Kärkijoukkueet kovia - Iskulle ja LEKA:lle makeat voitot

25.01.2015

Sunnuntain miesten ottelut osoittivat kärkikaksikon Tiikereiden ja VaLePan kovuuden. Lisäksi LEKA Volley otti makean 3-1-kotivoiton Ettasta ja Isku Vantaalla KoVesta erin 2-3.

Tiikerit eivät antaneet Loimun yllättää

Kokkolassa pelattiin kauden ennätysyleisön edessä peli, jossa kentällä oli nykytiikeriporukkaa ja kolme entistä Tiikeriä Raision Loimun (4. 14-8, 41) riveissä. Pelaajaesittelyn aikana ex-Tiikerit saivat yhtä voimakkaat kannustushuudot kuin nykytiikeritkin. Itse ottelussa Tiikerit /2. 18-4, 55) jyräsivät tasaisuudellaan pelin voittoon: 3-0 (25-17, 25-15, 25-20).

Eilisessä Pielaveden Sampo -ottelusta Raision Loimun joukkueesta poissa ollut Urpo Sivula oli taas joukkueessa ja Tiikereiden riveihin oli palannut keskitorjuja Tommi Siirilä.

Jo ensimmäisessä erässä näkyi ottelun koko kuva: Tiikerit hyökkäsi laajemmalla rintamalla ja se toi tarvittavan piste-eron. Tommi Siirilän 9 pisteen syöttöputki edesauttoi piste-eron syntymistä. Toisessa erässä Tiikerit jatkoi samaan tahtiin ja nyt lyhyitä pisteputkia teki mm. Romans Sauss, Matti Hietanen ja Olli-Pekka Ojansivu. Pitkän erätauon jälkeen peli jatkui tasaisempana, mutta erän lopussa Tiikerit repi tarvittavat piste-eron. Ratkaisuvaiheessa Tommi Siirilä syötti jälleen tärkeät pisteet.

Henri Tuomi, Raision Loimu:

- Parempi, etten sano mitään. Kaikki ”Kokkolan jätkät” teki pinnoja enemmän Kokkolalle kuin meille. Viimeinen erä oli vähän parempaa. Puolustuspalloissa oltiin tasaisia, mutta jatkopalloja ei pelattu oikein. Liikaa ”rullailuja”. Annettiin liikaa tasoitusta. Tämä peli ei ollut meidän tasoa. Ossi Rumpunen sentään oli hyvä hyökkäyspuolella. Hän pelasi rohkeasti samoin kuin Kyle Masterson. En tiedä, katsellaan videota. Vaikea viikko, kun Upi oli osan aikaa poissa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Hyvä treeniviikko, erilaisia teemoja. Pelattiin taas napsun verran parempaa lentopalloa. Oli todella hyvä päivä meille. Ennen peliä puhuttiin, ettei tämän päivän pelin aikana ratkaista Suomen mestaruutta. Voitettiin syöttö-/vastaanottokamppailut. Hyvä päätös hyvään harjoitusviikkoon.

Isku taas Korson Vedon kiusana

Korson Vedon ja Rantaperkiön Iskun kauden aiemmat kohtaamiset olivat päätyneet tamperelaisten voittoon. Niin tänäänkin, mutta puolivälieräpaikkaa himokkaasti janoava Korson Veto saalisti kuitenkin tärkeän sarjapisteen erien mentyä 2-3 (18-25, 25-16, 25-22, 20-25, 11-15).

Sauli Sinkkonen keräsi komeat 15/+15 pelaten illan läpi ilman virheitä. Hyökkäykset Sinkkosella olivat upeat 11/12 eli 92 % tehoilla.

KoVen hyvää esitystä todisti 510 katsojaa, joista moni kuvasi itsensä Lumossa näytillä olleen Uuno-pystin kanssa, joka ojennettiin Suomen lentopallomaajoukkueelle vuoden joukkueeksi valitsemisen kunniaksi.

Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen tahdissa. Korson päävalmentaja Petri Sainio otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3 – 6. Isännät eivät saaneet vastaanottoaan heti toimimaan. Korso sai kuitenkin pelin juonesta kiinni ja Iskun päävalmentaja Jussi Heino oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 9 – 8. Tekniselle aikalisälle mentiin KoVen johdossa 14 – 13. Sitten Isku sai jälleen pelin juonesta kiinni ja Sainio otti erän toisen aikalisän tilanteessa 14 – 16. Tuomas Tihisen vahvalla syöttövuorolla Isku meni jo 15 – 20 johtoon. Loppuerä meni Iskulle lähes näytöstyyliin ja Korson hyvät esitykset jäivät erän puoliväliin.

Toinen erä alkoi Antti Vallinin komealla ässäputkella ja vahvalla hyökkäyspelillä. Iskun päävalmentaja Jussi Heino otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6 – 2. Vallinin erän neljäs ässä toi tilanteeksi jo 8 – 2. Korso jatkoi koko alkuerän vahvoja esityksiään ja tekniselle mentiin Vantaan energisten korsolaisten 14 – 7 johdossa. Loppuerä jatkui Korson näytöstyyliin ja Vallinia säestivät hyvin Niko Kärkkäinen ja Toni Kankaanpää adjutantteina. Erä helposti isännille 25 – 16.

Kolmas erä meni sulle ja sitten mulle tyyliin. Teknisellä aikalisällä vieraat johtivat 13 – 14. Isku sai jälleen juonesta kiinni ja Samuli Kaislasalo pääsi välillä kurittamaan jopa tyhjältä verkolta. Vallin jatkoi hyviä lyöntejään. Kankaanpää pelasi myös pirteästi. Teknisen jälkeen Kaislasalo jatkoi vahvasti ja Sainio otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 17. Korso kavensi Vallinin syöttövuorolla ja Heino otti aikalisän tilanteessa 21 – 21. Sainio teki erän loppuun tuplavaihdon ja erä päättyi Pasi Kuosmasen illan komeimpaan torjuntaan ja Sauli Sinkkonen muistaa tuon torjunnan tältä illalta. Erä Korsolle lukemin 25 – 22.

Neljäs erä alkoi Iskun hallinnassa. Sainio otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Korso kiristi ja Heino otti aikalisän tilanteessa 11 – 11. Kärkkäinen oli vahva syöttöruudussa lyhyillä leijoillaan. Tekniselle mentiin 12 – 14 tilanteessa Kaislasalon vahvan hyökkäyksen jälkeen. Erä jatku sulle ja mulle pelillä. Sitten Eatonin ässällä Isku nykäisi ja Sainion toinen aikalisä tilanteessa 17 – 19. Lopussa Isku meni menojaan ja Antti Vallin jäi parikin kertaa Iskun torjuntaan. Erä vieraille 20 – 25.

Viides erä alkoi tasaisesti, mutta sitten Hanni torjui Tihisen ja seuraavaksi Tihinen jäi rättiin kuutospaikan hyökkäyksellä. Heinon aikalisä tilanteessa 6 – 4. Isku tuli ensin iholle ja sitten tasoihin tilanteessa 7 – 7, jossa Sainio otti aikalisän. Sainio oli pakotettu toiseen aikalisään tilanteessa 8 – 10. Erän loppuun tuli kotijoukkueelle vielä pari syöttövirhettäkin ja Isku lopulta helposti erävoittoon 11 – 15. Koko ottelu jälleen Iskulle 2 – 3 ja tällä kaudella Isku on vienyt kaikki kolme kohtaamista.

Hakkuri Antti Vallin, Korson Veto:

- Hyvää lentistähän se oli. Itse sössittiin voitto Iskulle. Kyllä tykkään hakkurin tontista. Haluan edelleen kehittyä pelipaikallani ja saada tehtyä joukkueelle pisteitä.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto:

- Lämmittää piste taistelupelistä. Kaikki on vielä omissa käsissä. Tasaisesti mentiin. Isku oli meitä astetta kurinalaisempi. He vain eivät taivu tiukoissa paikoissa. Oli viihdyttävä peli yleisölle. Nyt on hyvä kun kaikki pelaajat hiljalleen terveinä ja päästään koko porukalla harjoittelemaan.

Yleispelaaja Tuomas Tihinen, Rantaperkiön Isku:

- Tärkeistä pisteistä taisteltiin. Ei ollut helppo peli tänään. Oli melkoista vääntöä. Hyviä nuoria poikia on meiltä tulossa. Passarimme on ottanut askeleen eteenpäin. Joukkueemme hyökkäyspeli on parantunut pitkin kautta. Itselleni tämä on viimeinen kausi.

Päävalmentaja Jussi Heino, Isku:

- Hirvee nakerrus. Voitto on hyvä. Pelaamisessa pitää edelleen parantaa. Tänään ei pidetty ihan kiinni sovituista asioista. Pojat on pitkin kautta kuitenkin pelanneet hienoa lentistä. Sauli Sinkkonen teki tänään mitä halusi upeilla tehoilla.

Otteluisäntä Korson Sähkö-yksikkö Oy:n Harri Suojoki palkitsi Korson Vedosta parhaana pelaajana Antti Vallinin ja Rantaperkiön Iskusta Conor Eatonin.

KoVe Vallin 26/+11, Kankaanpää 20/+14, Nurminen 13/+7
Isku Tihinen 22/+16, Sinkkonen 15/+15, Helenius 12/+3

3 Conor Eaton, Rantaperkiön Isku
2 Antti Vallin, Korson Veto
1Toni Kankaanpää, Korson Veto

LEKA:n vahva pelaaminen jatkuu

LEKA Volley jatkoi sunnuntaina vahvoja otteitaan ja otti samalla makean revanssin Ettasta erin 3-1 (25-23,19-25,25-18,25-21).

Etta oli tyly vieras edellisessä kohtaamisessa voittaen 3-0. Tänään oli LEKA:n vuoro viedä todellinen taistelupeli. Pelissä tuli yhteensä käsittämätön 140 kappaletta puolustuksia. Molemmat joukkueet pelasivat uhrautuvasti ja kärsivällisesti.
Jukka Lehtosen ja Mart Tiisaarin johdolla LEKA käänsi ottelun kulun kahdessa viimeisessä erässä. Molemmat pelaajat onnistuivat hyökkäyksissä sekä torjunnoissa.

Päävalmentaja Lauri Hakala, LEKA:

- Molemmat joukkueet pelasivat hyvää sideout peliä. Sarjaohjelma on ollut hyvä, mikä on mahdollistanut hyvän harjoittelun ja sitä kautta pelin kehittämisen. Puolustuspallojen jälkeistä peliä meidän tulee kehittää.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta:

- Pelattiin tänään tämän vuoden parasta peliä, mutta se ei riittänyt. Molemmat joukkueet pelaavat samantyylistä lentopalloa. LEKA:lla on parantunut syöttöpeli, mikä vaikeutti meidän sideout peliä.

Joshua Walker, Etta:

- Tänään oli mielestäni playoff tasoista peliä. Jokainen joukkue parantaa peliään kohti kevättä ja pienet asiat ratkaisevat pelin. LEKA oli parantunut syöttöpeliään viime kohtaamisesta.

Timo Tolvanen, LEKA:

- Hyvä latinki pelissä. Olli Kuoksan punainen kortti ensimmäisessä erässä oli hyvä meille. Tämä oli tärkeä voitto meille, kun mennään kohti kevään ratkaisupelejä.

LEKA Tiisaar 25/+15, Lehtonen 12/+7, Seppänen 10/-1
Etta Walker 22/+11, Hakala 13/+2, Lavaja 11/+8

3 Tiisaar LEKA
2 Seppänen LEKA
1 Hakala Etta

VaLePa ylivertainen Kalajoella

Kahdessa ensimmäisessä erissä VaLePa selvästi hallitsi peliä. Kolmannessa erässä LiigaSärkät aloitti johtamalla jopa kuudella pisteellä, mutta menetti pallon ja niin sekin erä päättyi tappioon. Erät päättyivät 16-25, 15-25 ja 18-25.

VaLePa:n kapteeni Jarmo Korhonen sanoi pelin olleen heidän pelinsä, joskin kolmannessa erässä LiigaSärkät hieman haastoivat heitä.

Myös valmentaja Ugis Krastins sanoi kahden ensimmäisen erän olleen hyviä, vain kolmannen erän alussa johdonmukaisuus oli hieman haussa.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo sekä kapteeni Jussi Mäkinen onnittelivat voittajaa. Ramdoo kommentoi, että monella syöttövuorolla kyllä saatiin kaksikin pistettä, mutta se kolmaskin piste pitäisi pystyä saamaan. Passari teki päävalmentajan mukaan valitettavasti joitakin arviointivirheitä.

Parhaina pelaajina palkittiin VaLePa:n Antti Esko ja LiigaSärkkien Ville Kaksonen.