Seuraa meitä somessa:

Juntura Loimun passariksi - Rantanen liberon vastuuseen

30.05.2014


Ville Juntura soittelee Loimun orkesterissa ensi kaudella. (Kuva: Toni Flink)

Lentopallomaajoukkue aloittaa ensi viikonloppuna Maailmanliiga-urakkansa Calgaryssa ja sinivalkoisessa joukkueessa on mukana myös Loimun ensi kauden ykköspassari Ville Juntura (26 v, 193 cm). Salolaislähtöinen toisen polven pääsarja- ja maajoukkuelentopalloilija siirtyy oranssi-mustaan paitaan Saimaa Volleysta.

Ville Junturan videohaastattelu

Juntura aloitti pääsarjauransa Salon Piivolleyssa ja on sen jälkeen esiintynyt Mestaruusliigassa myös Keski-Savon Paterin ja Saimaa Volleyn riveissä. Kaudella 2012-2013 Juntura nousi hyvillä otteillaan myös miesten maajoukkuelistoille. Nyt hän on maajoukkueen marssijärjestyksessä jo kolmas passari ja nousee pelaavaan kokoonpanoon mm. tulevana viikonloppuna, kun kokenut Mikko Esko ei ole mukana Maailmanliigan avausviikonlopun otteluissa Kanadassa.

- Passareiden lukitsemisella saatiin lyötyä lukkoon myös muille pelaajille tärkeät palaset. Junturaa vastaan on ollut aina vaikea pelata niin pelaajana kuin valmentajanakin. Merkittäviä heikkouksia ei löydy ja hän pystyy pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. Lisäksi odotan hänen tuovan paljon johtajuutta kentälle. Fysiikkapuolella on suurimmat askeleet otettavana ja tässä Loimun ja maajoukkueen fysiikkavalmentaja Tuomas Sallinen nousee isoon rooliin, jotta Villen nousu entistä lähemmäksi maajoukkueen ykköspassareita jatkuu, kommentoi Loimun päävalmentajana jatkavat Henri Tuomi ensi kauden passarikaksikkoaan.

Loimun passarikaksikkoon Juntura saa seurakseen Kaius Peltosen (27 v, 188 cm), joka aloittaa paluunsa jälkeen nyt toisen kauden Loimun riveissä. Ennen pelaajauransa hetkellistä lopettamista Peltonen ehti jo pelata viisi kautta pääsarjatasolla ja niistä kolme Loimussa. Paluukauden lähtökohdat olivat Peltoselle haastavat, mutta pelaamisen, perheen ja työn yhdistäminen onnistui ja hyvään kuntoon itsensä treenannut Peltonen esitti kaudella vahvoja otteita näyttöpaikkoja saatuaan. Hyvän kauden jälkeen lähtökohdat ensi kauden kesäharjoitteluun on paremmat kuin vuosi sitten, joten Peltoselta on lupa odottaa entistä parempia otteita ensi talvena.

Loimun liberotontilla nähdään mielenkiintoinen muutos, kun päävastuun tärkeän tehtävän hoitamisesta saa isoja kehitysaskeleita viime vuosina ottanut toisen polven pääsarjalentopalloilija Eetu Rantanen (20 v, 180 cm). Littoisten Työväen Urheilijoiden kasvatti on ollut jo kahden edellisen kauden ajan Loimun liigajoukkueen paras puolustuspelaaja ja viime kaudella myös vastaanotto kehittyi hyvälle tasolle, mistä osoituksena hyvät ottelut harjoituspelikaudella. Mestaruusliigassa Rantasen vastuu jäi vielä viime kaudella pieneksi, mutta saamansa vastuun hän kantoi erinomaisesti vastaanottaen 67,3 % :n tarkkuudella ja kaivaen peliin paljon puolustuspalloja.

- Rantanen on noussut viimeisen kahden kauden aikana kovan työn tuloksena liigatasolle ja on valmis astumaan isompaan rooliin joukkueessa. Kova asenne, reaktionopeus, kylmäpäisyys ja pyyteetön työ joukkueen eteen tekee Eetusta erittäin tärkeän osan ensi kauden joukkuetta. Eetun ja itsenikin kahden vuoden projekti jatkuu nyt isolla askeleella eteenpäin, kehuu Tuomi ensi kauden ykkösliberoaan.

  Takaisin