Seuraa meitä somessa:

Isku säilytti liigapaikkansa kolmella voitolla

29.03.2014


Rantaperkiön Iskun kausi päättyi karsintavoittoihin.

Rantaperkiön Iskun vuonna 1980 alkanut yhtäjaksoinen taival miesten lentopallon Mestaruusliigassa jatkuu. Isku kukisti liigakarsinnoissa 1-sarjan hopeajoukkueen Mikkelin Passarit otteluvoitoin 3-0.

Kolmannessa karsintapelissä lauantaina Isku otti kotonaan Pyynikillä voiton 3-0 (25-23, 25-22, 25-23).

− Karsinnat ovat niin raastavaa puuhaa, ettei mitään näin tuskaista paikkaa ole ollut. Onneksi pelasimme riittävän hyvin, että voitimme kolme matsia ja vielä suoraan kolmessa ottelussa, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

− Onneksi Tuomas Tihinen oli mukana ryhmässä. Tumppi pelasi vahvan pelin ja piti ylipäätään keskittymistä yllä ja potki kavereita, että oltiin skarppina. Kauppisen Markus on samoilla jalanjäljillä, vähän isommassa roolissa kuin pelkkä pelaaja, pitämässä huumoria ja pelifiilistä yllä. Tänään kaikin puolin erinomainen ja järkevä peli Makelta, Heino kehui.

Tuomas Tihinen oli Iskun paras pistemies (21/+11) ja hänet palkittiin ansaitusti myös joukkueen parhaana pelaajana.

− Selvä ero oli tässä sarjassa, vaikka vastustaja tappeli hyvin vastaan. Voitot eivät tulleet helpolla. Emme pelanneet huippupeliä, mutta sarjapaikka saatiin hoidettua. Olen tyytyväinen siihen, että kauden aikana peli ei romahtanut, vaikka niin voisi käydä, kun tappioita tulee. Se kertoo jätkien asenteesta, ja siitä hatunnosto joka jätkälle, joukkueen kapteeni Tihinen sanoi.

Mikkelin Passarit pelasi historiansa ensimmäisissä liigakarsinnoissa. Joukkue hävisi ykkössarjan finaaleissa Särkät Volleylle ilman yhtään otteluvoittoa ja samoin kävi myös liigakarsinnoissa Iskua vastaan.

− Harmittaa. Hyvin pysyttiin kintaalla, mutta omia turhia virheputkia tuli liikaa useampaan väliin. Tasaisia pelejähän nämä ovat. Varmasti Isku ei näyttänyt kaikkea osaamistaan. Parempi joukkue voitti tämän sarjan, siitä ei ole epäilystäkään, Passareiden valmentaja Hannu Karjalainen myönsi.

− Toki meillä oli kauhea halu nousta liigaan, sillä näin pitkälle Mikkeli ei ole pelaamalla aiemmin päässyt. Pelkona on, ettei Mikkelissä pelata ykkössarjaa enää ensi kaudella. Pojat ovat antaneet niin hyviä näyttöjä, että kysyntää voi olla muissakin seuroissa, Karjalainen arveli.

Molemmat joukkueet pääsevät nyt kesälomalle. Isku aloittaa valmistautumisen tulevaan Mestaruusliigakauteen pienen hengähdyksen jälkeen.

− Seuraavaksi pidämme pienen tauon. Jatkamme ensi kauteen suurin piirtein samalla linjalla, eli emme ala hulluttelemaan pelaajavahvistuksilla, vaan jatkamme nuorella pelaajakaartilla. Toivon kuitenkin, että sen verran rakennetaan joukkuetta, ettei ensi kaudella tarvitse pelata karsintoja. Jos ryhmä on näin hieno, hyvähenkinen ja harjoitteleva, niin mukava sen kanssa on tehdä töitä, valmentaja Jussi Heino kehui.

Ottelutilasto

  Takaisin