Seuraa meitä somessa:

Kotijoukkueet avasivat voitoilla naisten puolivälierät

08.03.2019

Naisten puolivälierien avauspeleissä ei vierasvoittoja perjantaina nähty. OrPo nappasi Kangasalla kaksi erää ja Nurmon Jymy Salossa yhden. Lentiskerholta ja Pölkky Kuusamolta ei vieraille erävoittoja irronnut.

Jymy nipisti erän Salossa

LP Viestin ja Nurmon Jymyn ensimmäinen puolivälierä tarjosi pudotuspelijännitystä kerrakseen. LP Viesti vei tasaisen kamppailun luvuin 3-1 (25-21, 25-15, 23-25, 25-20) ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Nurmossa.

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomat palkitsi joukkueiden parhaimpina pelaajina LP Viestistä Anna Czakanin ja Nurmon Jymystä Jessica Salmisen.

Avauserä alkoi todella tasaisena ja LP Viesti sai tehdä täyden työn jokaisen pisteensä eteen Nurmon puolustaessa uhrautuvasti. Anna Czakanin peräkkäisellä torjunnalla ja ässäsyötöllä Viesti sai muutaman pisteen eroa, mutta Nurmo pysytteli koko ajan kannoilla. Viesti pääsi erän lopulla karkaamaan jo 22-19 johtoon, mutta Nurmon kahdella perättäisellä torjunnalla tilanne kiristyi jälleen. Lena Lymareva-Flink ja Kertu Laak tekivät erän lopussa tarvittavat pisteet ja erävoitto Viestille numeroin 25-21.

Toisen erän Nurmo aloitti jälleen pirteästi, mutta Viesti alkoi saada enemmän koneitaan käyntiin ja kasvatti piste-eroa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti laajalla rintamalla ja vei erän selkeästi 25-15.

Kolmatta erää edettiin Nurmon komennossa, kun se pääsi karkuun Karoliina Fribergin hyvällä syöttövuorolla. Nurmon johto oli parhaimmillaan neljä pistettä, mutta LP Viesti kiri eron kiinni kentälle vaihdetun Kris Yagubovan syöttövuorolla. Nurmo johti loppuerää 16-20 ja 20-23, mutta LP Viesti kiri vielä pisteen päähän. Tiukka loppuerä päättyi lopulta Carina Hoffin onnistuneeseen hyökkäykseen ja erä Nurmolle 23-25.

Neljättä erää edettiin jälleen Nurmon tahdissa ja se johti erää 5-10. LP Viesti haki virtaa vaihtopenkiltä vaihtamalla Lotta Piesasen Lena Prokopenkon tilalle ja Pilvi Kettusen Jenna Rosenthalin paikalle. Pilvi tuli kentälle pirteästi tekemällä heti hyökkäyspisteen ja ässäsyötön ja ero kaveni kahteen. Hillaelina Hämäläisen puolustukset ja Anna Czakanin tappotorjunnat sytyttivät kotijoukkuetta entisestään ja oli LP Viestin vuoro siirtyä johtoon. Viesti piti johtonsa loppuun asti ja vei neljännen erän 25-20 ja koko ottelun 3-1.

Jessica Salminen, Nurmon Jymy:

- Pettynyt olo. Tiedettiin, että Salo on kova joukkue, mutta lähdimme todella voittamaan peliä. Viestillä oli tänään parempi hyökkäys, itse emme saaneet tapettua palloja tarpeeksi hyvin. Omaan vastaanottooni olen tyytyväinen tämän päivän pelissä.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Kaksi erää oli meiltä hyvää esitystä, kolmannessa erässä löysäsimme jostain syystä kaasua. Tiesimme, että Nurmo on kova puolustamaan ja ehkä turhauduimmekin, kun pallot eivät heti kuolleet. Neljännessä erässä vaihtopenkiltä tulleet ratkaisivat mielestäni eän. Huomenna lähdemme jo Nurmoon, joten saamme hyvän valmistautumisen. Sunnuntaina on varmasti tulossa kova peli.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Playoffeissa pelataan vain voitoista, joten harmittaa, vaikka pelasimme hyvän pelin. Jotain pitää vielä parantaa sunnuntaina ja silloin lähdemme ehdottomasti voittamaan. Salolla on kova materiaali ja tänään heiltä löytyi penkiltä ratkaisijoita. Täytyy sanoa, että Viktoriia Tuchashvili on kova passari – hän pyöritti peliä todella hyvin ja emme saaneet hyökkääjiä tarpeeksi hyvin kiinni. Kaikki ollaan tehty meidän resursseilla mitä voidaan ja viikon sisällä nähdään mihin se riittää.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kova vääntö tänään, jota osasin odottaa. Mielestäni Nurmo ei ole sarjan 8. paras joukkue vaan kuuluu top neloseen ja tämän päivän ottelu vahvisti sen. Olen tyytyväinen peliin, +41 saldona ja nousimme vaikeista paikoista. Lotalta ja Pilviltä hyvä sisääntulo neljännessä erässä ja he ratkaisivat neljännen erän meille. Myös jatkossa tulemme tarvitsemaan penkiltä apuja. Viki pelasi hyvän ottelun, vaikka ottelu oli varmasti hänelle haastava, sillä hänellä tuntui olevan tiukempi linja kosketusten suhteen mitä muilla. Sunnuntaina on varmasti luvassa huikea ottelu Nurmossa. Iso peli kolmen voiton ottelusarjan kannalta, joka näyttää suunnan.

LP Viesti - Nurmon Jymy 3-1
25-21, 25-15, 23-25, 25-20
Katsojia: 458
LP Viesti: Czakan 18/+16, Lymareva-Flink 17/+5, Laak 16/+7
Nurmon Jymy: Malloy 19/+10, Krljic 15/+3, Friberg 11/+7

Ottelutilasto

Tulevat:
Su 10.3. 17:00 Nurmon Jymy - LP Viesti, Nurmohalli RUUTU
Ke 13.3. 18:30 LP Viesti - Nurmon Jymy, Salohalli RUUTU
Tarvittaessa
Pe 15.3. 18:30 Nurmon Jymy - LP Viesti, Nurmohalli
Su 17.3. 17:00 LP Viesti - Nurmon Jymy, Salohalli

Lentiskerho teki tarvittavan erien lopuissa

Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti odotetusti Pihtiputaan LiigaPlokin 3-0 (25-20, 25-18, 25-21). Runkosarjan seiska joutui peliin ilman edellisessä ottelussa nilkkansa loukannutta passariaan Suzanne Horneria.

Ottelu oli kuitenkin varsin tasainen. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue oli hienokseltaan kuskin paikalla erien alusta loppuun saakka. Kolmannessa erässä lähinnä kotijoukkueen virheiden kautta näytti jo siltä, että LiigaPloki vie ottelun neljänteen erään, kun se johti kolmatta jo 11-16. Lentiskerho kokosi kuitenkin rivinsä ja vei erän lopun vahvoilla otteilla.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentussuglia oli varovainen lausunnoissaan.

- Peli oli hyvin kaksijakoinen. Pelasimme aika rikkonaisesti. Välillä hyvin mutta sitten tuli myös huonoja hetkiä”.

LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen harmitteli tappiota.

- Tänään Lentiskerho oli voitettavissa mutta emme olleet ihan parhaimmillamme. Meiltä puuttui ykköspassari Horner. Emme kuitenkaan hävinnyt Riikka Sainilan passien takia sillä hän suoriutui kohtuullisen hyvin tehtävässään.

Parhaina palkittiin LiigaPlokin Alex Donaghy ja Lentiskerhon Maeva Orle.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - LiigaPloki 3-0
25-20, 25-18, 25-21
Katsojia: 349
Hämeenlinna: Orle 12/+9, Riikilä 12/+5 ja Kokkonen 12/-3.
LiigaPloki: Donaghy 14/+8, Horton 7/+3 ja Kääntä 5/-4.

Ottelutilasto

Tulevat:
Su 10.3. 17:00 LiigaPloki - Hämeenlinna, Pihtipudas-sali
Ti 12.3. 18:30 Hämeenlinna - LiigaPloki, Elenia Areena
Tarvittaessa
Pe 15.3. 18:30 LiigaPloki - Hämeenlinna, Pihtipudas-sali
Su 17.3. 17:00 Hämeenlinna - LiigaPloki, Elenia Areena

Ensimmäinen puolivälierä Pölkyn komennossa

Pölkky Kuusamo ja LP-Vampulan sarja käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa. Pölkky vei koitoksen suoraan kolmessa erässä tunnin ja kolmen minuutin kamppailun jälkeen 3-0 (25-15, 25-12, 25-20).

Viimeinen erä oli kaikkein tasaisin ja sen alkua pelattiin hienoisessa vierasjoukkueen johtoasemassa. Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen tilanne oli jo 4-7 LP-Vampulan eduksi. Seuraava piste tuli kotijoukkueelle passari Jennifer Noguerasin torjunnalla. Pölkky kavensi uudestaan Nayaran hyökätessä torjuntaan. Pölkyn tasoitus lukemiin 7-7 tuli hieman erikoisella tavalla kun Adeja Lambert hyökkäsi vastapallon passari Iida Paanasen päähän, josta pallo kimpoili Vampulan kenttään. Tasatilanteessa 12-12 Pölkyn torjunta alkoi napsimaan pisteitä ja Vampulan aikalisällä johtoasema oli 15-12. Vierasjoukkueen seuraavalla aikalisällä ero oli venähtänyt viiteen pisteeseen lukemin 18-13. Vampulan suurimman pistepotin kerännyt Iina Andrikopoulou syötti mainiosti ja lukemat kaventuivat 22-20:ksi. Pölkky sai seuraavan pisteen Andrikopouloun hyökkäysvirheestä. Nea Haatainen syötti ässän ja peli oli ottelupallotilanteessa. Viimeisen pisteen teki vierasjoukkue omalla hyökkäysvirheellään ja ensimmäinen ottelu oli ohi kolmannen erän hienoisen taistelun jälkeen.

Sarjan aloitus oli hyvä kotijoukkueelle, mutta Pölkyn päävalmentaja Zvonko Nikolic totesikin pelin jälkeen, että tärkeintä on miten viimeinen peli sujuu.

Iina Andrikopoulou, LP-Vampula:

- Tänään ei ollut meidän parasta pelaamista. Täysin en ole tyytyväinen omaan pelaamiseen, yritin pelata omaa peliä ilman sen ihmeellisempää.

Jonna Wasserfaller, Pölkky:

- Meiltä hyvä alku ja pelasimme hyvällä fiiliksellä. Ennen peliä tunnelmat olivat enemmänkin odottavat kuin jännittyneet. Syöttöpeli tuntui hyvältä (5 ässää), olemma harjoitelleet torjunta-puolustusta.

Darko Dobreskov, päävalmentaja LP-Vampula:

- Tällaisiin peleihin pitäisi olla henkisesti valmiina, mutta kaikki pelaajat eivät olleet, enkä onnistunut pelin kuluessa tilannetta parantamaan. Toivottavasti tulemme seuraavaan peliin valmiimpana. Pölkky tuli juuri sillä tasolla kuin odotimmekin ja meidän pitää pystyä tasoa nostamaan.

Zvonko Nikolic, päävalmentaja Pölkky:

- Vampula ei pelannut tänään omalla tasollaan. Pystyimme toki luomaan painetta vastustajalle. Olen tyytyväinen joukkueeseen ja olemme pystyneet jakamaan kuormaa pois hakkurilta. Kiitos kaikille kannustajille, yleisöstä tuli paineita molemmille joukkueille, mutta vastustajalle meitä enemmän. Pelaajat ja yleisökin olivat tyytyväisiä esitykseemme.

Parhaat pelaajat:
Wasserfaller Pölkky
Bright LP-Vampula

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 3-0
25-15, 25-12, 25-20
Katsojia: 466
Pölkky: Kjelstrup 13/+10, Wasserfaller 12/+9, Lambert 10/+5
Vampula: Adndrikopoulou 11/+2, Bright 7/-1, Jantunen 3/.

Ottelutilasto

Tulevat:
Su 10.3. 17:00 LP-Vampula - Pölkky Kuusamo
Ti 12.3. 18:30 Pölkky Kuusamo - LP Vampula RUUTU AREENA
Tarvittaessa
To 14.3. 18:30 LP-Vampula - Pölkky Kuusamo
Su 17.3. 17:00 Pölkky Kuusamo - LP VampulaLP Kangasala niukasti parempi pirkanmaan thrillerissä

LP Kangasala ja OrPo aloittivat puolivälieräsarjansa juuri niin tasaisissa merkeissä kun etukäteen arveltiin. Lopulta runkosarjan kolmonen oli kuutosta parempi viidennessä erässä 15-13.

Avauserässä kotijoukkue haki vielä uomiaan ja vähillä virheillä ja hyvällä syötöllä erän pelannut vierasjoukkue oli askeleen edellä ja vei erän melko selvästi 16-25.

Toinen erä alkoi myös OrPon tahdissa mutta erän edetessä varsinkin hyvän pelin pelanneen keskipelaaja Jenni Mäkisen syöttövuorolla kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja kampesi edellä ratkaisuhetkillä ja voitti erän 25-23.

Kolmas erä alkoi tasaisesti mutta LP Kangasala oli jälleen ratkaisupalloissa sen verran terävämpi että vei erän 25-21.

Neljäs erä alkoi Nikki Taylorin murhaavalla syöttövuorolla ja kotijoukkue johti sitä ja 6-0 jä näytti marssivan helppoon voittoon mutta OrPo oli kuitenkin eri mieltä ja kampesi tasoihin ja lopulta ohi ja erä vieraille 20-25.

Ottelun viides ja ratkaiseva erä oli vieraille jo 0-4 kunnes tuli jälleen Taylorin syöttövuoro ja kotijoukkue nousi hetkessä 6-4 johtoon ja ei luopunut kuskin paikasta enää vaan Vilma Ruuskan tärkeillä hetkillä onnistuneiden torjuntojen ansiosta voitti erän 15-13 ja koko ottelun siis 3-2.

Sanna Häkkinen, OrPo :

– Pelattiin hyvä peli vaikka lopulta tappio tulikin, sunnuntaina otamme revanssin kotikentällä.

Apostolos Oikonomou, OrPo .

– Onnittelut Kangasalle voitosta, pelasimme hyvin altavastaajina. Sunnuntaina on sarjan kannalta tosi iso ottelu.

Tiiamari Sievänen , LP Kangasala :

– Hyvä taistelu, hieno pelata taas playoff pelejä joissa pelataan vaan voitosta.

Arttu Keränen, LP Kangasala :

– Tekiniikka ei tänään ollut meillä parasta mahdollista, ei oikein voi puhua taktisista muutoksista ennenkuin saadaan teknisesti asiat kuntoon.Henkisesti kuitenkin iso voitto.

Parhaat pelaajat :
LP Kayla Haneline
Orpo Tiana Dockery

LP Kangasala - Oriveden Ponnistus 3-2
16-25, 25-23, 25-21, 20-25, 15-13
Katsojia: 530
Kangasala: Taylor 28/+15, Haneline 21/+19, Peit 14/+4
OrPo: Dockery 22/+15, Rantanen 15/+4, Dugan 13/+2

Ottelutilasto

Tulevat:
Su 10.3. 17:00 Oriveden Ponnistus - LP Kangasala, Oriveden liikuntahalli
Ke 13.3. 18:30 LP Kangasala - Oriveden Ponnistus, Pitkäjärven koulu
Tarvittaessa
La 16.3. 17:00 Oriveden Ponnistus - LP Kangasala, Oriveden liikuntahalli
Su 17.3. 17:00 LP Kangasala - Oriveden Ponnistus, Pitkäjärven koulu

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Pertti Flinck / LP Kangasala
LP Viesti

  Takaisin