Seuraa meitä somessa:

Isänpäivän TV-peli Raisiosta

06.11.2014

Isänpäivän lounaan päällä YLE TV2 tarjoaa sopivasti 14.30 alkaen miesten Mestaruusliigan lentopalloa kanavallaan Raision Kerttulasta. Vastakkain ovat Raision Loimu ja liigatulokas LEKA Volley.

Loimu on aloittanut kautensa voittamalla liigassa neljä peliä kuudesta ja niistä peräti kolme viidennessä erässä. LEKA Volleyn saalis on ollut puolestaan kuusi voittoa yhdeksästä ottelusta.

Loimu vahvisti rivejään kauden jo alettua Urpo Sivulalle, joka on yllättäen asetettukin yleispelaajaksi toisin kuin maajoukkueessa. Sivulan pistekeskiarvo (17,5) on joukkueen korkein, mutta vain niukasti ennen hienon alkukauden pelannutta toista yleispelaajaa Ossi Rumpusta.

Uutena miehenä oranssien passarina nähdään tällä kaudella ”Halikon taikasormi” Ville Juntura ja ristipaikalla pelaa yhdysvaltalainen Spencer Rowe (9,3). Toinen yhdysvaltalaispelaaja on torjuntatilaston kärkimies Joe Klein (8,2, 29 torjuntaa) ja hänen keskitorjujakaverinaan kolman jenkki Kyle Masterson (8,5, 15 torjuntaa). Liberona ahertaa ensimmäistä kauttaa isossa roolissa Littoisten Tyäväen Urheilijoiden kasvatti Eetu Rantanen.

Penkillä Loimulla on voimaa mm. Tomi Rumpusen (7,5), Karri Sihvosen ja Kirill Borichevin toimesta.

Loimu valmentaja Henri Tuomen tapaan suurella intohimolla lajiin suhtautuvan Lauri Hakalan valmentaman LEKA Volleyn riveissä nähdään ottelussa ensimmäistä kertaa nyt maajoukkueen keskitorjuja ja varakapteeni Jukka Lehtonen. Treenaamiseen keskittynyt Lehtonen pelasi liigassa yhden pelin 2010 Ettan paidassa, mutta edellisestä pelistä kotimaan liigassa on aikaa jo 6,5 vuotta.

LEKA:n hakkuri, virolainen Mart Tiisaar valittiin lokakuun pelaajaksi tehtyään lähes 23 pistettä ottelua kohden. Yleispelaajina LEKA:lla ovat Pekka Seppänen ja Ellis Karinen ja keskellä toisena miehenä Kristopher Johnson Simo Puttosen siirtyessä Lehtosen tulon myötä penkille.

Peliä savolaisilla pyörittää paljasjalakinen savolainen itsekin, Petteri Penttinen ja liberona Mestaruusliigan ikoni Timo Tolvanen, nyt 646. liigaottelussaan.

Penkiltä Puttosen lisäksi löytyy lähinnä keskitorjuja ja seuran manageri Tatu Säisä ja hihamiehistä Antti Karttunen.

Mikko Hannula selostaa ottelun ja Timo Hoivala toimii kommentaattorina.

Ensi keskiviikkona 12.11. MTV Sport näyttää puolestaan historian ensimmäisen suomalaisjoukkueen naisten Mestarien liigan ottelun, kun LP Salo (LP Viesti) kohtaa italialaisen Busto Arsizion kello 21:20 alkaen. Marko Terva-aho selostaa ja Sini Häkkinen kommentoi.

Raision Loimu - LEKA Volley, YLE TV2, 9.11. klo 14:30
Busto Arsizio - LP Salo, MTV Sport, 12.11. klo 21.20

  Takaisin