Hurrikaani miesten runkosarjan ykköseksi

02.03.2019

Hurrikaani-Loimaa varmisti historiansa kolmannen miesten Mestaruusliigan runkosarjan voiton perjantaina, kun VaLePa Sastamala Tampere hävisi kotonaan Savo Volleylle. Samalla varmistuivat miesten kaikki puolivälieräparit: Hurrikaani - Team Lakkapää, VaLePa - Tiikerit, Savo Volley - Akaa Volley ja Etta - Loimu.

Savo pelasi Hurrikaanin runkosarjan ykköseksi

VaLePa Sastamala Tampere kärsi kotonaan kauden toisen tappionsa, jälleen Savo Volleylle. Tappio tiesi samalla Hurrikaani-Loimaalle runkosarjan ykköspaikkaa. Savon voittonumerot olivat 2-3 (23-25, 25-22, 19-25, 25-18, 9-15)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Alan L
Savo Volley: Ivanov , Savonsalmi, Kaatrasalo, Heiskanen, Siltala, Häyrinen, Kawaguchi L

Hienoista alkuastelemista huolimatta ottelu ei sittenkään lopulta noussut aivan huippupeliksi. Ottelussa nähtiin toki ajoittain huippusuorituksia, mutta vastapainoksi tuli helppoja virheitä. Ensimmäistä erää lukuun ottamatta erät menivät erävoittajalle selvin numeroin häviäjän sortuessa virheilyyn. Tasokkaimmaksi nousi neljäs erä, joka oli joukkueilta liberoiden Alan ja Kawaguchi johdolla hienoa puolustuspeliä.

Viides ratkaiseva erä oli varsin erikoinen. Savo Volley pelasi lähes täydellisen erän 13/+11. Joukkue hyökkäsi 8 kertaa ja teki niistä 8 pistettä eli joukkueen hyökkäys 100% ja tähän lisäksi vielä 5 ässää lyhyeen erään.

Savo Volley ansaitsi voittonsa. Joukkue puolusti erinomaisesti. Taichi Kawaguchi nosti useita kovia hyökkäyksiä peliin. Eetu Häyrinen pelasi hyvän hyökkäyspelin ja nosti myös monia vaikeita puolustuspalloja peliin. Valmentaja Jukka Tuovinen näytti, miten oikealla pelinjohdolla voidaan ratkaista peli. Hän otti kolmanteen erään vaihdosta yleispelaajaksi Miro Määttäsen. Määttänen ratkaisi monia hankalia tilanteita savolaisille. Lyönnit lähtivät niin lujaa, että torjunta ei saanut otetta hänestä ja vastaanottokin toimi hänellä hyvin. Nuori keskimies Severi Savonsalmi oli iloinen yllättäjä.

VaLePan laitahyökkäystehot lepäsivät Urpo Sivulan harteilla. Markus Kaurto pääsi pelin edetessä hienosti peliin. Mikko Esko näytti, mitä yhdistelmä kokemus ja taito merkitsee. Hän järjesti todella maukkaita hyökkäyspaikkoja ja välillä hyökkäsi itsekin. Syöttönurkassa hän oli joukkueen tehokkain. VaLePa pelasi käytännössä koko pelin samalla kokoonpanolla muutamia lyhyitä taktisia vaihtoja lukuunottamatta.

Tappion myötä ratkesi, että hienon kevään pelannut Hurrikaani voittaa runkosarjan. VaLePan vastustajaksi puolivälierässä tulee Kokkolan Tiikerit. Sitä ennen VaLePa pelaa huomenna vielä Vantaan Ducksia vastaan.

Eetu Häyrinen:

- Tuntui hyvältä voitta ja erityisesti vieraskentällä, joka on ollut meillä hankalaa. Huomenna pelaamme Akaalla, jossa on aina hieno pelata.

Jukka Tuovinen:

- Onnistuttiin niissä asioissa, joissa tavoiteltiinkin. Syöttöpeli onnistui. Hyvät fiilikset on jatkaa pelejä ja penkillä on vaihtoehtoja.

Markus Kaurto:

- Ensimmäinen erä oli hankala, mutta toiseen erään pääsi vähitellen mukaan. Oma peli pitää saada toimimaan, jos aikoo mennä pitkälle. Peli pitää saada rennoksi, ja sitä kautta noustaan.

Radovan Gacic:

- Kaikki pelit haluamme voittaa, mutta se ei onnistunut tänään. Keskitymme puolivälieriin.

Lakkapää maisteli voittoa runkosarjan lopuksi

Runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut Team Lakkapää otti maistuvan voiton runkosarjan päätteeksi vierailleesta Raision Loimusta perjantaina erin 3-2.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vajaamiehisinä, kun kotijoukkueella oli rosterissaan vain 9 pelaajaa ja Loimulla 10. Loimu lähti otteluun oletetulla pudotuspelien avausseitsikolla lukuun ottamatta toista keskitorjujan postia, jonka miehitti kotiin jääneen Tuomas Koppasen sijasta Karri Sihvonen. Ottelun aikana päävalmentaja Christophe Achten käytti kaikkia Rovaniemelle matkustaneita pelaajiaan. Onnistujia ei mustapaitojen riveistä juuri perjantaina löytynyt.

Ottelun avauserä oli alusta alkaen Loimun hallussa ja vieraiden tahtipuikkoa heilutti keskitorjuja Pablo Guzman, joka teki 6 pistettä. Isänniltä hakkurin paikalle kanadalaishakkuri Jayson McCarthyn kokoonpanosta poistumisen ansiosta päässyt Olli Saarenmaa teki saman verran pisteitä. Toisessa erässä Saarenmaa jatkoi hyviä otteitaan ja vahvan kauden synnyin seuduillaan pelannut Peetu Mäkinen löysi myös jyvän. Pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmas erä alkoi tasaisesti, mutta kymmen pisteen kohdilla Peetu Mäkisen syöttövuoro kallisti vaakakupin isännille. Parin ässän jälkeen Achten yritti saada putkea katki aikalisällä tilanteessa 13-11. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan Lakkapää rynnisti Matias Korhosen johdolla kohti erävoittoa. Erän voimahahmo oli kuitenkin Mäkinen, joka takoi 9 pistettä kolmanteen erään.

Neljäs erä alkoi raisiolaisittain mollivoittoisesti passari Tomi Saarisen muutamalla käsittelyvirheellä. Vieraat eivät kuitenkaan olleet valmiita luovuttamaan, vaan isännät oli pakotettuja ottamaan aikalisän jo tilanteessa 3-7. Loimu vei koko erän nimiinsä hakkurin paikalla pelin vanhetessa Bomba Marquezin korvanneen Oskari Keskisen tehdessä vieraiden pisteistä viisi kappaletta. Saman verran pisteitä Loimu napsi myös torjumalla. Näin ollen ratkaisu siirtyi viidenteen erään, joka näytti jo vahvasti päättyvän Loimun juhliin, mutta isännät nousivat 5-10 ja 8-12 tappioasemien kautta 15-13 voittoon. Ottelun viimeisen niitin iski illan ehdoton ykköspelaaja, eli isäntien Peetu Mäkinen.

Ossi Rumpunen, Loimu

- Tiukka peli oli. Hävisimme tiukat erät tänään. Hyökkäys jatkopalloissa oli
meillä heikompaa. Samoin vastaanotto. Noihin osa-alueisiin hävisimme tämän pelin. Emme saaneet palloa kuolemaan, kun oli paikka. Yhteen rotaatioon hävisimme viidennen erän.

Peetu Mäkinen, Team Lakkapää

- Syöttö-vastaanotto oli tänään meillä paljon parempi. Saimme tapettua sellaisia ”räpellyspalloja” hyvin, mutta kun pallo tuli kuppiin, ei pallo kuollut. Torjuntaan löimme tänään liikaa. Ratkaisuista puuttui mielikuvitus.

Christophe Achten, Loimu

- Voitontahtoa ei näytä olevan tarpeeksi Lakkapäätä vastaata. Peli oli molemmilla vuoristoratamaista. Torjunta-puolustus toimi tänään ihan hyvin, mutta se ei riittänyt. Lakkapää oli tällä kaudella tosi vaikea vastustaja.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Olen todella tyytyväinen. Olemme treenanneet kunnossa olevilla pelaajilla todella kovaa. Se näkyi pelissä. Hyvin joukkue pelasi väsyneenäkin. Nyt ladataan energiatasot täyteen. Syöttö toimi tänään hyvin. Voittoerissä saimme myös pidettyä Guzmanin hyvin aisoissa. Tämä oli hyvä voitto.

Ankoilta loppui puhti ja Tiikerit vei sarjapisteet

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi perjantai-illan humussa Niklas Seppäsellä vahvistuneen Tiikerit Vantaan Korson Lumo-hallissa. Kauden aiemmissa kolmessa kohtaamisessa voitot olivat ankoille 2 – 1. Pelin voitolla 1 – 3 (16 – 25, 25 – 18, 24 – 26, 21 - 25) Tiikerit tasoittivat tämän kauden kohtaamisten voitot lukemiin 2 – 2.

Peli ei noussut tänään suurten klassikkopelien joukkoon. Tiikerit jatkavat puolivälierissä ja Vantaa Ducks karsintasarjassa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 310 katsojaa. Otteluisäntänä oli Korson Koti LKV Juha Julin Oy. Tänään tuomarit kävivät pelin jälkeen varta vasten kehumassa pallonpyörittäjiä, jotka hoitivat jälleen hienosti vaativan tehtävänsä.
Ensimmäinen erän alussa Antti Leppälä näytti kenttäpuolustuksen mallia, kun hän kaivoi Leo Jackin hirvittävän pommin peliin. Tiikereiden kuusikossa olivat tänään yleispelaajina Seppänen ja Hänninen. Ankkayleispelaajina olivat Kalle Kattelus ja Leo Jack. Ankkaliberona Atte Kyrölä. Erän alku oli puolin ja toisin tunnustelua. Kalle Katteluksen onnistuneen hyökkäyksen jälkeen ankat johtivat 7 – 5. Kalle Kattelus ottaa ässän Seppäsen hihasta, 9 – 7. Tiikereiden johtaessa 11 – 14 otti ankkakäskijä Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä. Tiikerit lisäsi kierroksia ja tilanteessa 11 – 16 Jack vaihtui Hyväriseen. Tilanteessa 12 – 17 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Hänninen vie Tiikerit jo 13 – 20 johtoon. Erä lopulta helposti Keskisipilän valmentamalle Tiikereille pistein 16 – 25.

Toinen erä alkoi Reynaldon hyökkäyspisteellä. Sitten Lankinen tykitti elämänsä syötön, ässä, 2 – 0. Nurmisen torjunnalla johtoon 4 – 1. Kalle Kattelus torjuu komeasti Buividsin, 7 – 3. Lankinen torjuu seuraavaksi Hännisen, 8 – 3. Keskisipilä otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 10 – 4. Vallinin ässä vie ankat jo 13 – 5 johtoon. Reynaldon pommi vie ankat 17 – 11 johtoon. Hännisen lyötyä rajasta leveäksi otti Keskisipilä tilanteessa 18 – 11 erän toisen aikalisänsä. Leppälä yrittää vielä ja kaventaa tilanteeksi 20 – 14. Kalle Kattelus vie ankat eräpalloon, 24 – 17. Erä ankoille 25 – 18.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hänninen meni syöttämään tilanteessa 6 – 6. Reynaldo lyö käsistä Omegaan, 11 – 11. Seuraavaksi Reynaldo ottaa Hännisen kiinni, 12 – 11. Vallin tasoittaa, 13 – 13. Seppänen vie Tiikerit jälleen johtoon jujullaan, 14 – 15. Seppäsen lyötyä pisteen ankkahihan kautta ottaa Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 17. Buivids vetää ässän ja se riittää ankkakäskijä Tuomiselle, joka ottaa aikalisän tilanteessa 16 – 19. Reynaldo torjuu Seppäsen ja sitten Kattelus tulee kutospaikalta, tilanne on tasan 19 – 19. Keskisipilä ottaa tässä vaiheessa erän ensimmäisen aikalisän. Seppäsen Nikke sai Keijo Yli-Kivistöltä keltaisen kortin tilanteessa 22 – 22. Reynaldo jää torjuntaan ja eräpallo Tiikereille 23 – 24. Sitten Buivids lyö pitkäksi. Akseli Lankinen lyö rättiin ja erä vieraille 24 – 26.

Vallin siirtyi neljänteen erään hakkuriksi ja Lauri Lehtonen hänen tilalleen keskipelaajaksi. Vallin jää Tiikereiden kolmen torjuntaan, 1 – 2. Buivids vetää ykköskulmaan, 5 – 7. Buividsin onnistumisen jälkeen Tuominen ottaa erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6 – 9. Hyvärinen jää torjuntaan ja Tiikerit karkaa jo neljän pisteen johtoon, 7 – 11. Hännisen jujun jälkeen Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 12. Buivids lyö sormista puolapuihin, 10 - 15. Hyvärisen tilalle verkkokierrokselle tullut Kaunisto kaventaa, 13 – 16. Buivids tykittää, 15 – 20. Tiikerit halusi olla eläinkunnan valtias ja ankat saivat maistaa kokkolaisen nisäkkään voiman. Erä Tiikereille 21 – 25 ja samalla koko ottelu vieraille erin 1 – 3.

Otteluisäntä Korson Koti LKV Juha Julin Oy:n Tuomas Julin palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Kalle Katteluksen ja Tiikereistä Rami Rekomaan. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Niklas Breilinin.

Yleispelaaja Kalle Kattelus, Vantaa Ducks

- Eka erä meiltä jopa totutun tahmeaa. Toisessa erässä päästiin hyvin peliin ja syöttö pysy parempana kuin on keskimäärin tällä kaudella ollut. Kolmannen erän lopussa oltiin pehmeitä omien ratkaisujen kanssa. Viimeisessä erässä meiltä loppu vähän puhtikin. Kiva kun on saanut näytönpaikkoja näissä loppupeleissä.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Puolustuspeli oli meidän teema tänään, mutta taisi mennä se pelin osa-alue tasan. Eka erä oli meiltä unista hommaa. Toinen erä jo näytti peliltä. Kolmas erä oli tasaista, mutta meiltä erään kolme luokatonta suoritusta ja muuta sählinkiä. Neljäs erä syötettiin lurppupalloja tai sitten suoraan Breilinille. Hyökkäyspelissä oli toista erää lukuun ottamatta tänään isoja ongelmia.

Keskipelaaja Rami Rekomaa, Tiikerit

- Vähän väsyneitä oltiin eilisen pelin jälkeen, mutta hyvin lähti ensimmäinen erä. Toisessa erässä oli huono kommunikaatiota ja vastaanotto petti. Kolmas erä lopulta hoidettiin ja se oli tärkeä meille. Hyvin on peli napsahtanut Tiikereiden passareiden kanssa ja olen nauttinut täällä olossani.