Seuraa meitä somessa:

Isku kova kotonaan - Loimu ja VaLePa vieraissa

28.12.2014

Rantaperkiön Iskun voittoputki venyi sunnuntaina entisestään, Loimu kuittasi voitolla LEKA:n ja VaLePa toipui avauserän tappiostaan kolmen pisteen voittoon Joensuussa.


VaLePa kiri voittoon Joensuussa

Kotijoukkue Pohjois-Karjalan Liiga-Riento (3-15) vei avauserän, mutta liigakärki VaLePa (17-2) vähensi jatkossa virheitään ja vei täyden pistepotin Joensuussa erin 1-3 (25-21, 15-25, 20-25, 21-25).

Joukkueiden avauskohtaamisen vei VaLePa lokakuun lopussa kotonaan 3-0 tylyin eränumeroin 14,17 ja 13.

Avauserän jälkeen vieraat onnistuivat painostamaan kotijoukkueen vastaanottoa, jonka seurauksena kotijoukkueen hyökkäyspeli yksinkertaistui. VaLePa sai puolestaan vastaanottonsa kuntoon, ja pystyi käyttämään hyökkäyskalustoaan monipuolisesti.

Ottelun kulminaatiopiste oli kolmannessa erässä tilanteessa 20-20. Tasatilanteesta VaLePa vei erän 20-25 Riennon muutaman epäonnisen suorituksen avustuksella.

Neljännessä erässä Valepa nykäisi tarvittavan eron tilanteesta 11-11, eikä päästänyt Rientoa enää uhkaamaan voittoaan.

- Olen tyytyväinen että peli parani loppua kohti. Hyökkäystehomme oli tänään hyvä, summasi VaLePa luotsi Ugis Krastins.

- Vastustaja onnistui parantamaan peliään ja meidän peli ei sitten enää riittänyt. Ei voi olla tyytyväinen esitykseen, analysoi Riennon valmentaja Jani Säisä päivän ottelua.

Joukkueiden parhaat:
Kunnari, Valepa
Hedhili, Riento

Parhaat pistemiehet
Riento Louhela 18/+9, Savimäki 17/+5, Hedhili 9/+7
VaLePa Kunnari 18/+10, Krastins 15/+9, Mäkinen 13/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Kunnari, Valepa
2 Louhela, Riento
1 Krastins, Valepa

Ottelutilasto

Loimu kuittasi pisteet ja LEKA Volley sarjataulukossa

Kuopiossa vieraillut Raision Loimu (11-6) kuittasi täyden sarjapistepotin sekä samalla isäntäjoukkue LEKA Volleyn (10-9) sarjataulukossa voitollaan erin 0-3 (16-25, 29-31, 20-25).

Raisiossa marraskuun alussa Loimu oli myös parempi suoraan kolmessa erässä.

Loimu oli sulattanut kinkut LEKA Volley:ta paremmin ja saapui otteluun valmiimpana, mitä kotijoukkue. LEKA:lla oli toisessa erässä mahdollisuuksia paljonkin katkaista erä ja mahdollisesti muuttaa pelin kulkua kotijoukkueelle, mutta viimeinen päättäväisyys puuttui pallojen tappamisesta.

Loimu hyökkäsi laajalla rintamalla ja passari Ville Juntura pelasi kauden parhaita pelejään. Junturalla oli laaja hyökkäysarsenaali . Kentän hahmo oli Loimun yhdysvaltalainen keskitorjuja Joe Klein, joka keräsi huikeat tehot 21/+20 kolmeen erään. Klein torjui seitsemän kertaa, syötti yhden ässän ja hyökkäsi virheittä (hyök 13/17).

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Tänään harmittaa todella paljon tappion jälkeen. Hyvät harjoitukset alla, mutta emme saaneet hyvää virettä siirrettyä peliin. Annoimme alokasmaisia virheitä vastustajalle. Loimu pelasi muutamilla osa-alueilla kauden parastaan.

Loimun päävalmentaja Henri Tuomi:

- Tänään pelasimme kauden parhaan torjunta- ja puolustuspelin. Juntura pelasi myös kauden parhaan pelin ja käytti tehokkaasti keskihyökkäystä.

Joe Klein, Loimu:

- Saimme joulun aikana ladattua hyvin akkuja ja saavuimme hyvin valmistautuneina peliin. Meillä on vielä tekemistä yhteispelin kanssa, mutta odotan, että keväällä olemme kovassa iskussa.

Antti Karttunen, LEKA:

- Mukava oli päästä pelaamaan, mutta oma hyvä peli ei tyydytä tappion jälkeen. Meillä oli tänään monta paikkaa katkaista toinen erä ja kääntää peli meille.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Tiisaar 11/+3, Karinen 10/+5, Lehtonen 7/+6
Loimu: Klein 21/+20, O.Rumpunen 15/+9, Sivula 13/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula, Loimu
2 Juntura Loimu
1 Klein Loimu

Ottelutilasto

Isku kuittasi ja nappasi kuuden perättäisvoittonsa

Rantaperkiön Iskun (8-8) voittoprosentti nousi jo 50:een, kun joukkue kuittasi syykauden 0-3 -avaustappion LiigaSärkille (2-14) voittamalla vieraansa nyt Pyynikillä 3-0. Voitto oli Iskulle kuudes perättäinen kauden alettua kymmenen ensimmäisen pelin osalta sitä ennen 2-8.

Tuomas Tihinen (23/+15) johti tutusti Iskun tulitusta Conor Eatonin jaellessa palloja. Ilman vaihtoja koko pelin pelanneen Iskun hyökkäysprosentti oli 50, LiigaSärkkien 35.

LiigaSärkkien paidassa nähtiin kenties kotimaisen pääsarjapalloilun historian ensimmäinen isoisä, kun 46-vuotias Janne Peltokangas kävi kentällä avauserässä. Peltokangas sai ensimmäisen lapsenlapsensa joulutauon aikana.

Shaileen Ramdoo, Särkät:

- Isku pelasi hyvin. Meillä peli ei alkanut hyvin, joten vaihdoimme toisessa erässä kahden passarin pelisysteemiin ja se toimi paremmin. Olemme käyttäneet samaa systeemiä aiemminkin, mutta emme näin paljon.

Jussi Heino, Isku:

- Kaksi erää oli meiltä hyvää, reipasta ja rohkeaa peliä. Kolmannessa erässä aloimme ehkä alitajuisesti varmistelemaan voittoa. Hyökkäyspeli alkoi olla pikkaisen varovaista, eikä vastaanotto ollut ihan sellaista kuin aiemmin. Kolmannessa erässä meillä oli tosi hyvä nousu, kun aloimme 20 pisteen kieppeillä hyökkäämään rohkeammin. Särkät pelasi erinomaista puolustuspeliä. On hieno katsoa, kun pojat kaivaa palloja viimeiseen asti ja taistelee. Onneksi olimme lopussa kovia ja kärsivällisiä.

Parhaat pistemiehet
Isku: Tihinen 23/+15, Helenius 12/+9, Kaislasalo 12/+4
LiigaSärkät: Nadazdin 12/+8, Keski-Sipilä 12/+7, Carvalho 8/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Tihinen Isku
2 Helenius Isku
1 Eaton Isku

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck, Tampere
Wille Markkanen, Kuopio

  Takaisin