Jälleen huikea viisieräinen finaali LP Viestille

28.03.2014

Sini Häkkinen oli jälleen voittajien puolella LP Viestin taistelua 2-3- vierasvoiton 2. finaalissa.

Oriveden Ponnistuksen ja LP Viestin välinen naisten lentopallon Mestaruusliigan finaalisarja on käynnistynyt huimasti. Perjantaina nähtiin jo toinen viisieräinen finaali ja jälleen salolaisjoukkue LP Viesti vei sen nimiinsä. Erät olivat 2-3 (14-25, 16-25, 31-29, 25-23, 13-15).

LP Viesti johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2-0, kun mestaruus ratkeaa neljällä voitolla. Kolmas finaali on vuorossa heti lauantaina Orivedellä.

Kaukana ei perjantaina ollut LP Viestin 0-3- voitto, mutta ei myöskään OrPon voitto 3-2.

Salolaiset dominoivat peliä täysi kaksi ensimmäistä erää voitettuaan ne 14-25 ja 16-25. Tauon jälkeen OrPo pääsi peliin ja pelasti kolme ottelupalloakin ennen kolmannen erän voittoa 31-29.

Tiukan neljännen erän voitettuaan 25-23 OrPolla oli vahva ote myös viidennessä johdettuaan sitä vielä 12-10. Jälleen kerran LP Viestin rutiini oli kuitenkin kova ja erä kääntyi 13-15.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Tuli sellainen tunne, että kotijoukkueella oli painetta. Hieman kylmi, kun hävittiin kaksi tiukkaa erää, mutta viidennessä taas pystyttiin kääntämään peli.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Onnittelut LP Viestille voitosta. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme pelanneet lentopalloa. Kolmanteen ote parani ja pääsimme LP Viestin tasolle. Olimme lähellä voittoa, mutta emme pystyneet ottamaan ratkaisevia pisteitä. Rakic oli loistava. Tämä on elämää ja ajatukset huomiseen.

Dubravka Rakic oli jälleen salolaisten paras pelaaja tehden 24/+18 72% hyökkäystehoilla. Libero Roosa Koskelo esitti huikeaa puolustuspelaamista ja Sini Häkkinenkin (21/+15) jatkoi vahvoja esityksiä. Myös toinen keskipelaaja Kaisa Jokinen (18/+10) keräsi paljon pinnoja torjuen mm. kuudesti.

Kotijoukkueen passari Annina Antikainen ansaitsee suurimmat kehut. Agnes Pallag (23/+12) heräsi painajasmaisten kahden ensimmäisen erän jälkeen hyvään esitykseen ja keskellä Eveliina Smolander (9/+5) napsi seitsemän torjuntaa.