Seuraa meitä somessa:

Kärkikaksikko niittasi voitot

04.02.2015

Miesten Mestaruusliigan kärkikaksikon VaLePan ja Tiikereiden otteet olivat keskiviikkona sitä luokkaa, ettei vastassa olleille Team Lakkapäälle sekä Riennolle irronnut erävoittoja.


VaLePan torjunta piti Rovaniemelläkin

VaLePa (1. 23-2, 65) rutisti kahdessa ensimmäisessä erässä tarvittavat pisteet erien lopussa ja hoiti kolmannen jo helpommin, kun se kaatoi Team Lakkapään (10. 7-18, 21) sen kotikentällä 0-3 (25-27, 22-25, 14-25).

VaLePan torjunta oli tiistain Etta-ottelun tapaan vahva. Nyt torjuntoja tuli 14, joista eilen 13 ottanut Eduard Venski otti nyt kuusi.

Olli Kunnari palasi pässien riveihin tehden 16/+9. Matthew Pollock aloitti hakkurina, mutta toisesta erästä lähtien homman otti hoitaakseen Sakari Mäkinen.

Lakkapään paras oli liigaennätystään (14 pistettä) sivunnut Peetu Mäkinen.

Elviss Krastins, Valepa:

- Lakkapää sai rikottua vastaanottomme ja piti pelin tasaisena. Erien lopuissa pelaajamme hoitivat tiukat paikat varmasti.

Peetu Mäkinen, Lakkapää:

- Erien lopuissa oltiin vaan heikompia, ei voi mitään. Valepan puolustus pelasi tosi hyvin, kovatkin iskut tulivat takaisin.

Ugis Krastins, Valepa:

- Alussa oli tiukempaa, mutta muutimme sitten torjuntataktiikkaamme sekä toiseen erään pelaajiakin, jonka jälkeen pelimme alkoi toimia. Torjuntapeli oli jälleen vahvaa, kuten Ettaakin vastaan. Kunnari teki tarvittavat pisteet lopulta.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Tiukka alku, mutta lopulta ei saatu palloja tapettua. Usko tekemiseen säilyy, mutta ratkaisijaa ei tahdo otteluissa löytyä.

Parhaat pistemiehet
Lakkapää Mäkinen 14/+1, Hautala 9/+7, Smalzer 7/0
VaLePa Kunnari 16/+9, Pollock 10/+8, Venski 10/+6

Lähitapiolan pisteet:
3 Olli Kunnari VaLePa
2 Matthew Pollock VaLePa
1 Peetu Mäkinen Lakkapää

Ottelutilasto

Tiikereillä selvä peli Riennon kanssa

Selvä peli, jossa Tiikerit (2. 20-4, 61) hoiti pisteet kotiin: 3-0 (25-20, 25-14, 25-14). Liiga-Riento (11. 3-21, 11) ei ollut kertakaan johdossa pelin aikana, vaan Tiikerit hilautui joka erän alusta johtoon ja kasvatti eroa erien mittaan.

Tiikereillä oli vakiolibero Pasi Hyvärinen poissa opiskeluesteiden johdosta. Hänen tilallaan pelasi Tiikereiden viimeisin hankinta, Teppo Heikkilä. Keskitorjuja Tommi Siirilällä oli lepovuoro ja kentällä olivat Antti Leppälä sekä Markus Väisänen.

Ensimmäisessä erässä tuli paljon syöttövirheitä, mutta Tiikerit dominoivat sitäkin. Erän aikana Liiga-Riento vaihtoi hakkuria: Ville Louhelasta Tuomas Sillanpäähän.

Toisessa erässä Tiikerit jättivät syöttövirheet minimiin ja sen seurauksena erä meni selkeästi heille. Erän lopussa Lauri Jylhä korvasi Romans Saussin ja Liiga-Riento vaihtoi passaria Tuomas Tikasta Tuomas Karjalaiseen.

Kolmas erä meni samalla reseptillä kuin toinenkin. Tiikerit meni menojaan piste kerrallaan. tällä kertaa Lauri Jylhä tuli lopussa korvaamaan Antti Hietasta.

Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Onhan se murheellista, että tasoerot ovat näinkin suuria. Tiikerit antoi meille oppitunnin. Joitakin pelaajia säästeltiin huomiseen Liigasärkät-peliin. En parjaa liikaa omaa porukkaa. Nuoria pelaajia oli kentällä, mm. liberomme. Vastaanottomme oli kohtuullisen hyvää. Hatunnosto Kokkolalle.

- Tiikerit on kova porukka. Emme olisi voittaneet millään kokoonpanolla. Tiikereistä Olli-Pekka Ojansivu, Romans Sauss ja Matti Hietanen vakuuttivat. Voimaa on ja tarkkuutta riittää hyökkäyksissä. Hyökkäysmäärät olivat Tiikereillä isommat. Sieltä ne isot erot löytyvät. Huomenna on uusi peli ja uudet kujeet (LiigaSärkät). Tiedämme ketä on vastassa, joten valmistaudutaan mahdollisimman hyvin siihen.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Ensimmäisessä erässä tuli liikaa syöttövirheitä. Pidettiin Liiga-Riento mukana. Parannetiin kuitenkin peliä pelin edetessä. Kommunikaatiohäiriöitä tuli joissakin tilanteissa. Lasse Jylhälle ensimmäinen täysi kotipeli ja hyvin meni. Lasse on harjoitellut muiden vapaapäivinäkin. Kokonaisuudessaan: tehtiin maltilla töitä ja pienillä virheillä. Tämä oli ihan hyvä esitys meiltä.

Yleisöä: 641

Lähitapiolan pisteet:
3 Romans Sauss, Tiikerit
2 Matti Hietanen, Tiikerit
1 Olli-Pekka Ojansivu, Tiikerit

Parhaat pistemiehet
Riento: Pennanen 11/3, Räsänen 5/-1, Louhela 4/-3
Tiikerit: Sauss 17/+14, Ojansivu 15/+10, Hietanen 10/+8

Ottelutilasto

Kuvat: Tommy Lågland / Kokkola

  Takaisin