Kotietu kestää - VaLePa tasoitti finaalisarjan

22.04.2014

Elviss Krastins ja Antti Esko juhlivat kotivoittoa.

Miesten lentopallon Mestaruusliigan finaalisarja koki pelillisesti uuden herätyksen tiistaina. Erinomaisen neljännen finaalin vei Tampereella kotijoukkue VaLePa 3-1 (25-22, 20-25, 25-18, 25-23) tasoittaen ottelusarjan 2-2:een.

Finaalisarja jatkuu heti keskiviikkona Tampereen Areenassa ja luvassa on ainakin vielä kuudes ottelu perjantaina. Tähän mennessä kotijoukkue on voittanut kaikki neljä finaaliottelua. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Neljäs finaali oli selkeästi finaalisarjan parasta lentopalloa. Molemmat joukkueet torjuivat erinomaisesti, syöttöpeli oli kauttaaltaan laadukasta ja hyökkäyspelissä nähtiin maailmanluokan suorituksia unohtamatta etenkään Tiikereiden liberon Lauri Kermisen puolustuksia. Vastaanottopelaamisessa on parannettavaa, joka taas heijastaa tietysti erinomaiseen syöttötyöskentelyyn.

Tommi Tiilikainen, Tiikereiden päävalmentaja:

- Kuuma ottelu. Meillä oli tänään loistava paikka ottaa kotietu itsellemme, mutta emme onnistuneen. Saatiin hyviä johtoja, mutta ei pystytyy niitä pitämään. Emme ansainneet tänään voittoa. Pelasimme erittäin hyvää lentopalloa, kuten VaLePakin. Me rakensimme paljon hyviä tilanteita, mutta ei osattu niitä käyttää. Tämä ei riitä VaLePaa vastaan.

- Päivässä oli paljon hyvää, mutta totta kai olen pettynyt lopputulokseen. Huomenna jatkaa kotiedun metsästys.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Olimme monessa erässä paljon takana ja sieltä tulimme hyvän syötön myötä monesti takaisin. Tässä sarjassa paljon on kiinni juuri syötöstä. Molemmat joukkueet pelaavat hyvää torjuntapeliä.

- Joukkueen taisteluvire oli erinomainen ja kotiyleisö oli hienosti tukenamme. Se oli todella tärkeää. Pelasimme tänään erinomaista lentopalloa.

Tiikerit vei torjunnat 18-11 ja ässät menivät 11-3 puolestaan VaLePalle. Hyökkäysprosentit olivat 41-38 VaLePan eduksi.

VaLePan paras pistemies oli Mikko Oivanen (25/+6). Olli Kunnari teki 21/+11 ja Eduard Venski 14/+12. Kaksikko Oivanen-Kunnari sai ottelussa 86 passia kaikkiaan 125:sta eli lähes 70 %.

Tiikereistä Romans Sauss teki 18/+8, Lelu Ojansivu 17/+7 ja Niklas Seppänen 13/+1.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tutuilla seitsikoilla:

VaLePa: Antti Esko, Mikko Oivanen, Elviss Krastins, Olli Kunnari, Eduard Venski, Juha Aho, Jarmo Korhonen (lib).

Tiikerit: Steven Kehoe, Lelu Ojansivu, Niklas Seppänen, Romans Sauss, Antti Leppälä, Joe Klein, Lauri Kerminen (lib).

Avauserän juoni oli pitkään selkeä: Tiikerit repi eroa ja VaLePa tuli takaa tuntumaan. Parhaimmillaan Tiikereiden johto oli jo 11-16. Mikko Oivasen ja Olli Kunnarin hyvät syöttövuorot alustivat kuitenkin lopulta VaLePan erävoiton ja se sinetöityi kaksikon 14 pisteen myötä 25-22.

Toisessa erässä noudatettiin samaa kaavaa kuin ensimmäisessä, mutta nyt VaLePan nousu jäi tekemättä ja Tiikerit vei erän 20-25. Tiikerit paransi vastaanottonsa kautta peliään ja sen hyökkäys toimi selkeästi VaLePaa paremmin.

Kolmannessa Tiikereiden hyökkäyspeli puuroutui lähes täysin ja VaLePa onnistui itsekin vaisulla vastaavalla hoitamaan erän helposti 25-18.