin mahdollisuudet erävoittoon menivät virheisiin syötöissä ja hyökkäyksissä.

Leo Jack teki ensimmäiseen erään tehot 0/-5 ja hän sai tehdä tilaa Atte Kyrölälle. Keskimies Antti Vallinin tilalle tuli Atte Risasnen. Vaihdot piristivät Ducksin peliä ja mentiin tasaisesti 15-14 tilanteeseen. Seuraava pallo oli ottelun pisin ja päättyi lopulta Atte Kyrölän hyökkäysvirheeseen. Seuraavassa pallossa Urpo Sivula otti torjunnan, heti perään Niko Suihkonen syötti ässän ja VaLePa meni menojaan. Erän viimeisessä pallossa Alan vastaanotti hienosti Kyrölän kovan syötön ja passariksi tullut Arttu Lehtimäki tarjoili keskelle Tommi Siirilälle. Toisessa erässä pukkipaidat hyökkäsivät loistavasti, tappoprosentti 64 ja vain 1 virhe eikä ankoille yhtään torjuntaa.

Ducks teki myös tähän kolmanteen erään vaihtoja. Toni Kankaanpään tilalle tuli Juho Kaunisto sekä hakkuri Karl Külaotsin tilalle Leo Jack, joka tekikin ensimmäisen pisteensä 3-3 tasoitukseen. Ducks meni erässä 8-7 johtoon Kyrölän hyökkäyksellä. Sen jälkeen erinomaisesti pelannut Urpo Sivula ratkaisi pelin syöttönurkassa, ässä ja pari pahaa tilanne 11-8. Arttu Lehtimäki tuli loppuerästä passaamaan ja pelasi hienon yksi ykkösen Sundbergille ja Suihkoselle tyhjille kutospaikalle.

Mikko Esko piti Ducksin torjunnan kiireisenä. Urpo Sivula kiitti passeista tehokkaalla hyökkäyspelillä, tappo% 61. Tommi Siirilä hallitsi keskiverkkoa 9 pistettä 10 passista ja 2 torjuntaa. Sundberg kunnostautui 4 torjunnalla.

Ducksin hyökkäysten tehot olivat tällä kertaa keskimiesten varassa ja he pääsivät ainoina tehoissa plussalle. Varsinkin Akseli Lankisen ja Lassi Nurmisen yhteispeli toimi näyttävästi. Libero Pasi Hyvärinen oli erinomainen vastaanotossa.

Lassi Nurminen, Ducks:

- Hyvä halli ja mukava pelata. Laidasta ei oikein saatu kuolemaan, jo toinen arkipeli tälle viikolle, voi olla, että vaikuttaa asiaan. Oli hyviä pätkiä, mutta peli kaatui omiin virheisiin.

Mikko Esko, VaLePa:

- Pelattiin joka osa alueella hyvin ja pelattiin hyvää peliä. Oli mukava pelata ja pelattiin hyvällä tasolla loppuun asti. Raisioon lauantaina ja Loimu on pelannut hyvin tällä kaudella.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja:

- Hieno, että Tampereella on tällainen halli. Arkipelit ovat haastavia, lähdetään suoraan töistä peliin, mutta silti pitää pystyä pitämään hyvä taso. Pari erää kaatui yhteen rotaatioon. VaLePa pelasi tänään pelkällä rutiinilla.

Radovan Gacic, VaLePan päävalmentaja:

- Halli on hyvä pelata. Syötimme hyvin tänään, mutta tiedämme myös, että Ducks pelaa hyvin. Jokainen peli on oma pelinsä, samoin myös cup, joka on tulossa.

VaLePa Sastamala Tampere - Vantaa Ducks 3-0
25-19, 25-17, 25-15
VaLePa: Sivula 17/+9, Siirilä 11/+8, Sunberg 10/+5
Ducks: Nurminen 12/+6, Rissanen 6/+5, Kyrölä 6/0

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Siirilä VaLePa
1 Svula VaLePa

PRO Libero
Alan VaLePa

Ottelutilasto

  Takaisin