Seuraa meitä somessa:

Kotivoitot Puijo Wolleylle ja Lentiskerholle - Puijo liigakärkeen

23.10.2022

Naisten liigaviikko päätettiin Puijo Wolleyn liigajohtoon siirtäeneellä kotivoittoon Kiuruvedellä siipirikosta LiigaPlokista, joka toi myös Suomen Cupin 2.kierroksen paikan savolaisille. Lisäksi Hämeenlinnan Lentopallokerhon illan edetessä paranneella esityksellä Arctic Volleysta irtosi kaikki sarjapisteet.

Avauskokoonpanot:
LiigaPloki: Lux, Kähkölä, Piippo, Hakonen, Hollingsworth, Tikka, Pasanen (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Belisario, Rusnachenko, Koskenkorva (L)

LiigaPloki saapui Puijon vieraaksi melko vajaalla joukkueella. Sairastapauksien vaivaama tiimi tuli kuitenkin Kiuruvedelle taistelemaan.

Ensimmäistä erää käytiin tasaisissa merkeissä. Puijon Johelins Belisario ja Emilia Kääntä onnistuivat peräkkäin kahdessa nelospaikan hyökkäyksessä ja tilanteessa 11-7 LiigaPlokin Kim Buchwald otti aikalisän. Pihtiputaalaiset lähtivät kirimään eroa kiinni ja tasatilanne koitti 15 pisteen kohdalla. Puijon passari Rusnachenko napautti tuolloin toisesta kosketuksesta pallon LiigaPlokin kenttään ja Emilia Käännön syöttövuorolla Puijo 19:ään pisteeseen. LiigaPloki kiri rinnalle. Loppuerää sävyttivät virheet ja se rämmittiin läpi Puijon voitoksi 25-23.

Toisen erän LiigaPloki aloitti Puijoa pirteämmin. Paljon virheitä ja tilanne 1-5 LiigaPlokille. Johelins Belisario pääsi väläyttelemään muutamaan otteeseen hienoja suorituksia: Ensin hyökkäys yhden naisen torjunnan käsien välistä ja myöhemmin todella pitkän pallorallin päätös torjunnalla. Erää mentiin LiigaPlokin hienoisessa johdossa ja Dariana Hollingsworth osoitti arvonsa joukkueelle. Hän hyökkäsi tehokkaasti, haki palloja kaukaa ja oli joukkueen sielu. Puijo kiri rinnalle ja ohi. Moona Tarkiainen ja Venla Huoman käväisivät kentällä tuplavaihdolla. Puijo pystyi hieman petraamaan peliään erän loppua kohti ja loppunumeroiksi 25-21.

Pitkä tauko ei ollut karsinut runsaita virheitä. Puijo pystyi kuitenkin avaamaan kolmannen erän neljällä pisteellä. Jälleen mennään käsi kädessä Puijon johtaessa parilla pisteellä. LiigaPloki painaa lopulta ohi ja tilanteeksi 18-19. Kääntä vaihtoon ja Minna Uusi-Illikainen kentälle. LiigaPloki taistelee ja pitää kurssinsa; erän loppuluvut 22-25.

Vasta erän menetys sai Puijon sisuuntumaan ja neljännessä erässä tilanne oli nopeasti 5-1 Ella Autereen syöttövuorolla. LiigaPloki ei saa aiempien erien kaltaista taistelua päälle. Venla Huoman pääsi näyttämään osaamistaan, eikä pettänyt odotuksia. Puijo Wolley pitää läpi erän tasoaan hieman korkeammalla kuin aiemmissa erissä ja varmistaa kolmen pisteen voiton luvuin 25-13.

Ottelua sävytti kauttaaltaan pelin tahmeus ja runsaat virheet. Syöttövirheitä Puijolla 18 ja LiigaPlokilla 10, hyökkäysvirheitä vastaavasti 15 kummallakin.

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki:

- Taistelimme kovaa ja keskityimme pitämään hauskaa. Pelaajien vähyys ei edes vaikuttanut peliimme paljon.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Olen ylpeä siitä, miten naiset taistelivat tänään. Tämä oli kaikesta huolimatta yksi kauden parhaita suorituksiamme.

Sarah Schmid, Puijo Wolley:

- Joskus peli on tahmeaa, mutta onneksi joukkueemme osaa taistella sen yli. Tänään parhaiten onnistui hyökkäykseni.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Kolmas erä lähti hyvin käyntiin, mutta aloimme itse tehdä virheitä. Lopussa saimme rauhoitettua omaa peliä ja lisättyä tehoja, mikä auttoi.

Puijo Wolley - LiigaPloki 3-1
25–23, 25–21, 22–25, 25–14
Koti:Belisario 15/+3, Autere 13/+7, Hujanen 13/+3
Vieras:Hollingswo 14/+10, Lux 12/+0, Tikka 6/-2

Ässät: 3-5
Syöttövirheet: 18-10
Torjunnat: 12-7
Hyökkäys%: 40-26

Joukkueiden MVP:t
Puijo Wolley: Sarah Schmid
LiigaPloki: Dariana Hollingsworth

PROlibero
Milka Koskenkorva Puijo Wolley

Yleisöä: 350

Ottelutilasto

Kuvat: Juha Leskinen

Hämeenlinnan Lentopallokerholle torjuntavoitto

Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi voittojen tielle lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Rovaniemen Arctic Volley kaatui Kerhon kotipelissä erin 3-1, eräpistein 20-25, 25-18, 26-24, 25-14.

Lentopallokerho onnistui ennen kaikkea torjuntapelissään. Kerholle merkittiin neljään erään peräti 16 torjuntapistettä, joista Tanskan maajoukkuepelaaja Helena Elbaek kirjautti nimiinsä komeasti kuusi. ArVo puolestaan keräsi ottelussa yhteensä vain kolme torjuntapistettä.

Torjuntapisteiden ohella Elbaek hyökkäsi 35% tehoilla seitsemän pistettä ja syötti kolme ässää. Passari Jenna Ylivainio onnistui tapojensa mukaisesti myös hyökkäysten päättäjänä. Ylivainio tehoili kuudella yrityksellä peräti viisi pistettä suoraan toisesta kosketuksesta. Keskitorjuja Vera Klimovich kunnostautui tällä kertaa erityisesti hyökkäyksessä, mistä kertovat kaksitoista hyökkäyspistettä kovalla 60% teholla.

Arctic Volley antoi illan ottelussa tasoitusta loukkaantumisten muodossa. Nilkkavammainen passari Roosa Rautio on sivussa vielä reilun kuukauden. Yleispelaaja Megan van der Meer puuttui myös kokoonpanosta ja kauden avauspelin kolhustaan toipunut Australian maajoukkuepelaaja Kara Inskip seurasi ottelua vaihtopenkiltä. Napapiirin sankareiksi illan tappiossa nousivat ottelun PRO-liberoksi valittu Taylor Horsfall ja peräti 16 hyökkäyspistettä takonut 17-vuotias huippulahjakkuus Miia-Maria Mäkikyrö.

Miia-Maria Mäkikyrö, ArVo:

Tuntui, että kolmannen erän taistelun jälkeen meiltä loppuivat sekä pää, että jalat. Perjantain kymmenen tunnin bussimatka napapiiriltä Hämeenlinnan ja eilisillan ottelun Huittisissa LP Vampulan vieraana taisi vielä hiukan painaa, mutta tähän täytyy tietysti tottua.

Avo Keel, ArVo:n päävalmentaja:

Toivoimme etelän reissulta vähintään kahta pistettä, joten tuntuu tylyltä, että jäimme ilman. Minusta on puhtaasti asennekysymys, että pystymme matkustamaan ja pelaamaan peräkkäisinä päivinä. Tänään asenteemme ei riittänyt. Kaikkiaan naisten Mestaruusliiga vaikuttaa hyvätasoiselta ja tasaiselta.

Helena Elbaek, Lentopallokerho:

Teimme avauserässä aivan liikaa virheitä, mutta onnistuimme kokoamaan itsemme hienosti. Nyt mennään vasta alkukaudessa ja pyrimme koko ajan tekemään kovasti töitä ja kehittämään peliämme. Tuntuu siltä, että otimme tänäänkin askeleen eteenpäin.

Giovanni Torchio, Lentopallokerhon päävalmentaja:

Emme pelanneet tänään sillä tasolla, johon mielestäni parhaimmillaan pystymme. Ehkä kuvittelimme pääsevämme helpolla, kun vastustajalta puuttui kokoonpanosta tärkeitä pelaajia. No, saimme kuitenkin kolme pistettä, mutta meidän täytyy päästä eroon helpoista virheistä.

Hämeenlinna - Arctic Volley 3-1
20–25, 25–18, 26–24, 25–14
Koti:Elbaek 16/+12, Klimovich 14/+12, Mosser 13/+5
Vieras:Mäkikyrö 17/+4, Neciporuka 15/+4, Rantanen 13/+4
Ässät: 9-10
Syöttövirheet: 10-11
Torjunnat: 16-3
Hyökkäys%: 43-40

Joukkueiden MVP:t
Lentiskerho Helena Elbaek
ArVo Taylor Horsfall

PROlibero
Taylor Horsfall, ArVo

Yleisöä: 762

Ottelutilasto

Kuvat: Tomi Vesaharju

  Takaisin