Seuraa meitä somessa:

Jäärni ja Heikkiniemi jatkavat LP Kangasalan paidassa

13.05.2020

Runkosarjan 2. paikan napannut LP Kangasala solmi jatkosopimuksen yleispelaaja Ronja Heikkiniemen (181cm/21v) kanssa. Nuoren lupauksen Jemina Jäärnin (181cm/19v) sopimus jatkuu.

Poikkeuksellisen muutoksen yleispelaajan paikalta hakkuriksi tehnyt ja ikäisekseen kokeneen Ronja Heikkiniemen jatkosopimus on erinomainen asia LP Kangasalan joukkueelle. ”Ronja vaihtoi pelipaikkaa kesken kauden, mutta nyt on edessä paluu yleispelaajaksi. Hänen vahvuutensa on 4- paikan hyökkäyksessä, joten se saadaan paremmin käyttöön tätä myöten.

- Rone on hyvä valmennettava ja hieno ihminen. Hänen jatko meillä on tärkeä asia, kommentoi päävalmentaja Arttu Keränen.

Helpolla muutos hakkuriksi ei tullutkaan, vaan taustalla on paljon työtä ja toistoja.

- Olihan se aika erilaista. Haastoi kyllä omaa pääkoppaa aika kovasti ja antoi muutenkin paljon taas uusia ärsykkeitä pelaamiseen, pohti Heikkiniemi muutostaan.

Muutos hakkuriksi toi tullessaan paljon mahdollisia hyötyjä tulevaisuutta ajatellen. Yleispelaajalle tulee keskimäärin enemmän toistoja 4-puolelle.

- Kakkospaikan hyökkäystä oli kiva kehittää ja samoin torjunnassa toistoja tuli kivasti enemmän. Yleispelaajana on kuitenkin itselleni helpompaa pysyä pelissä sisällä, kun kosketuksia palloon tulee enemmän ja pelinlukutaitoa pystyy hyödyntämään monipuolisemmin.

Ronja, mitä odotuksia on ensi kaudesta?

- Odotan tietysti, että päästään tekemään asioita turvallisesti ja arki järjestyisi mahdollisimman normaalisti. Sillä on niin iso merkitys pitkässä juoksussa. Tärkeintä on siis nyt ensin ylipäätään päästä pelaamaan ja harjoittelemaan. Tulostavoitteiden asettaminen on ajankohtaista varmaan vähän myöhemmin.

Miten olet harjoitellut tämän poikkeustilan aikana? Sää ainakin hellii liikkumaan ulkona.

- Tosi paljon on tullut treenattua ulkona. Tykkään kovasti lenkkeillä ja hyppiä menemään pururadalla, joten pääkopalle nämä poikkeusolojen treenit on ainakin tehneet tosi hyvää. Toki vähän on kaipaillut rautojen kolisuttamista ja pallon perässä rymyämistä, mutta kun sen 9-10kk painelee menemään sisätiloissa, on kyllä pystynyt nauttimaan ulkoilmastakin. Toki toukokuiset yöpakkaset ja lumisateet koettelee välillä mieltä, mutta sää on varustautumiskysymys.



Kuortaneelta Kangasalle siirtynyt Jemina Jäärni löysi tiensä ensimmäisellä liigakaudellaan suoraan LP Kangasalan fanien sydämiin. Ennakkoluuloton ja rohkea pelitapa antoi ensimmäiset maistiaiset tämän lupauksen otteista.

- Jemina yllätti positiivisesti viime kaudella, miten hyvin hän pääsi liigarytmiin kiinni ja ne paikat kun vastuuta tuli, hän hoiti ne erittäin tyylikkäästi! Ensi kaudella hänen roolinsa varmasti kasvaa ja toivottavasti kehitystä tapahtuu jatkossakin, kehui Keränen.

Ensikertalaiselle Mestaruusliigan kova taso ei tullut yllätyksenä. Nuorelle on erinomainen paikka kehittyä kun suoritustaso on pidettävä jatkuvasti korkealla harjoituksissa ja otteluissa.

- Taso oli kova, oikeastaan sitä mitä osasin odottaakin. Ensimmäinen liigakausi oli opettavainen monellakin osa-alueella. Peliajan eteen täytyy tehdä kokoajan täysillä töitä ja kauden aikana sain pelata muutamassa pelissä liigan kärkijoukkueitakin vastaan. Onnistumiset kasvattivat itseluottamusta ja paineensietokykyä, kertasi liigakasteen saanut Jäärni.

Minkälaisia tavoitteita laitat omalle kohdalle ensi kaudella?

- Kehittymistä jokaisella osa-alueella niin lajissa kuin fysiikassakin. Lisäksi kovuuden ja itseluottamuksen kehitystä.

Minkälaisen kehityspolun päävalmentaja Arttu Keränen näkee tässä nuorukaisessa?

- Uskon Jeminan olevan tuleva maajoukkuepelaaja, mikäli asiat etenevät oikeilla raiteilla.



LP Kangasalan sopimustilanne

Passarit: Katja Kylmäaho, Emmi Jalonen
Yleispelaajat: Salla Karhu, Jemina Jäärni, Ronja Heikkiniemi
Keskipelaajat: Roosa Laakkonen, Taija Tikka, Karoliina Friberg
Liberot: Tiiamari Sievänen, Emma Mutka

  Takaisin