Seuraa meitä somessa:

Jukka Raatikainen tuo liigahallitukseen näkemystä tv-maailmasta

15.12.2014

Mestaruusliigan hallitukseen valittu Jukka Raatikainen tuo liigaan tietoa ja näkemystä lentopallon asemasta ja kehitysmahdollisuuksista televisiossa.

 Raatikainen on ollut vuodesta 1998 MTV:n palveluksessa ja vastaa nykyään työssään MTV Totalin sisällöistä.

Raatikainen ei ole aiemmin ollut mukana urheilun järjestötoiminnassa, mutta näkee mielenkiintoisena haasteena pohtia liigahallituksessa lentopallon kaupallisia mahdollisuuksia ja tulevaisuutta televisiossa.

- On tärkeää miettiä, mitä voitaisiin tehdä, että lajia saataisiin entistä suuremman yleisön kiinnostuksen kohteeksi. Lentopallolla on hiukan vanhahtava ikäprofiili ja nuoriso on lajille haaste.

- Lentopallo on toisaalta urheilullinen ja tervehenkinen laji, jossa ei ole ollut ylilyöntejä. Liiga on myös kilpailullisesti kova palloilusarja. Miesten maajoukkue on menestynyt hyvin, mutta miten saadaan tämä noste siirrettyä seuratyöhön.

Lentopallo tuli MTV Totalin lajivalikoimaan viime kesänä Maailmanliigan myötä ja syksystä alkaen myös Mestaruusliigan pelejä on näytetty MTV Totalin kanavilla.

- MTV Total on rakennettu niin, että on isot kärkilajit ja sen jälkeen jää aukkoja urheilulajeille, joita osa katsojista mielellään seuraa. Esimerkiksi yleisurheilun ja hiihdon seuraajat ovat kiinnostuksella ottaneet vastaan myös lentopallon. Lentopallolla on hyvä täydentää lajiprofiilia.

- Mitään negatiivisia kommentteja ei ainakaan vielä ole lentopallon osalta meille tullut, mutta mitään suuria johtopäätöksiä ei vielä voi vetää näin lyhyen ajan jälkeen, Raatikainen sanoo.

  Takaisin