Seuraa meitä somessa:

Ismo Tuominen Loimun peräsimeen

07.05.2015

Kokenut ja meritoitunut salolainen lentopallovalmentaja Ismo Tuominen hyppää Raision Loimun Mestaruusliiga-joukkueen peräsimeen.

Loimu haki useiden ehdokkaiden joukosta kokenutta valmentajaa, jolla on sekä kansainvälistä kokemusta että kyky kehittää joukkuetta entisestään ja viedä Loimu myös ensi kesänä Mestaruusliigan välieriin ja tietysti myös mahdollisimman pitkälle Suomen Cupissa ja Euro-kentillä

Pelaajaurallaan 147 pääsarjaottelua pelannut Tuominen siirtyi pääsarjatason valmennusten pariin syksyllä 1998. Sen jälkeen hän on valmentanut Salon lisäksi Raisiossa, Rovaniemellä, Kokkolassa, Loimaalla ja viimeisimpänä mielenkiintoisessa Riyadin kaupungissa Saudi-Arabiassa, jossa tosin pesti Al-Hilalin peräsimessä jäi aiottua lyhyemmäksi työnantajan yllättävien palkanmaksutapojen vuoksi.

Loimua Tuominen valmensi kaudella 2002-2003 jolloin Suomen kaikkien aikojen menestynein seura oli keskellä historiansa pahinta kriisiä. Loimun kokemattomalla joukkueella ei ollut menestysmahdollisuuksia, vaan 2001 kevään mestaruushuuman viimeisetkin rippeet olivat poissa. Tällä hetkellä Loimun tilanne on täysin erilainen, sillä perinteikäs seura on noussut jälleen Suomen huipulle ja on sekä yleisöä että mediaa kiinnostava viihdetuote.

- Loimun kausi oli opettavainen, niin kuin valmentajalle pitää jokaisen kauden jollain lailla ollakin. Oikeastaan en halua muistella kriisejä sen enempää, vaan silloinen tärkein tavoite täyttyi, eli liigapaikka säilyi. Nyt tilanne on selkeästi erilainen. Loimu on vakiintunut selkeästi ylempään kastiin liigaseuroissa. Tunnelman ja yleisön puolelta jopa suht terävään kärkeen, kommentoi Tuominen sopimuksen allekirjoitettuaan.

Tuominen on voittanut valmentajana Suomen Mestaruuden ja SM-hopeaa kertaalleen ja pronssia kahdesti. Suomen Cupista on takataskussa kulta ja hopea. Viime kausi arabimaassakin olisi voinut saada menestyksekkään päätöksen mikäli se ei olisi päättynyt ennen aikojaan. Tuomisen luotsaama Al-Hilal oli irtisanoutumisen hetkellä sarjan keulilla, kun kuudesta ottelusta oli plakkarissa yhtä paljon voittoja ja vain yksi erätappio.

Tuominen on ollut mukana Loimun pelaajien kartoitusprosesseissa muiden valmentajakandidaattien tapaan, joten pelaajauutisiakin voi olla tulossa jo piakkoin. Tällä hetkellä ringissä on viisi viime kaudelta jatkavaa pelaajaa, joista kolme on kesällä mukana maajoukkueryhmityksessä. Myös valmennusryhmän kokoamista jatketaan päävalmentaja vetoisesti. Haussa on ainakin tilastomies ja apuvalmentaja.

- Joukkueen nykyinen runko on hyvä ja jokaisella kaudella joukkueisiin tulee ainakin pieniä muutoksia. Viime kausi oli Loimulta hyvä ja uskon tämän kauden joukkueen haluavan pärjätä esim. Suomen Cupissa ja Euro Cupeissa vielä viime kauttakin paremmin. Mestaruusliigassa tavoitteena tulee varmasti olemaan tämän kauden lailla mitalipelit, suunnittelee Tuominen.

Borichev ja Sihvonen jatkavat

Lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi sijoittunut Raision Loimu on tehnyt kaksi tärkeää jatkosopimusta, kun sekä yleispelaaja Kirill Borichev että keskitorjuja Karri Sihvonen jatkavat oranssi-mustassa asussa myös ensi kaudella. Molempien pelaajien sopimuksessa oli optio, joka pitää vahvistaa molemmin puolin toukokuun aikana. Yhteinen tahtotila oli vahva ja vahvistukset sopimuksiin saatiin puolin ja toisin heti kuun alussa.

Sihvonen aloittaa kolmannen kautensa Mestaruusliigassa ja kolmannen Loimussa. Nuorten maajoukkueiden entinen vakiokasvo pääsi viime kaudella väläyttelemään osaamistaan, mutta lopullinen läpimurto pelaavaan kuusikkoon jäi tekemättä Joe Kleinin ja Kyle Mastersonin kantaessa päävastuun keskipelaamisesta. Sihvonen näytti osaamistaan monessa ottelussa vaihtopelaajana sekä verkolla että etenkin syöttönurkkauksessa. Runkosarjan päätöskierroksella hän antoi hyvän osoituksen kevätvireestään tehden 11 pistettä 78% hyökkäystehoilla.

Tulevan kauden joukkueen kokoamisessa Loimu on laskenut entistä enemmän Sihvosen varaan. 21-vuotias ja 199 cm pitkä keskitorjuja tuleekin saamaan ensi kaudella merkittävästi enemmän vastuuta. Ilmaista kuusikkopaikka ei tietysti ole tarjolla, mutta joukkueen keskiosaston kokoamisessa Sihvosen nimi on kirjoitettu papereihin entistä isommin kirjaimin.

Borichev oli Sihvosen tapaan viime kaudella vaihtopelaajan roolissa, kun maajoukkueen edustustehtäviin kesäksi valitut Rumpusen veljekset kantoivat päävastuun yleispelaajien hommista. Aina kentälle päästyään Borichev toi uutta ilmettä Loimun pelaamiseen. Kauden aikana Borichev ja kakkospassari Kaius Peltonen olivat päävalmentaja Henri Tuomen luottokaksikko vaihtopenkillä ja he käänsivät useita eriä ja otteluita Loimulle.

Borichevin tavaramerkiksi on tullut ennakkoluuloton hyökkääminen. Erittäin nopean hyökkäyskäden omaava ”Kirka” antaa pallolle kyytiä vaikeistakin paikoista ja lähtee vain harvoin käyttämään peippi-vaihtoehtoja. Tulevalla kaudella 25-vuotiaan ja 193 cm pitkän Borichevin rooli tulee olemaan pitkälti samanlainen kuin aiemmillakin kausilla, mutta toki kahden edellisen Loimu-kauden hyvät esitykset tuovat näyttöpaikkoja varmasti entistä enemmän.

Borichevin ja Sihvosen lisäksi Loimulla on tällä hetkellä kolme sopimuspelaajaa. Tästä kolmikosta Tomi Rumpunen ja Ville Juntura valmistautuvat parhaillaan Kuortaneella Maailmanliigaan ja Ossi Rumpunen kotikonnuilla Bakussa järjestettäviin Euroopan kisoihin. Loimun seuraava askel on päävalmentajan julkistaminen torstaina, mutta pelaajarintamallakin ollaan edetty, sillä päävalmentajakandidaattien kanssa on tehty neuvottelujen ohessa myös pelaajakartoitusta.

  Takaisin