Hurrikaani kaatoi Tiikerit toistamiseen ja otti välieräpaikan katkolle maanantaille

20.03.2022

Hurrikaani-Loimaalla on maanantaina kotikentällään mahdollisuus selvittää tiensä miesten välieriin, kun se kaatoi jo eeppisiä piirteitä omaavassa puolivälieräsarjassa sen kolmannessa pelissä Tiikerit sunnuntaina 3-2 (25-16,23-25,25-20,20-25,15-12).

Hurrikaani- Loimaa ja Kokkolan Tiikerit jahtaavat kiivaasti välieräpaikkaa. Ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliä osoittivat, että tässä parissa marginaalit ovat minimaaliset. Tänäänkin pelattiin pitkän kaavan kautta. Viisi erää, yli kaksi tuntia ja pitkiä palloralleja. Siinä elementit sunnuntaiseen taisteluun. Kuten torstaina Kokkolassa, myös Loimaalla Hurrikaani oli viidennessä erässä parempi.

Avauserässä Tiikerit ei olleet pelissä mukana yhtään. Kotijoukkue nappasi kuskin paikan, ja rallatteli helpohkoon voittoon.

– Meillä oli ottelun alku hyvä, mutta erän lopussa fokus hiukan katosi, ja Tiikerit pääsi mukaan otteluun. – Neljä seuraavaa erää mentiinkin sitten tasaisesti, Jussi Heino summasi.

Kolmessa ensimmäisessä erässä Tiikerien Oskari Keskinen ei pelannut aivan omalla tasollaan. Hakkuri tyytyi sijoittelemaan palloa Hurrikaanin puolelle, mutta neljännestä erästä alkaen Keskinen aloitti tutun pommittamisen. Lopulta Keskiselle merkittiin 20 pistettä.

– En ole tyytyväinen omaan pelaamiseen. Jäi huomiselle paljon parannettavaa. Nyt levätään ja huomenna on uusi päivä, hakkuri paljasti.

Jos ottelun ensimmäinen erä oli selvä, sen jälkeen mentiin tasatahtia viidennen erän loppuun saakka. Kotijoukkueen täsmäaseet olivat Antti Ropponen (26pist. +16) ja uransa ensimmäisiä pudotuspelejä pelaava Luka Marttila (24pist. +11), jonka johdolla Hurrikaanin hyökkäykset tekivät tuhoja.

– Hieno fiilis oli pelata, kun yleisöä oli näin paljon, Marttila tyytyi lyhyesti toteamaan. Ujo yleispelaaja on ottanut kauden alusta saakka toisen pelaavan laiturin paikan, ja yllättää lähes joka pelissä kypsillä otteilla. Tänäänkin viisi ässää ja hyökkäysprosentti 57%.

Tiikerit laittoi pelin lopussa jännäksi. Se voitti neljännen erän ja näytti viidennen erän alussa, että kuittaa myös viimeisen erän itselleen. Joska Försti otti neljännessä erässä käyttöön siihen asti hukassa olleen keskipelin, ja kapteeni Antti Leppälä (13pist. +8) lähti nostamaan omilla suorituksilla Tiikerien osakkeita.

Viides erä oli lopulta aivan käsittämätöntä tunteiden vuoristorataa. Molemmat joukkueet taistelivat loppuun saakka, ja jännitys näkyi ja tuntui katsomoon saakka. Onnistumisten jälkeen jatkui läpi ottelun tavaramerkiksi tullut vastustajan psyykkaaminen, josta punaisen kortin päätöserässä sai Matias Saviaro vaihtopenkille. Ilmainen piste punaisen kortin myötä ei onneksi voittajaa ratkaissut, vaan kotijoukkue kuittasi erän ja ottelun lopulta hyvillä pelillisillä ansioilla.

Kun kolme ottelua on takana, Hurrikaani on jopa yllättäen ottanut ottesarjassa johtajan paikan. Se pääsee huomenna maanantaina yrittämään ottelusarjan katkaisua. Luultavasti maanantaina tullaan näkemään samanlaista taistelua. Nyt henkisen kunnon lisäksi fysiikka saattaa näytellä isoa roolia. Joukkueet pelaavat jo neljännen pelin kuuteen päivään.

Hurrikaani Loimaa - Tiikerit 3-2
25-16, 23-25, 25-20, 20-25, 15-12
Koti:Ropponen 26/+16, Marttila 24/+11, Toiviainen 13/+7
Vieras:Keskinen 20/+16, Leppälä 13/+8, Mäkinen 12/+2