Seuraa meitä somessa:

Kokkolan Tiikerit uusi Suomen Cupin mestaruutensa

05.01.2015


Kokkolan Tiikerit juhlivat Suomen Cupin mestaruutta.

Kokkolan Tiikerien hallinta lentopallon miesten Suomen Cupissa jatkui Hämeenlinnassa sunnuntaina pelatussa loppuottelussa. Viime vuoden mestari Tiikerit kaatoi Vammalan Lentopallon vauhdikkaassa pelissä 3-1 (25-20, 22-25, 25-10, 25-21). Elenia Areenassa oli hienosti 1267 katsojaa.

Tiikerien yleispelaaja Matti Hietanen oli kovassa vireessä ja teki komeasti 20 pistettä (+15). Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu pääsi hakkurina myös hyvään vauhtiin ottelun edetessä ja paukutteli jopa pari pistettä Hietasta enemmän, 22/+16.

VaLePa onnistui voittamaan toisen erän hyvällä pelillä, mutta kolmas erä oli katastrofi ja VaLePa sai vain 10 pistettä. Joukkueen tehokkaimmaksi nousi vanha kettu, Olli Kunnari 15 pisteellä (+5).

Tiikereiden avaus: Kehoe, Ojansivu, Siirilä, Sauss, Hietanen, Leppälä, Hyvärinen (L)

VaLePan avaus: Esko, Venski, Kunnari, Hoogendoorn, Pollock, Mäkinen, Korhonen (L)

Avauserässä Tiikerit vei peliä pienellä hallinnalla alusta alkaen johtaen 8-7, 16-14, 21-16 ja ottaen lopulta erän hienolla taistelulla 25-20. Hietanen oli hyvässä vireessä iskien kuusi pistettä (+4) ja myös muiden Tiikereiden peli oli iloista ja tehokasta. VaLePasta keskitorjuja Matthew Pollock saalisti 4/+3.

VaLePa tuli uudella sykkeellä toiseen erään ja alkoi erän puolivälissä karata Tiikereiltä. Tosin erän loppupuolellakin eroa oli vain pari pistettä. Erä VaLePalle 25-22. Kunnari innostui tykittämään VaLePalle yhdeksän pistettä (+8) ja hakkuri Sjoerd Hoogendoorn tehosti myös otettaan tehden seitsemän pistettä (+5).

Tiikerit aloitti kolmannen erän murskaavasti ja johti nopeasti jo 9-2 ja jatkoi samaa tahtia 14-6-johtoon ja lopputulos kirjattiin todella tylysti 25-10. VaLePa yritti päästä peliin mukaan vaihtamalla passaria Antti Eskosta Mauri Kurppaan ja yleispelaajista Elviss Krastinsin Sakari Mäkisen tilalle. Tiikerien hakkuri Ojansivu tykitti tässä erässä hurjasti tehden yhdeksän pistettä (+8). Tiikerit otti erään komeat viisi torjuntapistettä.

VaLePa toipui hienosti neljänteen erään ja taisteli taas komeasti. Hakkuri Hoogendoorn otettiin sivuun ja hänen paikallaan pelasi Elviss Krastins. VaLePa oli vielä mukana taistelussa erävoitosta 20-23-tappiotilanteessa, mutta Tiikerit vei erän 25-21.

Lelu Ojansivu, Tiikerit:

- Me onnistuimme joukkueena paremmin. Hietasen Matti iski todella kovilla tehoilla. VaLePa pelasi eilen Hurrikaania vastaan kovatasoisen pelin ja se saattoi painaa jaloissa. Itsellä alku oli tussuttelua, mutta pääsin pikku hiljaa mukaan kun passejakin alkoi tulla. Tuntuu hyvältä onnistua joukkueena, muuten tuntuu aika samalta kuin viime vuonna kun voitettiin cupin mestaruus.

Matthew Pollock, VaLePa:

- Vastustaja oli tänään parempi. He tekivät ne pisteet, joita tarvitsivat. Tiikereillä oli hyvä syöttö. Olen ylpeä siitä miten me nousimme uudelleen taistelemaan surkean kolmannen erän jälkeen. Seuraavalla kerralla olemme parempia. Itse pelasin aika normaalin pelin, mutta ehkä vähän paremminkin olisi voinut pelata.

Tommi Tiilikainen, Tiikerien päävalmentaja:

- Aina kun onnistuu niin tuntuu hyvältä. Euro-cupissa me emme onnistuneet, mutta kauden toisessa tavoitteessa, Suomen Cupissa onnistuttiin. Vielä on jäljellä kolmas tavoite keväällä. Tämä oli meille hyvä rajapyykki kevättä kohti. Molemmat joukkueet antoivat kaikkensa viimeiseen palloon asti. Me puolustettiin ja taisteltiin hyvin. Hietasen Matti oli tänään loistavassa vireessä. Hän on tehnyt paljon pelinsä eteen tällä kaudella.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Tämä oli hieno peli. Tiikerit ansaitsi voiton, he tekivät hyvää työtä. Suurin ero oli ehkä laitapelissä. Me teimme liikaa suoria virheitä hyökkäyksissä. Meidän hyökkäystemme teho ei ollut riittävä. Toisessa erässä onnistuttiin hyvin, mutta sen jälkeen kaikki meni ympäri. Olen ylpeä kuitenkin, että kolmannen erän jälkeen saatiin oma taistelutahto esiin ja taisteltiin vielä tosissaan.

Parhaat pistemiehet

Tiikerit: Olli-Pekka Ojansivu 22/+16, Matti Hietanen 20/+15, Roman Sauss 12/+5.

VaLePa: Olli Kunnari 15/+5, Matthew Pollock 10/+6, Eduard Venski 9/+8.

Yleisöä: 1267

Ottelutilasto: http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=1662

  Takaisin