Seuraa meitä somessa:

Itsenäisyyspäivä tarjosi hienoja kamppailuja

06.12.2014

Itsenäisyyspäivän miesten kierros tarjosi mielenkiintoisia kohtaamisia. Hurrikaani käänsi pelin edukseen Rovaniemellä, Etta kuittasi tappionsa Kuopiossa ja Tiikerit torjui voiton.


Hurrikaani käänsi pelin avauserän jälkeen

Team Lakkapään (3-12) ja Hurrikaanin (9-3) välinen liigakamppailu kääntyi täysin avauserän jälkeen ja vierasjoukkue kuittasi kolme viimeistä erää murskaluvuin 1-3 (25-16, 12-25, 13-25, 9-25).

Voitto oli loimaalaisille kuudes perättäinen ja tappio rovaniemeläisille seitsemän perättäinen. Hurrikaani voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa 3-0.

Kalle Määttä, Hurrikaani:

- Ensimmäisessä erässä ihmeteltiin. Toisesta erästä lähtien oma perustekeminen lähti käyntiin ja se riitti tänään.

Markus Kaurto, Team Lakkapää:

- Hyvä rento yhtenäinen ensimmäinen erä. Tunnelma joukkueessa oli hyvä. Erityisesti torjunta toimi ensimmäisessä erässä. Toisesta erästä lähtien alkoi tulla virheitä, jonka jälkeen lukemat olivat rumat.

Ville Kakko:

- Kaksijakoinen ottelu. Ensimmäisestä erästä lähtien suorat virheet jäivät pois, eikä lyöty enää torjuntaan. Haastajan asemassa Lakkapää pelasi vahvan ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen heidän peli katosi ja me pääsimme otteluun kiinni.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapään päävalmentaja:

- Alussa Hurrikaani oli unessa ja saimme lentävän lähdön. Olisin toivonut enemmän passarin ja hakkurin peliltä.

Parhaat pistemiehet
Lakkapää Lemola 10/-2, Mäkinen 9/0, Kaurto 8/+4
Hurrikaani Petrusevics 17/+8, Cedic 16/+5, Vuorinen 11/+10

LähiTapiolan pisteet
3p Määttä Hurrikaani
2p Petrusevics Hurrikaani
1p Vuorinen Hurrikaani

Ottelutilasto

Etta kuittasi Kuopiossa

Etta kävi itsenäisyyspäivänä kuittaamassa lokakuussa kotonaan kärsimänsä 0-3-tappion LEKA Volleylle Kuopiossa erin 0-3 (22-25, 20-25, 20-25).

Kotitappio oli LEKA:lle vasta kauden toinen kahdeksassa ottelussa. Etta puolestaan on nyt voittanyt seitsemän viimeisestä kahdekasta pelistään.

Itsenäisyyspäivän trilleri oli Ettan näytöstä. Etta oli selkeästi valmiimpi otteluun ja halusi voittaa ottelun LEKAa enemmän. Etta oli jokaisella osa-alueella LEKAa parempi ja ansaitsi voittonsa.

Lauri Hakala joutui pelissä pyörittämään vaihtorulettia. Antti Karttunen ja Matti Mustonen toi kentälle terävyyttä ja taistelutahtoa, mutta Etta vastasi aina takaisin. Etta rakensi koko ajan torjuntaa ja puolustusta LEKAn hyökkäyksen eteen erittäin tehokkaasti ja hyökkäsi tarvittavat jatkopallot LEKAn kenttään.

Kotijoukkueesta pelasi omalla tasollaan ainoastaan Kristopher Johnson tehden 10(+7) pistettä sekä libero Timo Tolvanen kuka nosti syötöt tarkasti passarille. LEKA Volleyn paras pistemies oli Mart Tiisaar 13(+3).

Etta ryöpytti hyvän vastaanoton jälkeen monipuolisesti hyökkäyspeliä. Etta hyökkäsi laajalla rintamalla ja Ettan taistelun ilmentymän arkkitehti oli Anssi Hakala 17(+13) pisteellä.

Valmentaja Olli Kuoksa on saanut Ettan hurjaan vireeseen. Viimeisestä 8 ottelusta on tullut 7 voittoa.

Päävalmentaja Lauri Hakala:

- Energia ja taistelutahto oli Etta:lla huomattavasti parempi. Vaihtopelaajat toivat energiaa kentälle, mutta Etta löysi aina kovemman vaihteen.

Päävalmentaja Olli Kuoksa:

- Olemme löytäneet tavan voittaa hyökkäämällä. Passarilta huikea peli sekä Anssi Hakala pelasi kovilla tehoilla läpi ottelun. Pystyimme tänään riisumaan LEKAn aseista.

Anssi Hakala:

- Mahtava pelifiilis. Kaikki pelasivat uskomattomalla asenteella, tämä oli koko joukkueen voitto.

Timo Tolvanen:

- Pelimme oli todella surkea. Meiltä puuttui pelaaja, kuka olisi ottanut vastuuta ja nostanut joukkueen ahdingosta. Etta oli valovuoden meitä parempi tänään.

Parhaat pistemiehet
LEKA Tiisaar 13/+3, Johnson 10/+7, Karttunen 6/-2
Etta Hakala 17/+13, Walker 13/+5, Sorvoja 8/+2

Ottelutilasto

Tiikerit torjui neljännen voittonsa perättäin

Kokkolan Tiikerit (11-3) otti peräti 19 torjuntaa kolmeen erään, kun se otti neljännen perättäisen liigavoittonsa Pielaveden Sammon (7-7) vieraillessa Hollihaassa itsenäisyyspäivänä. Erät olivat 3-0 (25-17, 25-17, 25-20).

Tiikereiden torjunnoista Lelu Ojansivu otti peräti yhdeksän, Markus Väisänen neljä.

Tiikereiden libero Pasi Hyvärinen oli poissa pelistä pohjevamman vuoksi. Hänen tilallaan pelasi Lauri Jylhä. Keskitorjujana oli Antti Leppälän tilalla Markus Väisänen. Muuten Tiikereillä oli vakiomiehitys. Sampo aloitti ryhmityksellä Herrera, Mäkitupa, Väliaho, Ankudovich, Leikas, Ikonen ja liberona Sivonen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, kunnes Matti Hietanen tuli syöttämään. Hänen seitsemän pisteen syöttöputkensa repäisi piste-eron, joka kantoi erän loppuun asti.

Toisessa erässä Poikela korvasi Ankudovichin ja erä alkoi taas tasaisesti. Nyt ratkaisevat syöttöputket tulivat erän puolivälissä Olli-Pekka Ojansivulle ja Romans Saussille.

Kolmanteen erään Sampo vaihtoi avaukseen neljä uutta miestä: Häyrinen, Seppänen, Kössi ja Kaatrasalo. Väliaho, Herrera ja libero Sivonen jatkoivat. Nyt erä oli pitkään tasaisempi. Erän alun Sampo oli muutaman pisteen edellä, tai eli oli tasan. Tilanteessa 16-16 syöttäjäksi tuli Steven Kehoe ja hänen vuorollaan Tiikerit repivät neljän pisteen eron, jolla erän loppu hoitui Tiikereiden eduksi.

Jukka Tuovinen , Sampo:

- Ilmeemme oli huono. Puolustuksia saatiin, muttei tarpeeksi. Passarilta tuli huonoja valintoja. Jatkopallojen osaltakaan ei pärjätty. Kahdessa ensimmäisessä erässä kentällä oli liikaa yksilöitä. Kolmannessa meillä oli kentällä joukkue. Itsenäisyyspäivästä jäi mieleen huono vitsinä. Huomiseksi (vastassa Etta) joukkueen pitää valmistautua paremmin. Meiltä jäi maltti puuttumaan ja jäätiin torjuntaan. Tiikerit sen sijaan olivat vahvoja torjuntapuolella. Eetu Häyrinen, Aleksi Kössi ja Aleksi Kaatrasalo olivat hyviä kolmannessa erässä. Kaatrasalolle tuli ensimmäinen täysi erä vähään aikaan.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Tappotorjuntamme jäi mieleen. tilastoissa 19 torjuntaa, mutta taisi niitä olla enemmänkin. Pasi Hyvärinen poissa, mutta vastaanottomme oli riittävän hyvää kuitenkin. Torjunnoilla voitettiin ja onnistujia oli laajalla rintamalla.

- Hyvää itsenäisyyspäivää. Huomenna levätään.

Parhaat pistemiehet
Tiikerit Ojansivu 19/+9, Sauss 11/+9, Väisänen 8/+6
Sampo Herrera 13/0, Leikas 7/-1, Häyrinen 6/+3

LähiTapiolan pisteet
3p Sauss Tiikerit
2p Ojansivu Tiikerit
1p Hietanen Tiikerit

Ottelutilasto

  Takaisin