Jymylle kauden avausvoitto Kuopiosta

24.10.2019

Nurmon Jymy avasi piste- ja voitto tilinsä voitoitta jatkavan Puijo-Wolleyn kustannuksella Kuopiossa torstaina erin 0-3 (23-25, 23-35, 23-25).

Puijo Wolley aloitti avauserän vahvasti Jymyn suoritusten jäädessä epätarkoiksi tehden nopeasti tilanteeseen 7-1. Erityisesti hakkuri Riikka Koivusaari ja yleispelaaja Hilkka Hujanen onnistuivat verkolla ratkaisuissaan.

Jody Larson hyökkäsi Jymyn pelaajattarista tehokkaimmin, mutta myös Kaisa Nymanin satasen hyökkäykset upposi kotijoukkueen kenttään. Nurmon passari Anni Toivonen pääsi rakentamaan peliä erän lopussa kotijoukkueen Nikki Cornwallia paremmista nostoista, eikä Jukka Lehtosen ottama tuplavaihto tilanteessa 23-23 tuonut enää Linda Salon ja Pihla Pohjolan johdolla kentälle suunnan muutosta. Nurmo vei erän 23-25.

Jymy jatkoi vahvaa hyökkäyspeliä toisessa erässä Larsonin johdolla, joka tuntui löytävän hyökkäyksillään helposti aukot kotijoukkueen kentässä. Samaan aikaan Puijo Wolley jäi omissa hyökkäysratkaisuissaan tehottomaksi ja virheiden määrä auttoi vastustajaa viemään erän lopun hyvästä loppukiristä huolimatta myös lukemin 23-25.

Kolmanteen erään Puijo oli saanut luvan lyödä palloa. Erä etenikin tasaisissa merkeissä pisteen-parin erolla, kunnes Jymy vei kolmannen erän ottelun aiemmista eristä tutuin luvuin 23-25.

Päävalmentaja Jukka Lehtonen, PuWo

- Joukkueelta kaikkiaan hyvä esitys. Kolmannessa erässä taktiikkaa noudatettiin parhaiten, mahdollisuuksia oli erävoittoon tarvittavienkin pisteiden ottamiseen.