Seuraa meitä somessa:

JymyVolley näytti kyntensä syöttämällä voiton

04.10.2020

JymyVolley ja LP Vampula avasivat liigakauden sunnuntaina Nurmohallissa. Avauspelin voitto jäi Nurmoon, kun JymyVolley voitti ottelun erin 3-1 (25-21, 25-19, 18-25, 28-26).

Ennakkoluulottomasti ja rohkeasti pelannut JymyVolley vei kaksi ensimmäistä erää selkeästi. Ensimmäisen liigaottelunsa pelannut passari Salla Rinta-Tassi pääsi nopeasti peliin mukaan, ja tarjosi passeja loistavan pelin pelanneelle nuorelle Henni Rinta-Keturille. Riikka Valkonen iski viisi pistettä ja kaksi ässää.

Pitkällä tauolla Darko Dobreskov sai joukkoonsa lisäpuhtia, ja kolmas erä mentiin LP Vampulan johdolla. Kentälle tuli Jenni Jantunen, joka antoi eväät vieraiden torjuntapelille. JymyVolleyn nuori kaarti lunasti paikkansa aloituskuusikossa hyvin. Rinta-Keturi syötti kolmanteen erään peräti seitsemän ässäsyöttöä.

Neljättä erää väännettiin aina viidenteen ottelupalloon saakka. Omilla virheillä pisteitä vastustajalle antanut JymyVolley veti lopulta pidemmän korren, ja sai ansaitsemansa otteluvoiton.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Voitimme ottelun syötöissä ja vastaanotossa. Joukkueen nuoret pelaajat näyttivät paikkansa ja osoittivat kuuluvansa aloitukseen. Myös passari Salla Rinta-Tassi pelasi tänään hyvän pelin. Vastustaja näytti kolmannessa erässä kovuuttaan, mutta me onnistuimme nousemaan siitä. Kahden ensimmäisen erän voiton jälkeen hyvän olon tunnetta ei päässyt syntymään. Koko ajan puhutaan siitä, miten nuori joukkue me olemme, mutta ehkä nuoruus kääntyi nyt voitoksi.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Voitto oli tavoite. Se tuli, mutta ehkä vähän toisella tavalla, mitä ajattelin. Jos me teemme 22 ässää, se kertoo enemmän vastustajan vastaanotosta kuin meidän taidoistamme. Tänään meillä oli hyvä peli-ilme ja asenne, joukkue pelasi joukkueena. Nuoret Henni Rinta-Keturi, Ada Peura ja Laura Penttilä olivat vahvoja. Todelliset pelaajat mitataan tasaisissa erissä. Salla Rinta-Tassi pelasi parhaat passinsa neljännessä erässä. Hän on peluri, joka otti vastuuta ja jonka pää kesti. Kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka pelasivat suomalaista lentopalloa ilman ulkomaalaisvahvistuksia.

Mila Viljanen, LP Vampula:

- Meillä on takana hyvä treenikausi ja koko joukkue on ollut kunnossa. Kauden ensimmäisessä pelissä oli mukana hermostuneisuutta, emmekä päässeet omalle tasollemme. Ottelu ratkesi syöttöihin ja torjuntaan, vastustaja pelasi hyvän pelin.

Darko Dobreskov, LP Vampula:

- Kotietu oli tänään vahva, mutta kotijoukkueella oli myös hyvät pelaajat. Aluksi kumpikin joukkue oli vähän jäässä, meillä pelaajat olivat eri rooleissa kuin aiemmin. Emme päässeet omalle tasollemme. Kolmas erä oli muita parempi, mutta silloinkaan emme pelanneet omalla tasolla. Tänään ei vastustaja ollut voitettavissa.

JymyVolley - LP-Vampula 3-1 (25-21, 25-19, 18-25, 28-26)
Jymy: Rinta-Keturi 21/+13, Peura 15/+8, Valkonen 15/+4
Vampula: Riikonen 20/+14, Välimäki 13/+3, Jantunen 12/+9
Ässät 22-6 , syöttövirheet 15-7, torjunnat 9-11, hyökkäys% 32-33, vastaanotto% 49-34

Pistekilpailu:
3 Rinta-Keturi Jymy
2 Viljanen Vampula
1 Penttilä Jymy

PROlibero
Laura Penttilä Jymy

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Kuvat: Keijo Tuomela

  Takaisin