Isku vei pisteet LEKAlta

07.02.2015

Rantaperkiön Isku ei antanut LEKA Volleylle mahdollisuuksia saatuaan pelivireestä kiinni lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Tampereella. Isäntäjoukkue voitti vaisun alun jälkeen ottelun erin 3-1 (23-25, 25-22, 25-18, 25-14).

Tamperelaiset saivat peliään kulkemaan jo toisessa erässä, mutta ottelun varsinainen käännekohta tuli kolmannen erän alkupuolella. LEKA Volley johti erää jo 6-1, kunnes kotijoukkue sai pelivireen kohdalleen. Kolmas erä kääntyi Iskulle selkein lukemin ja neljäs erä alkoi tylysti, kun Tatu Härkönen syötti kotijoukkueen peräti 13-1 -johtoon.

− Rytmin vaihto onnistui, molemmat kaksi ensimmäistä erää olivat turhan rauhallista. Liikaa helppoja palloja jäi kenttään. Keskustelimme siitä pitkällä erätauolla. Kolmannessa erässä keskitorjuja Tatu Härkönen puolusti yhden pallon peliin tiikerillä, ja siitä muidenkin puolustuspeli vapautui, totesi Iskun valmentaja Jussi Heino.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin joukkueiden hakkurit. Iskun Samuli Kaislasalo (19/+9) onnistui piiskaamaan itsensä hyvään vireeseen, ja myös vieraiden Mart Tiisaar (19/+13) teki joukkueelleen eniten pisteitä. Parhaita pelaajia oli valitsemassa erityisen arvovaltainen raati, sillä mukana oli mm. maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

− Tuntui ihan hyvältä pokata Tuomas Sammelvuon kädestä parhaan pelaajan palkinto. Huonon ensimmäisen erän jälkeen oli pakko ryhdistäytyä. Saimme hyvin kiinni Lekan hyökkäyksen ja vastaanottoa rikki omalla syötöllä. Pelissä tuli muutama kyseenalainen tuomariratkaisu, joista sain aggressiivisuutta omaan pelaamisen, kertoi Iskun Samuli Kaislasalo.

Ennakkoon ottelusta odotettiin keskitorjujien taistoa, sillä sekä LEKA:n Jukka Lehtonen että Iskun Sauli Sinkkonen valittiin tammikuun liigatähdistöön. Perjantaina tammikuun pelaajaksikin valittu Lehtonen (10/+6, 2 torjuntaa) jäi kuitenkin kotijoukkueen molempien keskitorjujien varjoon. Tatu Härkönen (10/+9, 2 torjuntaa ) oli vakuuttava varsinkin syöttöruudussa (30 syöttöä, 3 ässää, ei virheitä). Sauli Sinkkonen (16/+13, 2 torjuntaa) hyökkäsi terävästi 72% tehoilla.

− Kaksijakoinen fiilis jäi ottelusta. Meillä oli hyvä asenne, hyvä fokus, mutta emme saaneet sideout-peliä toimimaan. Oma vastaanottomme ei toiminut. Silloin kun vastaanotto toimi niin veimme peliä ja sitten kun ei toiminut, niin kaksi erää oli ihan yhtä maalia. Harmi, että emme päässeet käyttämään keskihyökkäystä, joka on meidän vahvuutemme, harmitteli LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala.

Kauden aiempien kohtaamisten voitot menivät joukkueilla ristiin.

Isku kunnioitti ottelun alussa Isku-Volleyn pitkäaikaista puheenjohtajaa Kari Kalliota nostamalla tämän pelipaidan Pyynikin palloiluhallin kattoon. Kallio toimi Isku-Volleyn puheenjohtajana peräti 17 vuotta ja vetää edelleen Iskun markkinointiryhmää. Kallio pelasi aikoinaan Rantaperkiön Iskussa pelinumerolla 28. Kallion paidan nostoa oli juhlistamassa joukko entisiä Isku-Volleyn pelaajia sekä muun muassa Mestaruusliigan kunniapuheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä.