Seuraa meitä somessa:

Kärkikaksikko näytti vahvuutensa

16.03.2016

Miesten Mestaruusliigan kärkikaksikko Tiikerit ja VaLePa näytti vahvuutensa keskiviikkona, eikä anatanut Loimun ja Riennon yllättää edes erävoiton verran.

Tiikerit päätti runkosarjan ennätyspisteisiin

Korson Vedon lisäksi liigakarsintoihin joutuvan joukkueen nimi jäi ratkaistavaksi lauantain päätöskierrokselle, kun Liiga-Riento (8-21) hävisi keskiviikkona runkosarjan päätöspelissään uuden piste-ennätyksen (85) tehneelle Kokkolan Tiikereille (29-1) erin 0-3 (17-25, 21-25, 14-25).

Team Lakkapää ja Riento lähtevät tasapistein päätöskierrokselle Riennon ollessa tasapisteissä rovaniemeläisiä parempi voittojen määrän ratkaistessa. Lakkapää kohtaa Ettan Oulussa ja Riento Korson Vedon Vantaalla.

Riento: Reijonen 10/+7, Louhela 5/+4, Chemos 4/-2
Tiikerit: Ojansivu 19/+10, Sauss 12/+6, Herrera 9/+3

Yleisöä: 327
T 8-6, Ä 3-8, SV 14-15, VO% 44-51, H% 32-53

LähiTapiolan pisteet:
3 Ojansivu Tiikerit
2 Sauss Tiikerit
1 Reijonen Riento

Ottelutilasto

VaLePa hioi seitsikkoaan, Loimu vailla mahdollisuuksia

Liigakakkonen VaLePa (23-5) kukisti kotonaan Raision Loimun (13-16) keskiviikkona erin 3-0 (25-17, 25-14, 25-20).

Loimu pelaa viimeisellä kierroksella sunnuntaina sijoista 6-8 Iskun ja Sampon kanssa. Sampo on kaksikkoa kolme pistettä edellä, Iskulla on jäljellä vielä kaksi ottelua (VaLePa V, Loimu V), Loimu siis kohtaa Iskun ja Sampo saa paikallistaistossa LEKA Volleyn vastaansa.

VaLePa lähti tauon jälkeen hiomaan ykkösnyrkkiä taas pelikuntoon. Samoin Loimu lähti peliin parhaillaan.

M. Esko, Levchenko, Venski, Kunnari, Krastins, Chourio, Korhonen
Juntura, Anttila, Meehan, Rumpunen, Borichev, Vargas, Silva
Ensimmäinen erä alkoi VaLePalta tunnustellen ja Loimu sinnitteli hyvien puolustusten turvin 10-8 johtoon. Tasatilanteessa 10-10 kotijoukkueen kone käynnistyi täyteen vauhtiin. Elviss Krastinsin, Andrei Levchenkon ja Mikko Eskon syöttövuorojen jälkeen peli oli yhtäkkiä 18-13. – Ugis Krastins on selvästi painottanut taktiikan Daniel Vargasin ja Ossi Rumpusen torjumiseksi, totesi lentopalloasiantuntija Pappa Vainiomäki. Tässä VaLePa onnistui sillä Vargas tuli torjutuksi neljä kertaa ja Rumpunen kaksi. Erä pukkipaidoille 25-17.

Toinen erä oli selvempää VaLePan hallintaa hakkuri Vargas vaihdettiin 4-3 tilanteessa venezuelalaiseen Luis Ariakseen. Kentällä oli yhtä aikaa kolme Venezuelan pelaajaa. Loimun laitapelaajien tehot jäivät heikoiksi VaLePan erinomaisen torjunta-puolustuspelaamisen ansiosta. VaLePan laitureiden tappotehojen keskiarvo oli tässä erässä 85%, Loimun 31%. Se selittää aika pitkälle eränumerot VaLePalle 25-14.

Kolmas erä oli pelin tiukin. Vargas tuli peliin uudestisyntyneenä, hyökkäyksen tappoprosentti 75 eikä yhtään virhettä. Eniten Loimu jäi jälkeen aloitussyötöissä 7 virhettä ei yhtään ässää. Ottelu päättyi pitkän pallorallin jälkeen Levchenkon peippiin.

VaLePan pistekuningas ja näyttävin pelaaja tänään oli Jesus Chourio 16/+12. Hyökkäysten tappo 67% ja 4 torjuntaa. Elviss Krastins pelasi virheettömästi ja tehokkaasti 12/+10, vastaanoton tarkkuus 67% (42%) ja tappo 71%. Olli Kunnari pelasi eleettömän varmasti ja tehokkaasti tärkeimmillä hetkillä. Jarmo Korhonen kaatoi mainostauluja menestyksekkäästi ja pelasti monta pahaa palloa peliin. Mikko Esko mahdollisti 59% hyökkäystehot.
Loimun peliä vaivasi epätasaisuus. Kirill Borichev ja Daniel Vargas selviytyivät parhaiten.

Dragan Mihailovic, Loimu:

- VaLePalla on hieno peliareena ja erittäin hyvät fanit. VaLePa on joukkueena hyvin kokenut ja todella valmis joukkue. Joukkueiden tasoerot tuli nopeasti ilmi. VaLePa teki vain 5 syöttövirhettä, ei sitä vastaan voi kilpailla. Tilastot kertovat hyvin lopputuloksesta. Pelaajien pitää antaa kaikkensa voittaakseen ja mielestäni muutama pelaaja ei taistellut riittävästi. Nyt joukkue pitää herättää.
Suomen liigataso on erittäin hyvä verrattuna Euroopan liigoihin. Ainoa harmi on ettei kaikki pelaajat pelaa ammatikseen, se on seuraava askel kehityksessä.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Ei ollut helppo peli, mutta hyvät syötöt ja blokit veivät meidät voittoon. Kärsivällisyyttä tarvitaan lisää ja tauon jälkeen on aina vaikea löytää oikea rytmi. Huomenna mennään Tampereelle ja jotain muutoksia on kokoonpanossa. Playoffit alkavat jo ensi viikolla ja nämä viimeiset pelit ovat hyvää harjoitusta niitä varten. Emme tiedä vielä ketä tulee vastaan, mutta joukkue on hyvässä kunnossa ja valmis taistelemaan.

VaLePa: Chourio 16/+12, Krastins 12/+10, Kunnari 11/+8
Loimu: Vargas 12/+4, Borichev 8/0, Rumpunen 6/-2

Yleisöä: 756
T 12-4, Ä 3-2, SV 5-13, VO% 60-50, H% 59-40

LähiTapiolan pisteet:
3 Kunnari VaLePa
2 M.Esko VaLePa
1 Chourio VaLePa

Ottelutilasto

  Takaisin