Seuraa meitä somessa:

Iskulla täydellinen viikonloppu - Ettakin taas voittoisa

14.12.2014

Rantaperkiön Isku harppasi vain viiden pisteen päähän pudotuspeliviivasta napattuaan viikonloppuna täydet kuusi pistettä kotipeleistään. Sunnuntaina se löi LEKA Volleyn 3-1. Päivän toisessa ottelussa Etta jatkoi voittokulkuaan, nyt Riennon kustannuksella.

Iskulla täydellinen viikonloppu

Pyynikillä oli aihetta juhlaan enemmänkin viikonloppuna, kun Rantaperkiön Isku nappasi täydet kuusi pistettä ja Isku-ikoni Tuomas Tihinen rikkoi komean pisterajan.

Sunnuntaina Isku (5-8) hoiteli vierailleen savolaisjoukkueen LEKA Volley (9-8) ja aiheutti heille kuudennen vierastappion putkeen. Ottelu meni Iskulle 3-1 (25-17, 19-25, 25-21, 25-18).

Tuomas Tihinen teki ottelussa 6000. pisteensä pääsarjatasolla (ottelun 1. piste). Tihinen pelannut pääsarjatasolla vain Iskussa, eli kaikki pisteet ovat tulleet samassa joukkueessa. Isku palkitsi Tihisen ottelun jälkeen. Sunnuntain ottelussa Tihisen tilastot 22/+13, 4 torjuntaa ja 1 ässä.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Hävisimme paremmalle joukkueelle kuin eilen, vaikka pelasimme silloin VaLePaa vastaan. Isku pelasi energisemmin, uhrautuvammin ja joukkueella oli vahva tahtotila. Emme mekään olleet huonoja, mutta hävisimme vain paremmalle joukkueelle. Isku pelaa ihan eri tasolla kuin silloin, kun kävivät Kuopiossa, koska meidänkin pelimme on parantunut siitä. Tällä hetkellä taso on tämä.

- Olisi vaikea kuvitella Iskua ilman Tihistä, enkä tiedä yhtään lentopalloihmistä, joka olisi tästä eri mieltä. Isku henkilöityy vahvasti Tihiseen. Tihinen on ollut kova peluri aina, ihan alusta asti.

Jussi Heino, Isku:

- Olimme erittäin hienosti kiinni siinä, miten Leka pelaa. Osoituksena siitä on 20 torjuntaa. Voisin arvella, että olimme kiinni 40-50 hyökkäyksessä, sillä eiväthän hyökkääjät halua lyödä torjuntaan. Toinen tärkeä asia oli Aleksi Mutkan vastaanotto. Uskoakseni vastustajan taktiikka oli välttää syöttämästä Mutkalle, mutta 16 vastaanottoa kertoo siitä, että hän otti niin isoa tonttia, että sitä oli vaikea välttää. Puolustuksia tuli vielä enemmän. Myös Samuli Kaislasalo parantaa peli peliltä, ja tänään peli näytti ajoittain ihan aikuisen hakkurin toiminnalta. Olemme nousussa, ja tänä viikonloppuna myös näytimme, että voimme pelata tasaisesti kärkiporukoiden kanssa.

- Tuomas Tihinen on kentällä henkinen johtaja. Kun muuten on nuori porukka, siellä pitää olla vähintään yksi, joka pitää sitä kasassa. Tumppi on tällä kaudella vielä paremmin kuin koskaan aikaisemmin ottanut sitä roolia. Totta kai pelillinen rooli on todella hieno, mutta siihen lisäksi vielä taustatyö, jota hän tekee nuorten pelureiden hyväksi, niin siitä on monen pelurin hyvä ottaa mallia.

Tuomas Tihinen, Isku:

- Hyvät fiilikset juhlapelistä, eilisen jälkeen oli hyvä tunne lähteä peliin. Tämä oli hieno viikonloppu, kun otimme kuusi pistettä. Olemme pelanneet hyvällä ilmeellä, mutta voittaminen on aina erityisen hienoa. Tämän jälkeen tuskin kukaan lähtee vasemmalla kädellä meitä vastaan.

- Pääsarjapisteiden määrässä arvostan itse erityisesti sitä, että olen tehnyt kaikki pisteet yhden seuran paidassa.

Jukka Lehtonen, Leka:

- Kotijoukkue oli tänään todella hyvä. Iskun puolustus ja torjunta oli kovaa.
Isku sai todella hyvän alun puolustamalla ja kovilla jatkohyökkäyksillä. Kunnia sille joukkueelle, jolle se kuuluu. Tämä oli meiltä parempi peli kuin eilen, ilme oli hyvännäköinen ja joka jätkä yritti. Huolimattomuusvirheitä tuli sinne tänne.

Parhaat pistemiehet
Isku Tihinen 22/+13, Kaislasalo 21/+15, Sinkkonen 13/+11
LEKA Tiisaar 21/+12, Karinen 12/+4, Seppänen 11/+4

LähiTapiolan pisteet
3p Tihinen Isku
2p Mutka Isku
1p Lehtonen LEKA

Ottelutilasto

Ettan vahva hyökkääminen jatkoi voittoputkea

Etta (11-4) jatkaa komeassa lennossa voitettuaan sunnuntaina jo yhdeksännen pelinsä viimeisestä kymmenestä. Nyt Olli Kuoksan suojattien kovuuden koki Oulussa Riento (3-13) numeroin 3-0 (25-23 ,25-16 ,25-17).

Etta voitti myös kauden avauskohtaamisen Joensuuss suoraan kolmessa erässä.

Etta on liigassa neljäntenä pisteen edellään olevaa Hurrikaania perässä. Riento puolestaan on liigassa 11. tilalla.

Ensimmäinen erä Ettalle 25-23. Erän alku oli tasaista vääntöä. Riennon Joni Savimäki onnistui mainiosti ja Riento siirtyi 6-4 johtoon. Ettalta puolestaan vastaanottohyökkäykset onnistuivat erinomaisesti ja erä etenikin tasaisesti. Tekniselle erätauolle mentiin Riennon 12 – 14 johdossa. Aikalisän jälkeen Etta tasoitti, mutta Riento jatkoi vahvasti. Eetu Pennasen nelospaikan hyökkäysten siivittämä mentiin Ettan aikalisälle tilanteessa 14 – 17. Erän loppu mentiin Riennon hienoisessa hallinnassa. Ettan saadessa otetta peliin otti Jani Säisä Riennolle aikalisän tilanteessa 20 – 22. Aikalisän jälkeen Sorvojan Ville syöttö meni hieman pitkäksi – MUTTA Etta pelasi tarkasti ja tehokkaasti. Anssi Hakalan onnistumisen jälkeen Riento otti toisen aikalisän tilanteessa 23-23. Ja sitten Josh Walker syötti pari pahaa, Ettan pisteen arvoinen torjunta, Riennon hyökkäysvirhe ja avauserä Ettalle.

Toinen erä 25 - 16. Toiseen erään joukkueet lähtivät samoilla pelaajilla kuten ensimmäiseen. Toista erää mentiin tasatahtiin tilanteeseen 8-8 saakka. Ettan kahden pisteen (10-8) johdossa mentiin Riennon aikalisälle. Ettan torjunta puolustuspeli kulki tässä vaiheessa mallikkaasti. Kun vielä jatkopallojen hyökkäyksetkin onnistuivat erinomaisesti, mentiin tekniselle aikalisälle Ettan 14 - 10 johdossa. Tilanteessa 19-10 Riento vaihtoi kentällä olevan hakkurin passariin ja passarin hakkuriin – perinteinen tuplavaihto. Erän lopussa farmisopimuksella Oulunsalon Vasamasta Ettassa pelaava Heikki Lehtoniemi tuli Anssi Hakalan tilalle ja teki näin ensiesiintymisensä Mestaruusliigassa. Erän loppu Ettan hallintaa ja näin erä kotijoukkueelle selvin numeroin. Pennanen Eetu 11 / + 9. Ettalta onnistujia olivat Anssi Hakala, Rusty Lavaja ja Josh Walker. Kotijoukkueen vastaanotosta Juho Rajala huolehti mallikkaasti – vastaanottoprosentti toisen erän jälkeen 83 %.

Kolmas erä Ettalle 25 - 17. Erä oli alusta lähtien Ettan hallintaa. Etta syötti, torjui, puolusti ja hyökkäsi koko erän tehokkaasti. Tilanteessa 7 – 2 Säisä sytytteli joukkuettaan. Riento intoutuikin hetkittäin taistelemaan. Kotijoukkueen valmentaja Kuoksan Olli ottikin Ettalle aikalisän 7-4 tilanteessa. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johdossa 14 – 9. Kotijoukkue Ettan torjunta – puolustuspeli kulki mallikkaasti, ja kun vielä jatkopallotkin hyökättiin tehokkaasti, oli Etta kuskin paikalla koko erän.

Juho Rajala (Etta):

- Kotisalissa on kiva pelata - tunnelma oli hyvä. Koko joukkueelta oli hyvä esitys. Tästä mennään positiivisilla fiiliksillä eteenpäin. Riento pelasi hyvää lentopalloa varsinkin ensimmäisen erän. Tähän saakka joukkueen esitys on ollut nousujohteista. Vielä pitää kuitenkin kehittyä jos meinataan kärkipaikoista pelata keväällä.
Riennon valmentaja Jani Säisä:

- Ensimmäisessä erässä pelattiin puoli erää hyvin. Esitys ei tyydytä. Teimme hirveän määrän syöttövirheitä ja sitten kun syöttö toimi nosti vastustaja 80 % tehoilla. Hyökkäyspeli oli tänään hyvää mutta syöttö- vastaanottopeli ei riittänyt.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- 9/10 voitot. Meidän peli on aika ”solidia”. Olemme pystyneet nostamaan etenkin hyökkäyspeliä sellaiselle tasolle, ettei meitä peruspelillä voiteta. Meidän pitäisi vielä nostaa tasoamme yhdellä pykälällä jotta pääsemme haastamaan Tiikereitä ja ValePaa. Teimme vain kaksi virhettä 44 vastaanotosta. Joulutauolla voimme harjoitella voimaa jotta saataisiin peliämme nostettua vielä uudelle tasolle.

Parhaat pelaajat:
Riento Eetu Pennanen.
Etta Juho Rajala

Parhaat pistemiehet
Etta Walker 14/+7, Sorvoja 11/+7, Lavaja 9/+8
Riento Pennanen 13/+11, Savimäki 11/+6, Louhela 8/-1

LähiTapiolan pisteet
3p Juho Rajala Etta
2p Ville Sorvoja Etta
1p Anssi Hakala Etta

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen, Etta
Pertti Flinck, Isku

  Takaisin