Seuraa meitä somessa:

Kotijoukkueet kestivät perjantai-illan puristuksessa

21.03.2014


Aleksi Kaatrasalo tuuletti näyttävästi Hurrikaanin pinnaa.

Kaikki kotijoukkueet rutistivat voiton perjantain neljässä puolivälierässä. VaLePa ja Hurrikaani etenivät jo 2-0- johtoon, kun Tiikerit ja Sampo ottivat avausvoittonsa

Kaikki kotijoukkueet rutistivat voiton perjantain neljässä puolivälierässä. VaLePa ja Hurrikaani etenivät jo 2-0- johtoon, kun Tiikerit ja Sampo ottivat avausvoittonsa.

VaLePalla rajat paukkuivat, toinen voitto tilille

VaLePa siirtyi puolivälieräsarjassa 2-0- johtoon Team Lakkapäätä vastaan saatuaan torstaita kovemman vastuksen. Team Lakkapää voitti yhden erän, mutta kolmessa muussa VaLePa jätti sen alle 20 pisteen. Loppunumerot olivat 3-1 (25-19, 25-13, 22-25, 25-17).

Mikko Oivanen ja Olli Kunnari muodostivat 46/+31 tehneet tehoduon, jota muu sastamalaisjoukkue tuki mainiosti.

- Alku hyvä ja toinen erä taisi tulla liian helposti kun sitten passivoiduttiin. Venski otti sitten 4. erässä muutaman tärkeän torjunnan, totesi tyytyväinen Ugis Krastins.

- Palattiin eilisen jälkeen normaalimpaan lentopalloon. Teimme vastaanottoon pieniä muutoksia ja se auttoi. Torjuntapeli jää selkeästi alle runkosarjan keskiarvon, sitä täytyy parantaa. Lopussa naapurin Olli Kunnari näytti miksi on maailmanluokan pelaaja, analysoi Lakkapään päävalmentaja Ismo Tuominen.

VaLePan valkovenäläinen keskitorjuja Eduard Venski pelasi 400. pääsarjaottelunsa Suomessa. 12. kautta liigassa pelaava Venski on pelannut kaikki ottelunsa juuri VaLePan paidassa.

Ennen jälleen perjantaina tututn tehokasta Venskiä (14/+11) 400 pelin rajan ulkolaissyntyisistä pelaajista ovat saavuttaneet vain Normunds Veinbergs (523), Ako Salur (449) ja Salvis Cielavs (418).

Olli Kunnari puolestaan teki ottelun lopussa 4000. liigapisteensä. Miehen pistekeskiarvo liigauralla on huikea 17,3 pistettä.

Elviss Krastins ehti myös rikkoa 1000 pisteen rajan Mestaruusliigassa.

Kolmas ottelu pelataan Rovaniemellä tiistaina 25.3. ja neljäs tarvittaessa keskiviikkona 26.3.

VaLePa: Oivanen 25/+17, Kunnari 21/+14, Venski 14/+11

Lakkapää: Thiago 16/+9, E.Kouki 12/+4, Palokangas 9/+2

Tuomarit: Partiainen - Huhtaniska

Yleisö: 972

Otteluvoitot 2-0 VaLePalle

Tilasto

Etta antoi varoitusmerkkejä Loimaalla

Etta anti jo merkkejä vaarallisuudestaan Loimaan toisessa ottelussa, mutta hyytyi kalkkiviivoilla. Hurrikaani vei voiton torstaina tapaan, nyt erin 3-1 (17-25, 25-15, 25-19, 26-24).

Aivars Petrusevics nousi kotijoukkueen suurimmaksi vastuunkantajaksi tehoin 20/+10. Ettan paras oli torstaina tapaan Anssi Hakala (16/+9).

Ville Kakko, Hurrikaani päävalmentaja:

- Pienten marginaalien ottelu, kuten odotinkin. Alussa oli vaikeaa. Kuusi torjuntaa viimeisessä erässä ratkaisi pelin meille.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Mistään ei saa tuollaista fiilistä kuin häviämällä viimeinen erä johtoasemasta. Tänään sentään pystyimme pistämään Hurrikaanille hanttiin.

Aivars Petrusevics, Hurrikaanin paras:

- Eilen olimme tuoreempia. Nyt Etta oli ensimmäisessä erässä aggressiivinen. Toinen erä oli meiltä hyvä. Kolmannen ja neljännen olimme hitusen parempia. Oulussa pitää pelata samalla tavalla kuin kotona.

Anssi Hakala, Ettan paras:

- Tässä iässä nautitaan, kävi pelissä miten tahansa. Jalat ovat nyt kunnossa. Kotona pitää parantaa syöttöpelaamista. Oulussa joka jätkä syttyy, kun saamme pelata kotiyleisön edessä.

Kolmas ottelu pelataan Oulussa tiistaina 25.3. ja neljäs tarvittaessa keskiviikkona 26.3.

Hurrikaani: Petrusevics 20/+10, Cedic 15/+7, Anttila 10/+6 (5 torj)

Etta: Hakala 16/+9, Sorvoja 15/+2, Huuskonen 8/+7 (4 ässää)

Tuomarit: Aro - Hakkarainen

Yleisö: 669

Otteluvoitot 2-0 Hurrikaanille

Tilasto

Juuso Riponiemen kuvat

Sampon avausvoittoon suoraan kolmessa erässä

Pielaveden Sampo oli ainoa perjantai-illan kolmessa erässä työnsä hoitanut, kun se löi avauspelissä Raision Loimun 3-0 (25-17, 25-17, 26-24).

Erittäin hyvällä otteella pelannut kotijoukkue dominoi täysin kahta ensimmäistä erää ja kolmannessakin se puristi tarvittavat pisteet lopussa.

Timo Leikas (16/+8) oli kotijoukkueen tehokkain, mutta myös yleispelaajaksi siirretty Andrei Ankudovich (14/+10) oli tehokas. Loimun ainoa yli kuusi pistettä tehnyt oli Ossi Rumpunen (19/+12).

Henri Tuomi Loimu:

- Kaksi ensimmäistä erää Sampo pelasi hyvin. Meillä vastaanotto ei ollut hereillä ja nosto ei onnistunut. Hakkuri Sangreyn peli ei kulkenut. Kolmanteen erään Rumpunen nousi hakkuriksi ja onnistui. Huomenna uusi peli edessä.

Jukka Tuovinen Sampo:

- Tärkeä avausvoitto saatu. Peli oli rentoa ja tunnetaso oli oikea. Taistelutahtoa löytyi ja Ankudovich onnistui vastaanotossa ja torjunnassa. Huomiseen peliin valmistautuminen alkoi välittömästi. Tavoitteena toinen voitto. Ensimmäisessä erässä syöttö oli hyvä ja keskittyminen säilyi koko erän.

Joukkueen kohtaavat uudelleen heti lauantaina kello 17 Pielavedellä. Kolmas ja tarvittaessa neljäs peli pelataan puolestaan Raisiossa tiistaina ja keskiviikkona.

Kaikki kauden neljä ottelua ovat päättyneet tähän mennessä kotivoittoon.

Sampo: Leikas 16/+8, Ankudovich 14/+10, Siirilä 11/+9 (4 torj)

Loimu: Rumpunen 19/+12, Riecks 6/+1, Sugranes 6/+3

Tuomarit: Oravainen - Parkkinen

Yleisö: 591

Otteluvoitot 1-0 Sammolle

Tilasto
Teemu Hassisen kuvat

Ojansivu pelasti Tiikerit vaikeuksista

Kokkolassa nähtiin tasaista taistelua ja useita pitkiä palloja sekä hyvää puolustuspeliä, kun Kokkolan Tiikerit löi Saimaa Volleyn ensimmäisessä puolivälieräottelussa 3-1 (25-18, 22-25, 25-21, 26-24).

Ilman Lelu Ojansivun (26/+19) ratkaisevia ässiä (8) Tiikerit olisivat olleet vaikeuksissa. Ansis Medenis (21/+10) oli Saimaa Volleyn vahva hahmo tarkkoine iskuineen.

Lauri Kerminen, Tiikerit:

- Ensimmäinen peli jännitti, mutta riittää, kun voitetaan. Saimaa puolustaa hyvin ja kiva kun tulee pitkiä palloja. Se on katsojaystävällistä peliä.

Saimaan liberosta, Pasi Hyvärisestä Kerminen kommentoi näin:

- Pasi on ulospäin rauhallinen ja ohjaa hyvin peliä takakentällä. On hyvä puolustamaan.

Guntis Atars, Saimaa Volley:

- Ensimmäinen peli on aina vaikea. Jännitystä oli ilmassa. Molemmat yrittivät parhaansa. Huomenna ollaan yhtä päivää fiksumpia. Pitää olla aggressiivisempi syöttö ja parempi vastaanotto. Uskon, että Joni Mikkonen pelaa huomennakin.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Pitkiä ralleja oli. Hermostunutta peliä ja se näkyi. Jännitys näkyi syötöissä ja hyökkäyksissä. Saatiin kuitenkin voitto alle, sehän ratkaisee. Lelu Ojansivu pelasti meidät muutamasta pinteestä. Huomenna pelin on parannuttava.

Joukkueen kohtaavat uudelleen heti lauantaina kello 17 Kokkolassa. Kolmas ja tarvittaessa neljäs peli pelataan puolestaan Savonlinnassa tiistaina ja Varkaudessa keskiviikkona.

Tiikereiden Antti Leppälälle ottelu oli liigauran sadas.

Tiikerit: Ojansivu 26/+19 (8 ässää), Seppänen 20/+6, Klein 10/+8

Saimaa: Medenis 21/+10, Mikkonen 17/+7, Olefir 10/-4

Tuomarit: Uusi-Pohjola - Puskala

Yleisö: 665

Otteluvoitot 1-0

Tilasto

  Takaisin