Seuraa meitä somessa:

Isku, PaKa ja Vampula Mestaruusliigakelpoisia

23.04.2014


Rantaperkiön Isku todettiin liigakelpoiseksi myös ensi kaudeksi Vampulan Urheilijoiden ja Kuusamon Pallo-Karhujen tapaan. (Kuva: Pertti Flinck)

Lentopallon Mestaruusliigan hallitus käsitteli tiistain 22.4. kokouksessaan aiemmin sovitusti liigakarsintoihin osallistuneiden joukkueiden liigapaikkahakemuksia. Liigapaikkahakemuksissa seuroja pyydettiin selvittämään seuran nykyistä taloudellista tilannetta ja tulevan kauden budjettirakennetta, liigaorganisaationsa rakennetta ja toimijoiden tehtävänkuvia sekä tarvittaessa ottelupaikkaan liittyviä tekijöitä.

Mestaruusliigan hallitus totesi, että Rantaperkiön Isku ja Kuusamon Pallo-Karhut sekä Vampulan Urheilijat voidaan katsoa Mestaruusliigakelpoisiksi.

Vampulan Urheilijat ja perustettava sisarseura LP-Vampula ovat sopineet, että liigatoimintaa harjoittaa näistä jälkimmäinen, joten liigapaikka myönnettiin LP-Vampulalle.

Kalajoen Särkät Volley ry:n ja perustettavaksi suunnitellun LiigaSärkät Oy:n osalta todettiin, että Mestaruusliigan ja ko. yhteisöjen välillä on käytävä tarkentavat henkilökohtaiset neuvottelut koskien organisaation rakentumisen aikatauluja, vastuita ja tulevan kauden budjettia. Nämä neuvottelut on tarkoitus käydä kuluvan viikon aikana ja yhteisen näkemyksen syntyessä Mestaruusliigakelpoisuus voidaan myöntää heti neuvottelujen jälkeen.

Ottelupaikkojen osalta Mestaruusliigan hallitus totesi Rantaperkiön Isku ja Kuusamon Pallo-Karhujen otteluhallit määräysten mukaisiksi. Vampulan ja Kalajoen osalta päätettiin ratkaisusta, jossa seurojen esittämille halleille myönnetään poikkeusluvat kaudelle 2014 - 2015 runkosarjan osalta. Mahdolliset ko. joukkueiden pudotuspelien kotiottelut on pelattava aina Mestaruusliigan sarjamääräykset täyttävissä halleissa.

Nyt todetut liigakelpoisuudet tarkoittavat siis sitä, että kyseiset joukkueet on nostettu ”samalla viivalle” pelaamalla sarjapaikkansa Mestaruusliigassa säilyttäneiden kanssa ja niitä koskevat tämän jälkeen samat liigalisenssi- ja liigakelpoisuusehdot ja –aikataulut.

  Takaisin