Seuraa meitä somessa:

Kärkikaksikko voittoihin naisten liigassa

01.02.2019

Naisten Mestaruusliigan kärkikaksikko LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho ottivat täydet pisteet perjantai-iltana. LP Viesti järjesti melkoisen ilotulituksen kotonaan kaatamalla tuoreen cupmestarin ja Lentiskerho puolestaan Pihtiputaalla LiigaPlokin.

LP Viesti hyökkäsi iloisesti cupmestarit nurin

Perjantaina Salohallissa pelattiin todellinen kärkiottelu, kun Mestaruusliigan piikkipaikalla oleva LP Viesti kohtasi tuoreen Suomen Cupin mestarin Oriveden Ponnistuksen. LP Viesti kuitenkaan ei antanut vieraille mahdollisuuksia ja vei ottelun selkeästi 3-0.

Kotijoukkue oli vahvempi joka osa-alueella - se vei ässät 12-6, torjunnat 7-1 ja hyökkäysprosenttikin oli 53 OrPon 36 vastaan.

Ottelu alkoi tasaisena molempien joukkueiden esittäessä komeaa hyökkäyspeliä. Erän keskivaiheilla LP Viesti alkoi repiä eroa Kertu Laakin ja Lena Lymareva-Flinkin tehokkaiden hyökkäyksien myötä. Kotijoukkue piti johdon erän loppuun asti ja avauserä lopulta Viestille selkein luvuin 25-16.

Toiseen erään OrPo sai terävän startin ja se otti alkuun 0-4 johdon. Kertu Laakin syöttövuorolla Viesti kiri johdon kiinni ja lähti viemään erää. Toista erää edettiin tasaisemmin molempien joukkueiden tehdessä vuorotellen pitkiä pisteputkia. Erän lopulla Lena Lymareva-Flink väläytteli kovia pommejaan hyökkäyksissä sekä syöttöruudussa ja LP Viesti sai revittyä eroa OrPoon. Toinen erä kotijoukkueelle luvuin 25-18.

Kolmatta erää pelattiin myös kotijoukkueen komennossa. Laitureiden lisäksi myös Anna Czakan tappoi keskeltä palloja sadan prosentin teholla. LP Viesti näytti menevän tilanteessa 16-10 menojaan, mutta OrPo tuli vielä peliin mukaan Erica Handleyn syöttövuorolla ja kiri tilanteeksi 16-15. Kotijoukkue oli kuitenkin erän lopussa jälleen vahvempi ja vei sen lopulta 25-19 ja koko ottelun 3-0.

Sanna Häkkinen, OrPo:

- Tästä pelistä ei jää paljon kerrottavaa. Emme päässeet pelirytmiimme missään vaiheessa. Ajoittaisia hyviä syöttövuoroja oli, mutta muuten peli ei auennut. Voitontahto puuttui ja silloin emme voi voittaa eriä tai pelejä.

Lena Lymareva-Flink, LP Viesti:
- Hyvä peli meiltä. Joukkueessa on kaksi uutta pelaajaa, joten kestää hieman ennen kuin pääsemme parhaaseen suoritukseemme esimerkiksi passareiden kanssa. Mutta pikkuhiljaa parannamme peliämme ja uskon että playoff-peleissä olemme parhaassa iskussa.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut LP Viestille, he pelasivat hyvin. Joukkueilla on eri tavoitteet - LP Viestin tavoite on voittaa mestaruus ja meidän tavoitteenamme on päästä 4 parhaan joukkoon, Heillä on hyvä syöttö ja emme itse saaneet syötöllämme heidän vastaanottoaan tarpeeksi rikki. Kun LP Viesti pelaa noin hyvin en usko että mikään joukkue liigassa pystyy voittamaan heitä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä ja tasainen esitys joukkueelta. Tietysti jotkut pelaajat nousivat ajoittain enemmän esiin, mutta mielestäni tasaisuus oli tänään paras asia. Tänään oli taistelua, jota esimerkiksi Kangasalla jäin kaipaamaan. Hyökkäysprosenttimme oli yli 50 ja vastustaja sai vain yhden torjunnan, eli se kertoo myös Viktoriia Tuchashvilin pelin tasosta. Viki oli mielestäni tänään kentän paras pelaaja.

Otteluisäntä Jokioisten Leipä palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Lena Lymareva-Flinkin ja OrPosta Sanna Häkkisen

Yleisöä 524

LP Viesti - OrPo 3-0
25-16, 25-18, 25-19
LP Viesti: Lymareva-Flink 17/+9, Laak 12/+7, Czakan 10/+9
OrPo: Lepistö 7/+4, Rantanen 7/+1, Dockery 6/0

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva-Flink LP Viesti
2 Laak LP Viesti
1 Hämäläinen LP Viesti

PROlibero
Hämäläinen, LP Viesti

Ottelutilasto

LiigaPlokin loppukiri jäi ilman palkintoa

LiigaPloki - Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (20-25,19-25,25-15,24-26)

LiigaPloki aloitti ottelun varovaisella ja virheiden värittämällä otteilla. Kahden hävityn erän jälkeen kotijoukkue pelasi tehokkaasti ottaen selkeän 25-15 -erävoiton, neljännessä erässä käytiin kova vääntö erä- ja otteluvoitosta. Hämeenlinna onnistui kääntämään erän itselleen 26-24.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Tyytyväinen olen, että pystyimme nousemaan otteluun kahden hävityn erän jälkeen. Ehkä kolmannen erään tehty rotaatiomuutos toimi meille ja sen myötä tuli onnistumisia peliin tuli rentoutta. Kahden viikon harjoittelussa painopiste oli torjunnan ja puolustuksen parantamisessa. Se näkyi tänään torjunnoissa, jotka voitimme 10-5. Emilia Kääntä tuli hyvin mukaan kolmanteen erään. Myös Hilla Nousiainen onnistui mainiosti takakentän täsmäaseena.

Matteo Pentassuglia, Lentiskerho:

- Kovassa otteluruuhkassa saimme voitettua tärkeät kolme sarjapistettä. Huolimatta raskaasta otteluohjelmasta olimme henkisesti tosi vahvoja tänään. Uudet pelaajat parantavat peli peliltä.

Emilia Kääntä, LiigaPloki:

- Kahden hävityn erän jälkeen saimme syötön ja vastaanoton paranemaan. Tappio harmittaa, mutta tänään meiltä oli hyvää peliä.

Suvi Kokkonen, Lentiskerho:

- Hyvä alku meiltä, mutta pitkän tauon jälkeen meidän ote hieman herpaantui, mutta lopussa onnistuimme parantamaan, Kova reissaaminen on raskasta ja sen myötä keskittyiminen on välillä vaikeaa.

Palkitut:
Suzanne Horner, LiigaPloki
Mara Geen, Hämeenlinna

Katsojia: 271

LiigaPloki - Hämeenlinna 1-3
20-25, 19-25, 25-15, 24-26
LiigaPloki: Horton 11/+6, Donaghy 9/+3, Kääntä 8/+4
Hämeenlinna: Green 14/+10, Kokkonen 10/+4, Karhu 7/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Green Lentiskerho
2 Kokkonen Lentiskerho
1 Horner LiigaPloki

PROlibero
Koljonen, LiigaPloki

Ottelutilasto

Kuvat:
Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin