Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani nousi liigakärkeen - Loimu taisteli voiton Savosta

22.01.2019

Tiistai tarjosi kaksi todella mielenkiiintoista liigamittelöä, joiden tuloksena Hurrikaani-Loimaa nousi liigakärkeen ja Loimu puolestaan nappasi makean kotivoiton Savo Volleysta.

Loimu hurmosvoittoon Savosta

Raision Loimun vastoinkäymiset jatkuivat kotiottelussa Savo Volleyta vastaan, kun voitetun ensimmäisen erän jälkeen hakkurin paikalla ottelun aloittanut Oskari Keskinen väänsi sormensa sijoiltaan ja hän joutui jättämään kentän. Joukkueen pelin taso romahti tämän jälkeen ja Savo Volley vei toisen erän selvin numeroin. Muutenkin avainpelaajiaan menettänyt Loimu siirsi pitkällä erätauolla keskitorjuja Tuomas Koppasen hakkurin paikalle. Tämä muutos sytytti niin kotijoukkueen kuin -yleisönkin kovaan hurmokseen ja Savo Volley pystyi vain vaivoin haastamaan isäntiä enää kolmannessa ja neljännessä erässä. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-1 (25-20, 12-25, 25-23, 26-24) ja täydet pisteet pysyivät Kerttulassa.

Loimu on saamassa helpotusta kokoonpanoonsa, sillä tiistaina ottelua Kerttulan lehtereillä seurasi Ivan ”Bomba” Marquez, jonka peliluvan pitäisi olla kunnossa jo ensi viikon tiistaina, kun Vantaa Ducks saapuu Raisioon.

Ottelun paras pelaaja oli Loimun Pablo Guzman, joka teki 18 pistettä +15 tehoin. Hakkuriksi kesken ottelun siirretty Tuomas Koppanen teki 12 pistettä ja Viktor Lindberg 20. Savo Volleyn parhaimmistoa olivat jo avauserässä Eetu Häyrisen hakkurina korvannut Lelu Ojansivu sekä Miro Määttänen.

Lelu Ojansivu, Savo Volley

- Vieraissa ei oikein saada sykettä ja jos saadaankin, niin sitten muutaman virheen jälkeen se katoaa. Loukkaantumisen jälkeen on pitänyt omaa kuntoa vähän kohentaa. Olen omasta pelistä iloinen että pystyin pelaamaan, mutta sei hirveästi lämmitä kun hävitään. Koppanen olisi pitänyt saada kuriin, siellä oli tänään kikkakirja auki.

Tuomas Koppanen, Loimu

- Eka erä oli meiltä hyvää tekemistä. Toisessa erässä tuli valitettava loukkaantuminen Oskari Keskiselle. Se latisti meidän joukkuetta ja tuli tylysti tukkaan. Tulimme kuitenkin hyvin kolmanteen erään, vaikka kenttäjärjestys oli vähän sekaisin. Kävin itse kyselemässä valmentajalta jo toisessa erässä että voisiko meikäläinen mennä laitaan. Joukkueella oli tänään hyvä henki ja ei ollut mitään hävittävää tuossa tilanteessa.

Jukka Tuovinen, Savo Volley

- Tiukkaa oli vääntö tänään. Meillä oli tänään hyvä syke kun lähdettiin pelaamiseen, mutta pelin kasassa pitämisessä oli tosi paljon ongelmia. Tosi vaikeaa oli ottaa Koppanen kiinni, kun ei oikein tiennyt minkälaista lyöntiä tulee. Kaveri pelasi tietynlaisessa hurmoksessa tänään.

Christophe Achten, Loimu

- Olen ylpeä joukkueesta siitä miten aloitimme tänään sunnuntain pelin jälkeen. Mustutin joukkuetta ennen peliä voittamisen fiiliksestä. Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä sillä kokoonpanolla millä aloitimme pelin. Loukkaantumien sekoitti vähän meidän mielialaa, mutta tulimme pitkältä tauolta takaisin uudella suunnitelmalla. Sitten meillä kävi vähän tuurikin kolmannesta erästä alkaen. Olen erittäin iloinen kolmesta pisteestä.

Raision Loimu - Savo Volley 3-1
25-20, 12-25, 25-23, 26-24
Loimu: Lindberg 20/+9, Guzman 18/+15, Koppanen 12/+9
Savo: Ojansivu 21/+14, Määttänen 18/+8, Häyrinen 9/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Guzman Loimu
2 Ojansivu Savo
1 Lindberg Loimu

PROlibero
Vuorinen, Loimu

Ottelutilasto

Hurrikaani voittoon kovatasoisen ottelun jälkeen

Tiistai-illan ottelu Hurrikaani-Loimaata vastaan päättyi kovatasoisen väännön jälkeen vieraiden voittoon lukemin 1-3 (25-23, 20-25, 17-25, 22-25).

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Väisänen. Liberona Hakala.
Hurrikaanin avaus: West, Rumpunen, Toiviainen, Ropponen, Porkka, Oivanen. Liberona Mäntylä.

Ottelun alku eteni tasatahtiin. Hurrikaani johti erää 8-11, kunnes kotijoukkue heräsi. Etta kuroi eron tasoihin ja jatkoi samoilla vauhdeilla muutaman pisteen karkumatkalle. Erän loppupuolella ässätilaston ykkönen Matti Oivanen toi Hurrikaanin mukaan taisteluun erävoitosta. Kolme peräkkäisen ässän myötä tilanne kaventui lukemiin 22-21. Etta kuitenkin piti pintansa ja ensimmäinen erä päättyi Antti Ropposen törmätessä Markus Väisäsen torjuntaan ja erä naulattiin lukemiin 25-23.

Toiseen erään terävämmin tuli vierasjoukkue Hurrikaani. Olli Kuoksa joutui käyttämään toisen aikalisänsä Hurrikaanin johtaessa erää 7-13. Loppu oli myös Hurrikaanin. Koppiin marssittiin erälukemissa 1-1 Hurrikaanin oltua parempi lukemin 20-25.

Pitkän erätauon jälkeen erän alussa Hurrikaani karkasi 3-8- johtoasemaan. Haparointia nähtiin kummankin joukkueen syöttöruudussa, sillä ensimmäisen kolmentoista pallon aikana nähtiin peräti viisi syöttövirhettä. Ettan kiri alkoi 8-13 tilanteessa kolmen peräkkäisen pisteen myötä. Vieraiden päävalmentaja Jussi Heinon aikalisä tehosi ja Hurrikaani kuroi lisää etua. Erä Hurrikaanille 17-25 tässä syöttövirheiden sävyttämässä erässä. Yhteensä syöttövirheitä kirjattiin erässä peräti 11 kappaletta.

Neljännessä erässä edettiin tasaisissa merkeissä aina erän loppuhetkille. Lopussa Hurrikaani oli vahvempi, viimeinen erä 22-25 ja ottelu heille 1-3.

Joukkueen parhaina palkittiin Ettalta Markus Väisänen ja Hurrikaanilta Matti Oivanen.

Matti Oivanen, Hurrikaani:

- Hyvä esitys meiltä, tyytyväinen täyteen pistepottiin Oulusta. Täältä ei ole helppoa pisteitä hakea.

Markus Väisänen, Etta:

- Hurrikaani teki piirun verran paremmin asioita, kun piti olla kova. Pitää jatkaa työstämistä pajalla.

Jussi Heino, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Äärimmäisen vaikea paikka ottaa pisteitä, joten olen tyytyväinen, kuten varmaan joukkuekin. Lähettiin vähän löysästi liikkeelle, tosin Etta pelasi loistavasti ensimmäisen erän. Oivanen ja Rumpunen astuivat esiin, kun kova paikka iski.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Erittäin kovatasoinen peli. Molempien joukkueiden torjunta-puolustus maan parasta, Hurrikaanilla se oli parempaa. Molemmin puolin järkevää peliä. West oli tänään loistava jatkopallopelissä. En voi olla pettynyt oman joukkueen suoritustasoon. Syötössä pitää olla kotona parempi, toki Hurrikaanin vastaanotto on kova.

Etta - Hurrikaani-Loimaa 1-3
25-23, 20-25, 17-25, 22-25
Etta: Antti Ronkainen 14/+4, Eetu Pennanen 13/+7 & Joonas Jokela 13 +5
Hurrikaani: Rumpunen 20/+15, Oivanen 20/+12 & Ropponen 18/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Oivanen Hurrikaani
2 Väisänen Etta
1 West Hurrikaani

PROlibero
Mäntylä. Hurrikaani

Ottelutilasto

  Takaisin