Seuraa meitä somessa:

JymyVolley horjutti LP Viestiä sen kotikentällä

27.01.2020

LP Viesti otti liigahistoriansa 13:nnen voiton JymyVolleysta yhtä monessa kohtaamisessa, mutta tällä kertaa se ei tullut helpolla. Toisen kerran mentiin viidenteen erään, jonka kotijoukkue lopulta kuittasi 15-9.

LP Viesti oli kahden erän jälkeen täyttä vauhtia matkalla 3-0 -kotivoittoon ja täyteen pistepottiin maanantai-illan Mestaruusliigan kotiottelussaan Nurmon Jymyä vastaan. Erät 25-14 ja 25-9 kertovat, että kotijoukkue hallitsi peliä täydellisesti.

Pitkä erätauko toisen erän jälkeen käänsi voimasuhteet vieraille, nyt erät Jymylle 19-25 ja 19-25. Neljännessä erässä LP Viesti ei pystynyt pitämään 12-7 -johtoasemaansa, vaan Jymy alkoi torjua piste pisteeltä eroa kiinni ja vei erän. Kotijoukkueen kannattajien iloksi viides erä kulki vahvasti LP Viestin hallinnassa ja vaikka 9-3 -johto kutistui lukemiin 10-8, pystyi kotijoukkue erä- ja samalla tärkeään otteluvoittoon.

Vieraiden passari Annina Keinonen perusteli kahden erän voittoa:

- Päätettiin kasata itsemme, ottaa taistelumoodi esiin ja nostaa omaa ammattiylpeyttä, sillä keinoin saatiin kaksi erää ja yksi piste mukaan. Hyvä että saatiin meidän pisteputkelle jatkoa, totesi Keinonen.

Kotijoukkueen passari Veda Mansikkaviita pääsi kaksi erää nauttimaan omien vastaanottajien ja omien hyökkääjien pelistä.

- Tiedettiin, että Nurmolla on ollut hyvä kuukausi ja että pitää olla kunnossa kun heitä vastaan pelaa. Kaksi erää menikin hyvin, sitten erätauon jälkeen oma peli pehmeni, mutta onneksi löydettiin kovuus taas viidenteen erää, huokaisi yksinään passivastuuta tällä hetkellä kantava Mansikkaviita.

Valmentajien kommentit täydensivät toisiaan.

- Toivottiin tasaista hyvää vääntöä, mutta erät olivat kovin erilaisia. Tarvitsemme vielä pisteitä, jotta ollaan mukana play off -peleissä ja siksi yksikin piste oli taas tärkeä. Kahden huonon erän jälkeen tämä oli melkein kuin voitto, tuumaili vieraiden Kari Tuomela.

- Tulos ei tänään sinällään yllätä, Jymy tiedettiin kovakuntoiseksi joukkueeksi. Kolmannessa ja neljännessä erässä ei oikein oltu pelissä mukana, kun joku osa-alue alkoi pettää, alkoi pehmetä koko peli, mietti puolestaan LP Viestin Tomi Lemminkäinen.

Vieraiden parhaana palkittiin keskipelaaja Kaisa Nyman, joka entisessä kotisalissaan sai aikaan teholukemat 13/+9 ja muutamat keskihyökkäykset ja sataset paukkuivat lattiaan tutulla voimalla.

Kotijoukkueen paras oli yleispelaaja Nette Peit, tehot 26/+18.

Tilastoista nousi esiin torjuntojen määrä: LP Viesti torjui viidessä erässä 10 pistettä, Jymy peräti 16, joista 14 kolmen viimeisen erän aikana.

Otteluisäntä OP Lounaismaan palkinnot:
Nette Peit, LP Viesti
Kaisa Nyman, Jymy

Parhaat pisteet:
LP Viesti: Nette Peit 26/+18, Katarina Pilepic 23/+14, Anna Czakan 14/+12. Libero Eveliina Rautiaisen vastaanotto 57% / 30 suoritusta.
Jymy: Maddie Haggerty 15/+5, Kaisa Nyman 13/+9 ja Perry Ramsey 10/+1.

LähiTapiolan pisteet:
3 Nette Peit, LP Viesti
2 Kaisa Nyman, Jymy
1 Katarina Pilepic, LP Viesti

Pro-libero -pelaaja:
Eveliina Rautiainen, LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat: Janne Kirjavainen / LP Viesti

  Takaisin