Seuraa meitä somessa:

Kotijoukkueet loistivat sunnuntaina

18.01.2015

Kotijoukkueet ottivat odotetut voitot sunnuntaisissa miesten liigapeleissä. Kärkinelikon Tiikerit, Hurrikaani ja Loimu eivät antaneet vieraille erääkään.

Kehoe tahditti Tiikerit hyvään esitykseen

Sekä Korson Vedolla (9. 6-15, 23) että liigan kärkeen sunnuntaina pelanneella Kokkolan Tiikereillä (1. 17-4, 52) oli kahden pelin viikonloppu. Molemmat voittivat eilisen pelin. Tänään Tiikerit voittivat korsolaiset 3-0 (25-19, 25-14, 25-20).

Ottelu alkoi ja päättyi runsaisiin syöttövirheisiin. Siinä välissä pelattiin hyvää lentopalloa. Ensimmäisessä erässä Antti Vallin teki kaksi ässää, mutta Tiikerit repivät kuitenkin tarvittavan piste-eron teknisen aikalisän jälkeen.

Toinen erä oli Tiikerinäytöstä. Antti Leppälä teki useita pisteitä keskihyökkäyksillään ja usealla pelaajalla oli erän aikana lyhyitä syöttöputkia (Steven Kehoe, Matti Hietanen Olli-Pekka Ojansivu ja Romans Saussin tilalle erän lopussa vaihdettu Lauri Jylhä). Korso vaihtoi erän lopussa Antti Vallinin tilalle Karl Külaotsin, joka jatkoi ottelun loppuun saakka keräten hyvät pisteen, peliaika huomioiden.

Kolmas erä oli taas tasaisempaa, mutta Tiikerit hivuttautuivat piste pisteeltä johtoon ja koko ottelun voittoon. Teknisen aikalisän jälkeen Tiikerit ottivat viiden pisteen eron ja vaihtoivat toisen erän tapaan erän lopuksi Lauri Jylhän Romans Saussin ja Antti Ropposen Olli-Pekka Ojansivun tilalle. Ropponen sai kunnian iskeä ottelun viimeisen pisteen.

Petri Sainio, Korson Veto:

- Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä oltiin mukana ja pelattiin hyvin. Pikkuasiat, liekö onni, joka ratkaisi. Se vähän harmittaa. Tiikereiden passari Steven Kehoe oli hyvä ja Tiikereiden torjunta oli aggressiivista. Meillä reagointi oli viiveellistä. Pelaajilta loppui usko. Meillä oli myös liian helppoja syöttöjä. Pitäisi pelata rähinä päällä. Tämä oli opettavainen viikonloppu.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Pelattiin ajoittain hyvää lentopalloa. Jatkopaikkojen pelaaminen oli päivän teema. Hyvä esitys meiltä, niin passarilta kuin hyökkääjiltä. Tänään tehtiin hommat tosi hyvin. Nyt otetaan hieman lepoa pitkän viikon jälkeen. Sitten jatketaan harjoituksia.

Parhaat pistemiehet
KoVe: Kankaanpää 12/+8, Külaots 10/+7, Vallin 8/+2
Tiikerit: Ojansivu 16/+11, Sauss 12/+10, Leppälä 12/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Kehoe Tiikerit
2 Ojansivu Tiikerit
1 Hyvärinen Tiikerit

Ottelutilasto

Hurrikaanilla kuuden pisteen viikonloppu, Ettalla pisteetön

Liigakolmosen paikan itselleen napannut Hurrikaani (3. 14-5, 41) otti viikonlopusta täydet kuusi pistettä, kun lauantain voittoa Riennosta seurasi puhdas voitto Ettasta (6. 11-8, 30) erin 3-0 (25-21, 25-23, 25-16).

Hurrikaanin kahdekas perättäinen kotivoitto irtosi paluulla ns. normaalikokoonpanoon, jossa Kalle Määtän passeista nauttivat pääasiassa Vladimir Cedic ja Aivars Petrusevics. Matti Oivanen ja Eemeli kouki napsivat kolme torjuntaa mieheen Koukin syötettyä myös kolme ässää.

Ettan laitapelaajista Joshua Walker oli suurissa vaikeuksissa (8/-7) Anssi Hakalan oltua joukkueen ykkönen (11/+7). Rusty Lavaja napsi neljä torjuntaa.

Ville Kakko (Hurrikaani):

- Odotin Ettasta jopa pahempaa vastustajaa kuin tänään nähtiin. Oma joukkue syttyi pelaamaan vasta 20 pisteen paikkeilla, mikä on tietysti hyvä asia.

Olli Kuoksa (Etta):

- Laitapelaaminen on tällä hetkellä todella vaikeaa. Jos vastaanotto hiukankin heittelee, ei palloa pystytä tappamaan. Virkeitä ollaan, mutta nelospaikka ei toimi. Hurrikaani pystyi pitämään vaikeillakin hetkillä peruspelaamisensa niin korkealla tasolla, että meillä ei tänään ollut mahdollisuuksia.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Tämän enempää ei voi voittaa. Kuusi pistettä viikonlopusta tyydyttää. Eilinen peli ei tuntunut jaloissa.

Anssi Hakala (Ettan paras):

- Hyökkäystilasto oli luokaton monella meidän joukkueessamme. Monta peliä mennyt nyt huonosti. Ei ole löytynyt tekemisen kultaista keskitietä, vaan peli ailahtelee aivan liikaa. Torjuntapuolustus on kunnossa, mutta oma sideout-peli ei toimi. Hurrikaani pelasi oman pelinsä rutinoidummin kuin me.

Parhaat pistemiehet
Hurrikaani Petrusevics 18/+9, Cedic 16/+9
Etta Hakala 11/+7, Lavaja 9/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Määttä Hurrikaani
2 Kouki Hurrikaani
1 Petrusevics Hurrikaani

Ottelutilasto

Loimu hoiti asennemittarin

Neljän 3-0-voiton putkessa ollut Loimu (4. 14-6, 40) jatkaa kovaa pelivirettään. Vieraana ollut Joensuun Liiga-Riento (11. 3-18, 11) joutui pitkälle kotimatkalle ilman liigapisteitä. Oranssimustien viides peräkkäinen tahraton voitto kirjattiin lukemin 3 - 0 (25-13, 25-19, 25-18).

Edellisiltana Hurrikaanille Loimaalla hävinnyt Riento oli Kerttulassa vailla mahdollisuuksia. Heti ottelun alussa väärille urille ajautunut pelivire ei korjaantunut missään vaiheessa. Mahdollisuudet potentiaaliseen pistejahtiin eivät nousseet missään vaiheessa realismin tasolle.

Viikon pelitauolta parketille tulleessa kotijoukkueessa ei näkynyt tiukan harjoitusviikon rasitteita. Vakuuttavasti jyrännyt joukkuepeli ei antanut etukäteen heikommalle haastajalle mitään mahdollisuuksia.

Isoa roolia ottelun käsikirjoituksessa otti Loimun huippuvireinen keskisektori, jonka jatkuva pelote hajotti tehokkaasti Riennon torjuntapelin. Isäntien kovakätinen laitasektori pääsi toistuvasti hyökkäämään alimitoitettua torjuntaa vastaan.

Oranssimustat jyräsivät koko arsenaalillaan. Passari Ville Juntura (4/+2, 1 ässä, 3 torjuntaa) pelasi loistavan ottelun. Laidoilla Urpo Sivula (13/+7), Ossi Rumpunen (17/+14, 1 ässä, 4 torjuntaa) ja Tomi Rumpunen (7/+1) päättivät hyökkäyksiä mallikkaasti. Keskisektorilla liekeissä oli erityisesti Joe Klein (14/+12, 1 ässä, 4 torjuntaa), jonka pelaamisesta huokuu tällä hetkellä upea itseluottamus.

Riennon kaikki kaikessa oli kolmikko Joni Savimäki (10/+4, 3 ässää), Ville Louhela (9/-5) ja Eetu Pennanen (7/+3). Muut mustapaitainen rosteri oli enemmän tai vähemmän vaikeuksissa isäntien vyörytyksen edessä.

Joni Savimäki, Riento:

- Hyvä fiilis palata Kerttulaan. Itse peli ei sitten muodostunutkaan mukavaksi. Tylyt lukemat taululla. Mikään ei tuntunut tänään toimivan. Aneemista meininkiä. Ei päästy normitasolle missään vaiheessa. Nähtiin sellaista puolittaista suorittamista. Meillä on nuori joukkue, ja selkeää johtajuutta puuttuu. Jonkun pitäisi vain ottaa isompaa roolia ja hinata joukkuetta kohti parempaa huomista.

Ville Juntura, Loimu:

- Oli kiva pyörittää peliä. Hyvä vastaanotto helpotti omaa pelaamistani tänään. Saatiin viikon treeneissä hiottua passitempoa kuntoon, ja tänään nähtiin siitä hyvä otanta. Jatketaan jatkossa samalla tavalla.

Jani Säisä, Riennon päävalmentaja:

- Peli lähti väärille urille heti alusta lähtien. Omalla puoliskolla ei tapahtunut alussa yhtään mitään. Paletti hajosi heti kättelyssä. Ottelun aikana löydettiin lisää aggrea, mutta ei päästy missään vaiheessa edes normitasollemme. Kunnia vastustajalle, joka oli tänään eilistä kovempi. Loimun keskisektorin jatkuva pelote torpedoi torjuntapelaamisemme täysin. Keskipelaajamme joutuivat jatkuvasti jännäämään vastustajan keskihyökkäyksen mahdollisuutta, eikä laidoille enää ehditty millään.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Kokonaisuutena mallikas suoritus. Vietiin peliä alusta lähtien. Ville pyöritti peliä hienosti. Hyvän treeniviikon tulokset näkyivät varsinkin hyökkäyspelissä, jonka tempo oli hyvällä tasolla. Florian Ringseis nosti hienosti. Joe Klein oli keskellä totutun vahva. Jokainen pelaaja hoiti tonttinsa onnistuneesti.

Parhaat pistemiehet
Loimu O.Rumpunen 17/+14, Klein 14/+12, Sivula 13/+7
Riento Savimäki 10/+4, Louhela 9/-5, Pennanen 7/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Joe Klein, Loimu
2 Ville Juntura, Loimu
1 Ossi Rumpunen, Loimu

Parhaat pelaajat
Loimu: Ville Juntura
Riento: Joni Savimäki

Ottelutilasto

  Takaisin