Seuraa meitä somessa:

Ketkä karsivat - ja miten?

04.03.2022

Lentopallon Mestaruusliigassa pelataan runkosarjan jälkeen pudouspelien lisäksi myös paikoista ensi kauden 2022-2023 liigassa. Mestaruusliigasta on mahdollista pudota ja sinne on myös mahdollista nousta (saada oikeus anoa liigapaikkaa).

Seuraava sarjajärjestelmä pätee naisten ja miesten Mestaruusliigassa.

Runkosarjan kahdeksan parasta selviää pudotuspeleihin. Runkosarjan yhdeksännen kausi päättyy. Runkosarjan 10. ja 11. pelaavat paras viidestä -systeemillä siitä, kumpi joukkueista joutuu pelaamaan liigakarsinnoissa. Otteluparin häviäjä kohtaa 1-sarjan voittajan (kotietu liigassa tällä kaudella pelanneella) ja tämän otteluparin voittaja saa anoa liigapaikkaa kaudella 2022-2023. Tämäkin ottelupari pelataan paras viidestä -systeemillä.

Miesten Mestaruusliigassa sijoista 9-11 käydään runkosarjan loppukierroksilla todella tiukka taisto Ettan, TUTO Volleyn ja Team Lakkapään kesken.

Erityisen isossa roolissa näyttäisi olevan päätöspäivän 12.3. ottelu TUTO Volley - Team Lakkapää.

Ettalla on jäljellä vielä viisi ottelua, kun TUTO Volley sekä Team Lakkapää pelaavat enää kahdesti. Ettan pitäisi nykyisessä pistekeskiarvoss pysyäkseen ottaa lopuista peleistään 4 sarjapistettä. Jos Etta ei saa sarjapisteitä lopuista peleistään, jää se varmuudella pelaamaan liigakarsintaan joutumisesta.

TUTO Volley ja Team Lakkapää saisivat parannettua omaa tämän hetken pistekeskiarvoon keräämällä vähintään kaksi pistettä lopuista peleistään.

Etta
24 pelattua ottelua, 17 pistettä
Pistekeskiarvo 0,71
Jäljellä olevat ottelut:
4.3. K Savo Volley
6.3. V Tiikerit
7.3. V Hurrikaani
9.3. K Tiikerit
12.3. V VaLePa

TUTO Volley
27 pelattua ottelua, 18 pistettä
Pistekeskiarvo 0,67
Jäljellä olevat ottelut
6.3. V Hurmos
12.3. K Team Lakkapää

Team Lakkapää
28 pelattua ottelua, 18 pistettä
Pistekeskiarvo 0,64
Jäljellä olevat ottelut
6.3. V Savo Volley
12.3. V TUTO Volley

Miesten 1-sarjan runkosarjaa on jäljellä vielä 2-3 ottelua kärkijoukkueiden osalta ennen pudotuspelejä. Lempo-Volley johtaa sarjaa ennen Kyky-Betsetiä selvänä kärkikaksikkona. Murikat (ei oikeutta liiganousuun) ja Pielaveden Sampo ovat seuraavina.

Naisten Mestaruusliigan sijat 9-10 ratkotaan LiigaPlokin ja WoVo Rovaniemen kesken. Helsinki Volley on toinen liigakarsintoihin joutumisesta pelaamaan joutuva joukkue sijoituessaan runkosarjassa 11:nneksi.

LiigaPloki
30 pelattua ottelua, 31 pistettä, 10 voittoa
Jäljellä oleva ottelu
5.3. V LP Kangasala

WoVo Rovaniemi
29 pelattua ottelua, 26 pistettä, 8 voittoa
Jäljellä olevat ottelut
4.3. K Pölkky Kuusamo
6.3. K LP-Vampula

LiigaPloki on runkosarja yhdeksäs jos se voittaa lauantaina runkosarjan päätöspelinsä. LiigaPloki on myös yhdeksäs, jos WoVo ei voita molempia jäljellä olevia otteluitaan vähintään 3-1.

Naisten 1-sarjan runkosarjaa on jäljellä 3-5 ottelua / joukkue. Rantaperkiön Isku ja Vaasan Kiisto ovat ylivoimainen kärkikaksikko. Seuraavina ovat Raision Urheilijat, Etta, Juju Joensuu ja Kuortane (ei oikeutta liiganousuun).

  Takaisin