Seuraa meitä somessa:

JymyVolley täydensi joukkuettaan Rantasella ja Korhosella

13.04.2021

Naisten lentopallon mestaruusliigaa pelaava JymyVolley on tehnyt pelaajasopimukset liberona pelaavan Nitta Korhosen sekä keskitorjuja Sanni Rantasen kanssa.

Varkaudesta lähtöisin oleva Korhonen on pelannut viime kauden naisten 1-sarjaa Pihtiputaan Plokissa. 16-vuotiaan Korhosen kasvattajaseura on Varkauden NMKY, minkä lisäksi hän on pelannut Leppävirran Virissä, Savonlinnan Ahjossa sekä Mikkelin Passareissa.

- Lentopallossa parasta on sen monipuolisuus ja se, että kyseessä on joukkuelaji. Omat vahvuuteni lajissa ovat taito lukea peliä ja kova halu treenata, 160-senttinen Korhonen toteaa.

JymyVolleyn riveihin Korhosen houkutteli päävalmentaja Kari Raatikainen, joka pyysi nuorta pelaajaa testeihin, joissa tämä pääsi näyttämään taitonsa. Korhonen aloittaa Nurmossa lukion toisen luokan.

190-senttinen keskipelaaja Sanni Rantanen palaa JymyVollyessa tutun valmentajaparin Kari Raatikaisen ja Teemu Rauhalan oppeihin.

- Opiskelin peruskoulun viimeisen luokan Kuortaneen yläkoulussa ja jatkoin urheilulukiossa, joten toistemme tunteminen helpottaa varmasti sopeutumista ja vauhtiin pääsemistä, 15-vuotiaana valmennuskeskuksen joukkueeseen valittu Rantanen arvelee.
19-vuotiaan Rantasen kasvattajaseura on Vilppulan Tähti. Ylöjärven Ryhdin joukkueessa hän voitti mm. C-tyttöjen SM-hopeaa. Kuortaneella Rantanen pelasi naisten 1-sarjaa kolmen vuoden ajan. Päättyneellä kaudella hän on kuulunut LiigaPlokin vahvuuteen.

- Olen tavoitteellinen, kunnianhimoinen ja minulla on halu kehittyä jatkuvasti. Menestyksen nälkä on suuri, ja olen parhaimmillani tiukoissa ja kovissa tilanteissa. Minulla on hyvä paineensietokyky, 7-vuotiaana lajin löytänyt kevään ylioppilas kuvailee itseään.

Rantanen tähtää Yhdysvaltoihin sekä opiskelemaan että pelaamaan. Epävarma koronatilanne aiheutti kuitenkin sen, että hän halusi siirtää lähtöään vuodella eteenpäin.

- Tulevalla kaudella panostan kaikkeni lentopalloon ja kasvaa ja kehittyä pelaajana. Toivon, että saan urheilustipendin hyvään yliopistoon ja NCAA-sarjan joukkueeseen, Rantanen sanoo.

Rantanen on kuulunut useamman vuoden ajan nuorten maajoukkueeseen, ja sanoo olevansa kiinnostunut myös naisten maajoukkueesta.

- Ilman muuta. Aika näyttää, miten kehityn ja mihin se riittää, hän toteaa.

  Takaisin