Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani vei kärkipelin suvereenisti - Lakkapää ja Akaa myös voittoihin

20.01.2019

Miesten liigan kärkipelissä Hurrikaani ei antanut erääkään VaLePalle, Lakkapää haki pisteet Loimulta ja Akaa lähetti Tiikerit kotimatkalle erävoitoitta.

 

Ropponen johti Hurrikaanin voittoon kärkikamppailussa

Hurrikaani-Loimaa huokui itsevarmuutta ja rauhallisuutta miesten Mestaruusliigan kärkikamppailussa sunnuntaina Loimaalla, kun se löi sarjakärki VaLePan 3-0 tasoittaen joukkueiden runkosarjavoitot tällä kaudella 2-2:een. Kaikki pelit päättyivät kotivoittoon.

Antti Ropponen (23/+16) oli läpi pelin erinomainen ja häneen Matthew West pystyi luottamaan kaikissa tilanteissa. Myös koko muu joukkue pelasi ehjän pelin keräten tehot 33/+18.

VaLePan passari Mikko Eskolla oli taas tuskainen ilta, kun vain Erik Sundberg (13/+7) pystyi pääytämään hyökkäyksiä luotettavasti. Muun joukkueen tehot kirjattiinkin lauantaisen Suomen Cupin finaalin #esikottelussa” 24/0.

Hurrikaani nousi voitollaan kahden pisteen päähän VaLePasta yhden pelin enemmän pelanneena. Savo Volley on loimaalaisista viiden pisteen päässä kaksi peliä vähemmän pelanneena.

Erik Sundberg (VaLePan paras):

- Hurrikaani pelasi hyvin. Me emme päässeet omalle tasollemme. Hienoa puolustuspeliä kotijoukkueelta. Lisäksi he tappoivat palloa tehokkaasti. Ei voi mennä minkään tekosyyn taakse, kun mietimme omaa peliämme. Cup-finaalia varten täytyy treenata, jotta olemme valmiina ensi viikon lauantaina.

Antti Ropponen (Hurrikaanin paras):

- Pelattiin ihan hyvää lentopalloa, vaikka vastaanottomme ei ollutkaan ihan parhaimmillaan. Joka jätkä taisteli kentällä. Pelattiin rauhallista peruslentopalloa. Kun VaLePa ei ollut parhaimmillaan, riitti se tänään 3-0-voittoon.

Radovan Gacic, VaLePan päävalmentaja:

- Vastaanotto- ja passipeli oli meiltä OK, mutta hyökkäyksessä oltiin pehmeitä. Tämä saattoi olla kauden huonoin pelimme, mutta oli hyvä, että se sattui tähän paikkaan. Nyt pääsemme harjoittelemaan.

Jussi Heino, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Hyvä, keskittynyt, rauhallinen peli. Kolmannen erän puolivälissä oli pieni suvantovaihe. Mukava oli seurata peliä penkiltä. Päästiin melkein aina puolustuksen jälkeen päättämään pallo kunnon hyökkäykseen. Ei tarvinnut tuuppia palloa vastapuolelle.

Hurrikaani Loimaa - VaLePa 3-0
25-19, 25-21, 25-20
Hurrikaani: Ropponen 23/+16, Rumpunen 11/+7, Toiviainen 9/+3
VaLePa: Sundberg 13/+7, Sivula 8/+2, Siirilä 6/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Mäntylä Hurrikaani
2 Ropponen Hurrikaani
1 Toiviainen Hurrikaani

PRO Libero
Mäntylä, Hurrikaani

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat

Akaa-Volley voitti kuuden pisteen pelin

Akaa-Volley onnistui tärkeässä pelissä Kokkolan Tiikereitä vastaan. Puhdas 3-0 (25-21,25-23,25-21) voitto toi pistepussiin kolme tärkeätä pistettä ja jätti Tiikerit nollille.

- Kiitos pojat. Kuten tiedätte, tämä oli meille kuuden pisteen peli. Oli tärkeätä, ettei vastustaja saanut täältä yhtään sarjapistettä, hehkutti Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp joukkuettaan heti pelin jälkeen.

Ottelu oli sinänsä melko tasainen. Akaa-Volley johti kahta ensimmäistä erää hienoisesti alusta alkaen, mutta kolmannessa joukkueelle sattui useita syöttövirheitä ja näin Tiikerilauma roikkui hyvin pelissä mukana.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin jälleen kerran hakkuri Joni Mikkonen (16/+11), joka korosti niin ikään voittopelin tärkeyttä.

- Ottelu oli meillä tänään ihan hyvin hallussa kolmannen erä alkua lukuun ottamatta. Onneksi nyt ei tarvittu viittä erää. Saimme kolmanteen erään muutaman tärkeän puolustuspallon ja erän kruunasi Sauli Sinkkosen kaksi komeaa torjuntaa.

Tiikerivalmentaja Mikko Keskisipilä ei selitellyt tappiota.

- Akaa oli tänään juuri tuon verran parempi.

Tiikerirosterista puuttui Edvarts Buivids, jolla on jalkaongelmia. Mies on Keskisipilän mukaan hyvää vauhtia kuntoutumassa ja tulee kehiin ehkä jo lähitulevaisuudessa.

VaLePasta lainassa oleva keskitorjuja Rami Rekomaa sai Keskisipilältä ylsitystä.

- Rami on sopeutunut joukkueeseen hyvin, vaikka takana on vasta muutama yhteinen harjoitus. Hän oli ehdottomasti meidän parhaita tänään (6/+6).

Oliver Lüütsepp puolestaan ylisti Enderwin Herreraa ja Mikka Lemolaa.

- Meidän molemmat liberot puuttuivat tänään. Ovat kuumesairaina. Eddie teki hyvää duunia liberona ja loi joukkueeseen taisteluhenkeä. Myös Miikkaa on kehuttava. Yleispelaaja paikkasi hyvin Eddien jättämän aukon laidassa.

Parhaat pelaajat
Akaa-Volley Joni Mikkonen (16/+11)
Tiikerit Jiri Hänninen (14/+3)

Akaa-Volley - Tiikerit 3-0
25-21, 25-23, 25-21
Akaa: Mikkonen 16/+11, Heiskanen 12/+8, Sinkkonen 10/+8
Tiikerit: Hänninen 14/+3, Lahti 8/-1, Leppälä 7/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Mikkonen Akaa
2 Heiskanen Akaa
1 Hänninen Tiikerit

PRO Libero
Herrera Akaa

Ottelutilasto

Lakkapää edelleen voittamaton Loimulle

Raision Loimun kahdeksan ottelun mittainen pisteputki ja kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesivat sunnuntaina Raisiossa, kun Team Lakkapää haki viikonlopun etelän kiertueensa toisen 3-1 (18-25, 21-25, 25-21, 19-25) voiton Kerttulan liikuntahallista. Voitto oli Lakkapään kolmas joukkueiden yhtä monesta tämän kauden kohtaamisesta.

Loimu onnitteli pelaajaesittelyn yhteydessä esikoispojasta Tuomas Koppasta, jolle jokainen joukkuekaveri kantoi paketillisen vaippoja pelaajaesittelyn yhteydessä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää Loimu oli vastaanottajan roolissa, kun Lakkapää jatkoi siitä mihin se lauantaina Vantaalla jäi. Kotijoukkueen otteissa oli hieman pakkovoiton puristamisen makua. Pitkän erätauon jälkeen Loimu heräsi taistelemaan ja se veikin kolmannen erän nimiinsä. Ote ei kuitenkaan kestänyt erää pidempään, vaan Lakkapää vei neljännen erän jälleen Peetu Mäkisen johdolla.

Ottelun paras pistemies oli Lakkapään hakkuri Jason McCarthy, joka teki 22 pistettä. Lakkapään tulikuumalle Peetu Mäkiselle kirjattiin yksi piste vähemmän ja hän pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon hyvän vastanottopelaamisen siivittämänä. Loimun paras pistemies oli hakkurin tontille uudestaan istutettu Ossi Rumpunen, joka teki 18 pistettä.

Peetu Mäkinen, Team Lakkapää

- Lähdimme ihan omalla tasolla aggressiivisesti pelaamaan tätä ottelua. Saatiin eilen erän verran kestänyt musta hetki tänään puolitettua.

Ossi Rumpunen, Loimu

- Kaksi ekaa erää oli tosi vaikeita meille. Tuntuu että puristimme mailaa ja että oli pakko voittaa, kun olemme niille kahdesti tällä kaudella jo hävinneet. Kolmanteen ja neljänteen parannettiin syöttöä, mutta neljännen erän musta hetki ratkaisi ottelun.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Loimu on kohdannut meidät sellaisilla hetkillä, kun meillä on peli kulkenut. Vähän huonoa tuuria ollut siis Loimulla. Nyt osaamme käyttää fyysisyyttämme hyväksi. Pitkän aikaan tuotiin esiin pitkän joukkueen heikkouksia enemmän kuin vahvuuksia. Meiltä tänään kolme erää lähes virheetöntä hyökkäämistä ja syöttökin oli hyvä. Olimme minusta kaikilla osa-alueilla tänään vähän edellä.

Christophe Achten, Loimu

- Henrillä on joku salainen ase meitä vastaan. Aina kun joukkueemme näkee hänet, niin nukahdamme ja ennen kun heräämme, tilanne on jo 2-0. Tämä oli jo kolmas kerta. Lakkapää pelasi hyvin, mutta me emme olleet kahdessa ensimmäisessä erässä omalla tasollamme.

Raision Loimu - Team Lakkapää 1-3
18-25, 21-25, 25-21, 19-25
Loimu: Rumpunen 18/+13, Lindberg 15/+4, Guzman 6/+2
Lakkapää: McCarthy 22/+13, Mäkinen 21/+15, Grant 11/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Mäkinen Lakkapää
2 McCarthy Lakkapää
1 Rumpunen Loimu

PRO Libero
Vuorinen, Loimu

Ottelutilasto

Tuomas Pelton kuvat

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Akaa Volley

  Takaisin