Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani venyi Oulussa ja Isku Joensuussa

15.02.2015

Lauantain liigakierroksella Hurrikaani-Loimaa venyi viisieräisen voittoon Ettan vieraana ja Isku Riennon. Lisäksi Kittilässä Loimu hoiteli pisteet tililleen Team Lakkapäästä.

Etta jäi taas ilman voittopalkintoa

Etta (5. 14-13, 42 pist) on painanut tiukasti kolme viimeistä peliään ilman voittopalkintoa, kun Tiikerit ja Isku-tappiota seurasi lauantaina niukka kotitappio Hurrikaani-Loimaalle (4. 18-7, 51 pist) erin 2-3 (22-25, 25-14, 31-33, 25-21, 13-15).

Hurrikaanin Vladimir Cedicin saaliksi ottelussa tuli kauden yhden ottelun piste-ennätystä liigassa sivuavat 34 pistettä. Pistemäärään ovat tällä kaudella aiemmin yltäneen Timo Leikas (Sampo) ja Lelu Ojansivu (Tiikerit).
Vladimir Cedic, Hurrikaani:

- Meillä oli tänään hieman ongelmia vastaanotossa ja syötössä - siitä huolimatta pelasimme hyvin. Saimme tunnetta mukaan hävityn erän jälkeen ja sitä me tarvittiin. Anssi Hakala, Etta:

- Kivahan näitä tiukkoja pelejä on vääntää. Olemme menossa oikeaan suuntaan vaikka olemme nämä tiukat pelit hävinneetkin. Paljon on positiivista! Vastaanottomme on parantanut ja sitä myötä olemme saaneet keskihyökkäyksen paremmin mukaan. Hurrikaani valmentaja Ville Kakko:

- Olen onnellinen voitosta. Onneksi Cedic jaksoi vääntää. Hänellä on pari ”köykäisempää” peliä alla ja olen tyytyväinen että hän tuli takaisin. Hyvää tekemistä vaikka laitureiden kanssa olikin pieniä ongelmia. Ei Ettaa huonolla pelillä voiteta!
Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- Aivan epistä! Olemme vääntäneet kohta kuukauden eikä palkintoa ole tullut. Kyllä se vielä sieltä tulee. Anssi kertoikin tuossa että meidän tekemisessä on paljon positiivista. Kolmannen erän tappio harmittaa. Huippumies Cedic nousi takaisin ja ratkaisi erän. Huomenna levätään ja sitten harjoitellaan. Keskiviikkona on vastassa Riento – silloin pitäisi tulla palkinto. .

Ottelun parhaat pelaajat:
Etta: Anssi Hakala
Hurrikaani: Vladimir Cedic

Parhaat pistemiehet
Etta Walker 28/+12, Hakala 20/+11, Sorvoja 17/+9
Hurrikaani Cedic 34/+23, Kouki 17/+3, Oivanen 13/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Cedic Hurrikaani
2 Hakala Etta
1 Vuorinen Hurrikaani

Ottelutilasto

Isku puristi Joensuussa viidennen erän voiton

Liiga-Riento (11. 4-23, 15 pist) saalisti yhden pisteen, mutta vierasjoukkue Rantaperkiön Isku (8. 14-12, 40 pist) kaksi, kun vieraat voittivat ottelun 2-3 (25-19, 23-25, 18-25, 25-23, 6-15).

Kotijoukkue Pohjois-Karjalan Liiga-Riento aloitti väkevästi, mutta joutui lopulta taipumaan Rantaperkiön Iskulle viisieräiseksi venyneessä kamppailussa.

Ottelua sävyyttivät molempien joukkueiden tekemät lukuisat virheet, joita vierailijat onnistuivat pelin edetessä vähentämään. Isku antoi peliin tasoitusta, kun Tuomas Tihinen puuttui vierailijoiden kokoonpanosta. Tämä näkyikin alussa vierailijoiden otteissa runsaana virhemääränä.

Kotijoukkue joutui kuitenkin tasoittamaan puntit, kun kapteeni Joni Savimäki jätti pelikentän loukkaantumisen takia toisen erän puolivälissä. Tämä heikensi kotijoukkueen hyökkäystehoja ja sekoitti Riennon pasmat jatkossa.

Neljännen erän lopulla Riento sai kuitenkin hetkeksi otteen takaisin ja vei ottelun viidenteen erään varmistaen samalla yhden sarjapisteen.

- Pari virhettä vähemmän kuin vastustajalla, mutta molemmilla tuli niitä ihan liikaa, sanaili Iskun kapteenina toiminut Sauli Sinkkonen.

- Peli oli enemmän taistelua itseämme kuin vastustajaa vastaan, luonnehti kotijoukkueen valmentaja Jani Säisä illan antia.

Parhaat pistemiehet
Riento Louhela 17/+3, Pennanen 14/+3, Savimäki 7/+3
Isku Helenius 20/+12, Härkönen 15/+13, Kaislasalo 14/-1

LähiTapiolan pisteet
3 Helenius Isku
2 Louhela Riento
1 Mutka Isku

Ottelutilasto

Loimu Kittilän herra

Raision Loimun (3. 18-8, 52 pist) oranssit nappasivat täydet kolme sarjapistettä mukaansa historian pohjoisimmasta pääsarjaottelusta Kittilästä isäntänä toimineen Team Lakkapään (10. 8-19, 24 pist) kiuasksi erin 1-3 (18-25, 25-22, 23-25, 19-25).

Loimu on ollut tyly vastustaja kuluvalla kaudella Lakkapäälle, sillä pohjoiseen ei ole lähtenyt kolmesta kohtaamisesta pistettäkään ja erätkin menivät Loimulle tylysti 12-1.

Kittilän uusi liikuntahalli tarjosi hyvät puitteet liigaottelulle ja kauden kolmannesta kohtaamisesta muodostuikin tasollisesti kauden paras Loimun ja Lakkapään välillä. Vieras pelihalli ja vieraat kiintopisteet näkyi joukkueiden syöttötyöskentelyssä, sillä Kittilän yleisölle ei esitelty yhtään ässäsyöttöä, mutta syöttövirheitä tuli yhteensä 26 kappaletta (Lakkapää 10, Loimu 16). Ottelun pitkälle erätauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa, kun Loimu voitti ottelun avauserän selvästi nimiinsä, mutta vieraassa hallissa pelannut kotijoukkue kuittasi tasaisen toisen erän itselleen. Pitkän erätauon jälkeen ottelussa palattiin avauserän rytmiin, eli Loimu karkasi heti alussa tavoittamattomalle karkumatkalle.

Ottelu toimi hyvänä lajimarkkinointia vieraalla paikkakunnalla, sillä ottelu tarjosi yleisöön menevän lentopallon lisäksi maajoukkuehakkuri Urpo Sivulan ilotulituksen. Sivula oli ottelun paras pistemies 31 pisteellään. Sekä Loimun avauksessa pelannut passari Kaius Peltonen että hänet pelin tiimellyksessä korvannut Ville Juntura käyttivät sumeilematta Sivulaa passiensa kohteena, kun joukkueen tähtihyökkääjän kautta hyökkäykset näytti kuolevan tasaisen tappavasti. Sivulan rinnalla Rumpusen veljekset onnistuivat mukiinmenevästi laitahyökkäyksissä ja veljesten yhteiseksi pistesaldoksi kirjattiin 24. Kotijoukkueen paras pistemies oli kesken kauden joukkueeseen liittynyt unkarilaisyleispelaaja Gabor Nasca, joka teki neljässä erässä 18 pistettä.

Urpo Sivula, Loimu:

- Paljon tapahtui ja oli varmasti yleisöön menevä peli. Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen. Toinen erä hävittiin omiin tuhnuihin lyönteihini. Lakkapää oli parempi kuin kahdessa aikaisemmassa pelissä.

Tuomas Hautala, Team Lakkapää:

- Erien alussa annoimme siimaa ja vastustaja pääsi karkuun. Yksi erä saatiin käännettyä. Isojen pallojen tappamisessa Loimu oli parempi. Pudotuspelitilanne pitäisi unohtaa nyt, ja peleihin pitäisi lähteä peli kerrallaan.

Henri Tuomi. Loimun päävalmentaja:

- Pakolla väännettiin kolme pistettä. Neljänteen erään saatiin rentous mukaan, ja peli näytti jo meidän peliltä. Kolmeen pisteeseen voi olla tyytyväinen.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapään päävalmentaja:

- Suurin ero oli isoissa palloissa ja niiden päättämisessä. Hakkuripelissä Loimu oli edellä. Oman joukkueen peli oli iloista ja joukkue oli yhtenäinen.

Parhaat pistemiehet
Lakkapää Nasca 18/+11, Smalzer 12/0
Loimu Sivula 31/+16, O.Rumpunen 14/+4, Klein 11/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula Loimu
2 Nasca Lakkapää
1 Ringseis Loimu

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen, Oulu

  Takaisin