Seuraa meitä somessa:

Kotivoittojen naisten liigalauantai

08.10.2022

Naisten liigalauantaista poistuivat voittajina kaikki kotijoukkueet. OrPo, LP Kangasala, Puijo Wolley ottivat kaikki täydet pistesaaliin. LP Vieesti joutui luopumaan yhdestä sarjapisteestä puolestaan vierailleelle LiigaPlokille.

LP Viesti punnersi nuoruuden voimalla kotivoittoon

Salossa nähtiin lauantaina hienoa lentopalloa ja pitkiä taistelupalloja, kun LP Viesti ja LIigaPloki tarvitsivat täydet viisi erää paremmuuden selvittämiseen. Eränumerot 23-25, 25-20, 25-22, 23-25, 15-8. Kotijoukkueen sankareiksi nousivat hollantilaisen yleispelaajan Dagmar Boomin ohessa nuori hakkuri-passari -kaksikko Iina-Reeta Kaikkonen - Irina Mäkinen.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Julia Junila, Jenni Jantunen, Saana Lindgren, Arita Ternava, Nea Haatainen, Dagmar Boom, Netta Laaksonen
LiigaPloki: Kristin Lux, Aliisa Kähkölä, Lena Napalkova, Anna Yefremenko, Dariana Hollingsworth, Taija Tikka, Emilia Joensalo

LP Viesti lähti peliin hyvällä latauksella ja johti ensimmäistä erää jo 13-6 koko joukkueen vahvoilla suorituksilla. LiigaPloki ei kuitenkaan hätkähtänyt kovasta startista vaan nousi pinna pinnalta tasoihin tilanteessa 22-22 ja viimeiset kolme pistettä vieraille. LP Viestin vastaanotto ei toiminut erässä kunnolla ja myös torjuntapelissä LiigaPloki oli selvästi edellä: viisi torjuntaa kotijoukkueen nollaa vastaan.

Toisen erän alussa LP Viestillä oli vaikeuksia LiigaPlokin hyvin kohdistetun syötön ja sitä myöten hyvin sijoittuneen torjunnan kanssa. Luottohakkuri Saana Lindgren ei löytänyt ulospääsyä vahvasta torjunnasta ja tilanteessa 13-14 hänen tilalleen tuli vasta 16-vuotias Iina-Reeta Kaikkonen, joka peräkkäisillä kolmella rohkealla hyökkäyksellään päästi salolaiset pinteestä’. Loppuerä mentiin tasatahtia tai kotijoukkueen parin pinnan johdossa. Molemmat joukkueet puolustivat upeasti ja Salohallissa saatiinkin nauttia hienosta lentopallosta.

Kolmas erä kulki vierasjoukkueen komennossa erän puolivälin tienoille, mutta erän loppu oli salolaisten. Kolmannessa erässä LP Viestiltä tuli kentälle nuori passari, Irina Mäkinen, joka pelasikin ottelun loppuun asti.

Neljäs erä oli jälleen LiigaPlokin: LP Viestin peli oli liiaksi hyvin pelanneiden Dagmar Boomin (7/+6) ja Kaikkosen (7/+5) varassa.

Viimeisessä erässä voimasuhteet vaihtuivat LiigaPlokin alun hallinnan jälkeen ja kotijoukkue otti lopulta selvän voiton.

Lena Napalkova, LiigaPloki:

- Onnittelut LP Viestille voitosta. He olivat hyviä tänään. Tämä oli meidän ensimmäinen vierasottelumme. Teimme paljon virheitä. Yritimme, mutta tänään ei ollut meidän päivämme. Meillä oli todella hyvä torjunta tänään.

Irina Mäkinen, LP Viesti:

- Onneksi voitettiin. Siinä oli vähän jännitystä kentälle tullessa. Boom ja Arita hyökkäsivät rohkeasti ja Jennin kanssa meni ihan hyvin yhteen.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Oli hyvä peli ja onnea Viestille. Suurin ero ensimmäiseen peliimme oli silloin parempi vastaanotto. Olen pettynyt omaan valmentamiseeni tässä pelissä, tein liian vähän vaihtoja ja liian myöhään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tosi tyytyväinen voittoon ja erittäin nuori joukkueemme pelasi loistavasti kolme viimeistä erää. Peli aaltoili, välillä pelattiin loistavasti ja välillä huonommin. Varmaan tulee kovia ja heikkoja hetkiä jatkossakin tällä joukkueella. Ilman Boomia ei oltaisi tätä peliä tänään voitettu.


Ruudun tallenne ottelusta

LP Viesti - LiigaPloki 3-2
23–25, 25–20, 25–22, 23–25, 15–8
Koti:Boom 26/+19, Ternava 16/+2, Kaikkonen 13/+7
Vieras:Yefremenko 15/+3, Lux 15/+2, Hollingsworth 14/+5

Ässät: 7-9
Syöttövirheet: 16-12
Torjunnat: 8-14
Hyökkäys%: 42-30

Joukkueiden MVP:t
LP Viesti Dagmar Boom
LiigaPloki Olena Napalkova

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä: 687

Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio

 

Puijo Wolley hoiteli puhtaan kotivoiton

Aloitusseitsikot:
Puijo Wolley: Kääntä, Belisario, Schmid, Autere, Rusnachenko, Hujanen, Koskenkorva
LP-Vampula: Kukkonen, Stanchulova, Vikstedt, Jarman, Petrova, Seikkula, Naasko

Ensimmäistä erää edettiin suhteellisen tasatahtisesti, kunnes Puijo onnistui Sarah Schmidin syöttövuoron aikana repimään eron 11-8:aan. Hilkka Hujanen onnistui hyvin pistetehtailussa nelospaikalla niin peipeillä kuin kovalla kädelläkin. LP-Vampulan aikalisät ja vaihdot eivät tepsineet ja Oksana Rusnachenkon syöttövuoron jälkeen ero olikin revennyt jo 18-10:een. Hujasen lisäksi Johelins Belisario tappoi palloa verkolla tehokkaasti ja erä sinetöityi lukemiin 25-16.

Erän alkua pelattiin jälleen tasatahtiin piste pisteeltä. LP-Vampula sai pelistä hieman paremmin kiinni ja ottelun ilme oli tasaisempi. Vampulan Maria Naasko loukkasi nenänsä palloa tavoitellessaan, joten liberona käväisi Henna Minkkinen, mutta Naasko pystyi jatkamaan peliä muutaman pisteen huoltotoimien jälkeen. Toisessa erässä pisteittä jäänyt Kristiana Petrova ulos ja Teija Vuorenmaa sisään. Puijon passari Rusnachenko hyökkäsi rohkeasti pariin otteeseen ja onnistui molemmilla kerroilla yllättämään Vampulan torjunnan. Erän lukuihin 25-18 päättivät Emilia Käännän hyökkäyspiste ja Hujasen ässä.

Kolmannen erän alkuun Vampula onnistui ottamaan kolmen pisteen etumatkan, jonka Puijo kuroi kiinni. Passari Rusnachenkon ja hakkurin paikalla pelanneen Belisarion yhteispeli osui kolmannessa erässä entistä paremmin yksiin. Belisario kylvi kauhua myös torjunnoilla ja syötöillään; hypäri osui ruutuun ja painosti Vampulan vastaanottoa. Erä sujui loppuun kahdesta aiemmasta tutuissa tunnelmissa, vaikka Vampula onnistui erän lopulla kurottamaan 19 pisteeseen.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:

- Oltiin kovempia hyökkäyksessä, löydettiin paikat pisteiden tekemiselle ja jaksettiin jauhaa.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Hyökkäys kulki koko pelin ajan ja laajalta rintamalta. Myös vastaanotto toimi kiitettävästi ja torjunta-puolustus hyvin.

Iveta Stanchulova, LP-Vampula:

- Huono peli meiltä, vastustaja oli parempi kaikilla osa-alueilla. Emme keskittyneet helppoihin palloihin.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Tänään kaikki oli ongelmallista, vaikea sanoa yksittäistä syytä tappioon. Kun syötimme hyvin, emme silti saaneet pisteitä helpoista palloista.

Ruudun tallenne ottelusta

Puijo Wolley - LP-Vampula 3-0
25–16, 25–18, 25–19
Koti:Belisario 20/+12, Hujanen 11/+5, Kääntä 10/+7
Vieras:Stanchulova 8/-1, Jarman 8/+7, Vuorenmaa 5/+1

Ässät: 6-4
Syöttövirheet: 13-6
Torjunnat: 10-4
Hyökkäys%: 51-31

Joukkueiden MVP:t
Puijo-Wolley Hilkka Hujanen
LP-Vampula Iveta Stanchulova

PROlibero
Milka Koskenkorva Puijo Wolley

Yleisöä: 170

Ottelutilasto

Kuvat: Juha Leskinen

LP Kangasala voitokas kotisalissa

LP Kangasala otti ensimmäisen erän alussa ohjat käsiinsä hyvällä syötöllä ja JymyVolleyn avustuksella . JymyVolley kiri kuitenkin erän alkupuolella ja tilanteeseen 11-11. Erän lopulla Kangasala sai torjuntapelin toimimaan, ja meni erävoittoon 25-23.

Toinen ja kolmas erä meni Kangasalan komennossa ja JymyVolley ei päässyt keikuttamaan Kangasalan venettä. Erät Kangasalle 25-13 ja 25.15

Laura Penttilä, JymyVolley:

- Ensimmäinen erä oli hyvä , pelattiin tasollamme. Toisessa ja kolmannessa erässä virheiden määrä lisääntyi ja pelaamisen taso heitteli. Oma peli oli ihan hyvää tasoa , varsinkin vastaanottoon olen tyytyväinen.

Laura Laukkanen, LP Kangasala:

- Joukkueen pelaaminen vielä ailahtelevaa, näkyy kuusikko harjoitusten vähyys. Omassa pelissä torjuntapeli on ihan hyvää, hyökkäyspelissä vielä tekemistä. Muuten olen tyytyväinen, eteenpäin mennään.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

- Eka erä oli ihan hyvää tekemistä. Muissa erissä näin hyvää vastustajaa ei saa päästää karkuun, kiinniottaminen vaikeaa. Pelin sisällä tasaisuus puuttuu.. Kangasalan ulottuva torjunta tuotti vaikeusia.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Tyytyväinen voittoon, syöttö oli tänään hyvä.. pelissä näkyy vielä kuusikko harjoitusten puute. Regalado pelasi ensimmäisen pelinsä, hyökkäyksissä vielä hakemista.. hyvää puolustus ja torjunta pelaamista
Torjuntapeliin tyytyväinen, varsinkin ensimmäisen erän lopussa se oli vahvaa.

Ruudun tallenne ottelusta

LP Kangasala - JymyVolley 3-0
25–23, 25–14, 25–15
Koti:Heikkiniem 13/+8, Regaldo 12/+6, Riikilä 6/+3
Vieras:Valkonen 11/-4, Hyttinen 6/+1, Niemi 4/+4

Ässät: 4-3
Syöttövirheet: 11-12
Torjunnat: 11-4
Hyökkäys%: 36-26

Joukkueiden MVP:t
LP Kangasala Laura Laukkanen
JymyVolley Laura Penttilä

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Yleisöä: 157

Ottelutilasto

Kuvat: Pertti Flinck

OrPo avasi kotonaan voitokkaasti - Pölkylle erävoitoton tuplareissu

OrPo hoiteli kotiavauksessaan Pölkky Kuusamon suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-22,25-19,25-23). Näin Pölkyn viikonlopusta muodostui erävoitoton, kun perjantaina se hävisi samoin numeroin Hämeenlinnassa.

OrPon kotiavaus sujui hienosti viimekauden suomenmestaria vastaan. OrPon taktiikkana oli saada kovalla syötöllä Pölkyn vastaanottoa rikki. Siinä kyllä onnistuttiinkin sen verran hyvin, että huolimatta omista ensimmäisen erän hyökkäys- ja syöttövirheistä, erä tuli OrPolle 25-22.

Toinen erä oli hyvin tasainen. 6-6 tilanteen jälkeen oltiin kymmenen kertaa tasalukemissa aina 17-17 lukemiin asti. Orpo pääsi 19-17 tilanteeseen ja Sotos otti Pölkylle toisen aikalisän. Kuusamolaiset pääsivät 20-19 lukuihin, mutta sitten OrPo otti kaksi komeaa torjuntaa ja voitti taistelupallon, jonka jälkeen Taija Kaukorannan tarkalla ässällä eräpalloon. Orpo vei erän25-19.

Kolmannessa erässä Pölkky karkasi 1-6 johtoasemaan, jota OrPo otti kiinni pallo pallolta ja lähti viemään erää. Ottelun jännittävimmät hetket elettiin, kun OrPo sai erä- ja ottelupallon 24-19. Pölkky taisteli 24-20 ja otti vaihdossa Katja Kylmäahon syöttämään. Pölkky kiri jo 24-23 lukemiin OrPon hieman hermoillessa. Taija pääsi passaamaan Darialle ja Dasha hoiti ottelun taidolla ja tiukkojen paikkojen kokemuksella 25-23.

Cara McKenzie, Pölkky Kuusamo:

- En ole tyytyväinen peliin ja tappioon. Pitää pystyä parempaan ja olemme parantaneetkin.

Siiri Vehmanen, OrPo:

- Valmistauduttiin kovaan peliin ja haastajan asemaan. Onnistuttiin joka osa-alueella ja taktiikka piti hyvin, koska valmentajalta ei tullut negatiivista palautetta. Sain viisi torjuntaa, joten pitää olla omaan peliin melko tyytyväinen, vaikkakin hyökkäyspuoli on saatava paremmaksi.
Painostimme syötöllä ja eka erässä parhaiten.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Hienoa olla Orivedellä pelaamassa. Olimme tänään hieman parempia kuin eilen, mutta se ei riittänyt.

Andrea Carasi, OrPo:

- Valmistauduimme hyvin. Toisen erän jälkeen, jos johtaa 2-0, voi hävitä erän tai pelin. Olen tyytyväinen, että kolmannen 1-6 tilanteesta noustiin ja myös, että erän lopussa kokeneemmat pelaajat ratkaisivat, kun nuoremmat hieman hermoilivat.

Ruudun tallenne ottelusta

OrPo - Pölkky Kuusamo 3-0
25–22, 25–19, 25–23
Koti:Butkevych 10/+8, Kuusela 4/+3, Aronen 3/+0
Vieras:Azevedo 4/+3, McKenzie 3/+3, Yli-Sissala 3/+3

Ässät: 10-4
Syöttövirheet: 8-8
Torjunnat: 7-11
Hyökkäys%: 46-37

Joukkueiden MVP:t
OrPo Ada Aronen
Pölkky Cara McKenzie

PROlibero
Emilia Putkisaari OrPo

Yleisöä: 332

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Jussi Lietsala

  Takaisin