Isku oli kärsivällinen Oulussa - Hurrikaani vahva Siilinjärvellä

11.01.2015

Lauantaina liigakierroksella nuoret miehet nousivat isoihin rolleihin, kun Hurrikaani-Loimaa ja Rantaperkiön Isku hakivat vierasvoitot Oulusta ja Siilinjärveltä.

Iskun kärsivällisyys palkittiin pisteillä Oulussa

Vuoden 2015 Oulun ensimmäisen Mestaruusliigaottelun pisteet vei vierasjoukkue Rantaperkiön Isku erinomaisella joukkuepelaamisella erin 1-3 (25-22, 22-25 ,19-25,16-25) .

Ensimmäinen erä Ettalle 25-22 . Isku aloitti vahvasti voimakkailla syötöillä ja hyvällä puolustuspelillä. Tilanteessa 3 – 7 Kuoksan Olli otti kotijoukkueelle aikalisän, jonka jälkeen Etta saikin pelirytmistä kiinni. Tekniselle aikalisälle mentiin Iskun johdossa 10 – 14. Ettan syöttö- ja torjunta – puolustus peli lähti kulkemaan ja niinpä Jussi Heino otti Iskulle aikalisän 16-16. Tilanteessa 18 – 20 Etta vaihtoi Petteri Kiilusen takakentälle Walkerin paikalle. Kuppinosto – Lavajan keskihyökkäys ja siitä lähti Ettan nousu. Erän lopussa Etta osoitti kovuuteensa ja niin erä Ettalle luvuin 25 – 22. Erän onnistujia olivat Ettalta Ville Sorvoja 8/+6 ja Iskulta Tatu Härkönen 6/+6.

Toinen erä Iskulle 22 - 25. Isku aloitti toisenkin erän vahvasti johtaen 4-6 mutta sitten joukkueelle tuli kolme suoraa virhettä ja peli tasoittui (7-7). Tämän jälkeen pinnoja tehtiin tasatahtiin. Tekniselle aikalisälle mentiin Ettan 14 - 13 johdossa. Sitten peli eteni tasatahtia. Tilanteessa 19 - 20 Ollilla oli asiaa joukkueelleen – Ettan aikalisä. Aikalisän jälkeen Isku jatkoi vahvasti ja niinpä Olli toisen aikalisän tilanteessa 21 - 23. Erän lopun Isku pelasi rohkeasti ja se kannatti. Erä Iskulle 22 - 25.

Kolmas erä Iskulle 19 -25. Nuoruuden innolla pelaava Isku aloitti erän vahvasti ja siirtyi 2-5 johtoon esittäen mallikasta hyökkäys- ja torjuntapeliä. Ettalla oli vaikeuksia saada oma peli kulkemaan. Erään mentiin Iskun hallinnassa ja niinpä Olli päätti herätellä joukkuetta aikalisällä tilanteessa 5-10. Kotijoukkueen peli piristyikin hetkeksi. Tekniselle aikalisälle mentiin Iskun johdossa 9 -14. Aikalisän jälkeen Isku jatkoi erinomaista torjunta- ja hyökkäyspelaamista, kun vielä vastaanotto toimi mallikkaasti hallitsi Isku erän keskivaihetta. Josh Walker sytytteli Ettaa onnistuneilla hyökkäyksillään. Jussi Heino otti Iskulle aikalisän tilanteessa 15 – 18 ja tämän jälkeen vieraat onnistuivatkin erinomaisesti. Erän lopussa Etta vaihtoi passariksi Niko Haapakosken. Vaikka Niko pelasikin mallikkaasti, vei Isku erän 19 -25. Neljäs erä Iskulle 16 - 25.

Isku aloitti neljännen erän pelaten samaa energistä lentopalloa kuin kolmannessa erässä. Iskulta onnistui kaikki ja Ettalla puolestaan oli suuria vaikeuksia saada peli kulkemaan. Ettan aikalisän (3 – 8) jälkeen tahti jatkui samana. Isku vei ja Etta oli takaa-ajoasemissa. Tekniselle aikalisälle mentiin Iskun 10 -14 johdossa. Kotijoukkue osoitti ajoittain heräämisen merkkejä mutta Isku vei erää erinomaisella joukkuepelaamisella. Tämänkin erän lopussa Niko Haapakoski tuli passarin paikalle. Isku oli kuitenkin jo karkuteillä ja porskutteli erävoittoon.

Ottelun parhaat pelaajat: Isku: Tatu Härkönen Etta: Rusty Lavaja

Lähitapiolapisteet:
1 Conor Eaton (Isku)
2 Jan Helenius (Isku)
3 Tatu Härkönen (Isku) Iskun valmentaja Jussi Heino:

- Kärsivällisyys palkittiin vaikka emme ensimmäisessä saaneetkaan Ettaa pysäytettyä ennakkosuunnitelmien mukaan. Avainsana tänään oli kärsivällisyys. Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- Ensimmäinen erä meni niin kuin me halutaan pelata. Jostain syystä usko loppui toisessa erässä. Tilastojen mukaan kumpikaan joukkue ei pelannut huonosti. On hienoa nähdä uusia nuoria pelaajia kuten Helenius. Häntä en ole ennen nähnyt - Anssi Hakalan tai Jussi Heinon manttelin periä.

Toiviainen loisti Sammon kaadossa

Sammon (8. 9-9) ja Hurrikaanin (4. 12-4) välisiin voimasuhteisiin ei vieläkään tullut muutosta, kun loimaalaiset hakivat Siilinjärveltä voiton lukemin 1-3 (16-25, 18-25, 27-25, 20-25).

Pari ensimmäistä erää Sammon peli oli vielä hakemista uuden passarin Jared Krausen kanssa, mutta kaksi seuraavaa oli hyvää lentopalloa, jossa 823 hengen yleisö sai nauttia pitkistä palloralleista puolin ja toisin. Keskipelaaminen oli tänään suuremmassa roolissa kuin aiemmin kauden mittaan.

Hurrikaanilta oli poissa hakkuri Vladimir Cedic, mutta nuori Tapio Toiviainen paikkasi vähintäänkin hienosti lukemin 19/+14. Sammon Herrera pelasi tänään liberona ja Sivonen yleispelaajana.