Seuraa meitä somessa:

Kova, kovempi, Pölkky - 28 liigavoitto perättäin

13.12.2023

Pölkky Kuusamo oli murskaavan vahva keskiviikkoisessa naisten liigan kärkikamppailussa ja otti 28:nnen perättäisen voittonsa liigassa venyttäen voittoputkensa 11 kuukauden mittaiseksi. Samaan aikaan Hämeenlinnassa LP Kangasala rutisti kovassa taistossa kaikki sarjapisteet mukaansa yli 300 hyökkäystä sisältäneessä ottelussa.

Pölkky Kuusamo esitti vahvan lentopallonäytöksen

Pölkky Kuusamon ja LP Viestin kohtaamisesta odotettiin hyvää ja tasaista taistelua, olihan Viesti pelannut edellispäivänä hyvän ottelun Rovaniemellä. Ottelussa nähtiin sama toisinto kuin jo useita kertoja Pölkyn peleissä tällä kaudella. Vastustaja lyö hyvää painetta ja esittää kelpo taistelua aina 10 pisteen tietämille ja sen jälkeen Pölkky menee menojaan.

Ensimmäinen erä käynnistyi Sofia Lehdon syöttäessa ja ottelun alussa marraskuun pelaajan valinnasta palkittu Carlyle Nusbaum palautti Pölkyn puolelle karanneen pallon vastapallosta lattiaan. Iina-Reeta Kaikkonen vei vieraat ässäsyötöllä 1-3 johtoon. Sitä edelsi Pölkyn torjunnan verkkovirhe ja Viestin torjuntapiste. Hyvin hykkäystilaa saanut Pölkyn hakkuri Lexi Pollard takoi kavennuksen lukemiin 2-3. Pölkyn vahva keskipelaaja Amiya Jones tasoitti Nusbaumin syöttäessä vastapallosta lukemiksi 3-3. Pölkky meni johtoon Jonesin pudottaessa pallon hyökkäyksellä keskelle kenttää. Seuraava piste tuli Nusbaumin ässällä. Hurjasti tasoaan viime peleissä nostanut Cortney VanLiew hyökkäsi kotijoukkueen 6-3 johtoon ja LP Viesti otti ensimmäisen aikalisän. LP Viestin hakkuria Daria Butkevych onnistui hyvin ensimmäisessä erässä ja teki pisteet 8/+7. Se ei kuitenkaan riittänyt, jotta erästä olisi tullut tasainen, vaan Pölkky meni menojaan. Eräpallotilanteessa nähtiin Sofia Lehdolta oivaa pelinlukutaitoa, kun hän ei hypännyt vastapuolelle karanneeseen vastaanottoon, vaan otti Viestin vastapallohyökkäyksen nätisti torjunnalla ja erä Pölkylle 25-16.

Toinen erä meni selkeimmin Pölkylle. Muutama piste erän alkuun pelattiin tasatahtia, mutta Jonesin syöttövuorolla kotijoukkue eteni lukemista 15-9 aina erän loppuun asti. Viimeisen pisteen niittasi vatapallosta VanLiew.

Kolmas erä käynnistyi Pölkyn torjunnan verkkovirheellä. Sen jälkeen Nusbaum tasoitti ja syötti perään ässän. Kolmannessakin erässä nähtiin Jonesin pitkä syöttövuoro, joka alkoi lukemista 12-11 ja päättyi Jonesin ässän jälkeen syöttövirheeseen lukemiin 17-12. Bettina Yli-Sissala pelasi vahvan erän lopun ja Bettina niittasi viimeisen pallon tulostaulun lukemiin 25-14.

Sofia Lehto, Pölkky:

- Pelasimme tosi vahvasti, emmekä päästäneet Viestiä missään vaiheessa mukaan peliin. Olimme pelin joka osa-alueella niskan päällä eikä Viestillä ollut enää aseita. On helppo olla passarina tällaisessa joukkueessa kun on hyviä hyökkääjiä. Meillä on kovia yksilöitä ja vaihdostakin löytyy hyviä pelaajia. Joukkueena voimme tulla vielä paremmaksi. Kolme peliä on vielä aika lyhyelle ajalle, mutta teemme parhaamme,

Daria Butkevych, LP Viesti:

- Ei ollut meiltä paras peli koska hävisimme. Nämä kaksi päivää ovat olleet pitkiä kun matkustimme eilen Rovaniemelle ja tänään tänne Kuusamoon. Mutta se ei ollut syy miksi hävisimme. Pölkky pelasi hyvin eikä heidän pelistä ole mitään huonoa sanottavaa. Meillä on vielä kaksi kotipeliä ennen joulutaukoa ja teemme parhaamme.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Pelasimme yhden parhaista peleistämme. Meillä oli koko ottelun ajan hyvä syöttö ja saimme vastustajan vastaanoton vaikeuksiin. Torjunta-puolustuksemme oli kurinalaista ja kaikki pelaajat pelasivat erinomaisesti. Tämä oli jo toinen peli tällä viikolla ja pelasimme hyvällä tasolla. Hyvä syöttö oli onnistumisen lähtökohtana ja kun meidän torjunta-puolustus oli kurinalaista sekä hyökkäyksemme hyvällä tasolla tästä muodostui hyvä lopputulos. Sofia Lehto pelasi hyvät hyökkäyspaikat. Lauantaina on vaikea peli, koska se on jo kolmas peli samalla viikolla. Pelaamme pelejä askel kerrallaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pölkky pelasi erinomaisen lentopallo-ottelun eikä meillä ollut tänään oikein mahdollisuuksia haastaa heitä. Daria pysyi jotenkin mukana vastustajan kelkassa. Kolmannessa erässä oli jo jotakin orastavaa, mutta lukemien 11-11 jälkeen Pölkky meni menojaan. En ole vähään aikaan nähnyt suomalaisen joukkueen pelaavan samalla tasolla kuin Pölkky tänään. Vastaanotossa oli tänään kaikilla vaikeuksia ja sitä oli aika hankala saada parannettua.

Lemminkäinen kertoi lehdistötilaisuuden jälkeen jättäneensä ottelupöytäkirjaan vastalausenmahdollisuuden, koska hän oli saanut toisen erän lopussa kirjuripöydältä virheellisen tiedon joukkueensa jäljellä olevien aikalisien määrästä.

Pölkky Kuusamo - LP Viesti 3-0
25–16, 25–9, 25–14
Koti:Nusbaum 14/+9, VanLiew 13/+10, Jones 11/+8
Vieras:Butkevych 13/+8, Kaikkonen 5/-4, Ternava 4/+1

MVP:t
Sofia Lehto, Pölkky
Daria Butkevych, Pölkky

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia 503

Ottelukuvat

Ottelutilasto


LP Kangasala nousi ahtaalta täyteen pistesaaliiseen Hämeenlinnassa

Kaksi ja puoli tuntia siinä kului. Kaksi ja puoli tuntia, että Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Kangasalan välinen lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelu Loimua-Areenalla iskettiin päätöksen. Täydet sarjapisteet matkasivat 3-1 -vierasvoitolla Pirkanmaalle, vaikka Kerholle suorastaan tarjottiin vähintään yhtä pistettä.

LP Kangasala operoi Liigassa tällä kaudella puhtaasti kotimaisin voimin, ja menestyy. Se kertoo nähdäkseni ainakin siitä, että kotimaiset laatupelaajat arvostavat Kangasalan laatua otteluissa, harjoituksissa ja kaikessa seuran toimintaan liittyvässä. Hyvä ja hienoa niin!

PASSARIEN KOITOS

Keskiviikkoillan kamppailussa nähtiin omalla tavallaan hyvin mielenkiintoinen passarien välinen koitos. LP:n peliä pyörittää jo kuudetta kauttaan Kangasalla pelaava Ylöjärven Ryhdin kasvatti Emmi Jalonen. Osa lajin asiantuntijoista pitää Jalosta Liigan parhaana passarina, aiheesta.

Lentopallokerhon passaritilanne, kuten tiedetään, meni uusiksi Itävallan maajoukkuepelaaja Victoria Deislen pahan polvivamman takia. Hänen tuuraajakseen nousi lahjakas Pipsa Roivainen, joka on toistaiseksi toipilaana sivussa pelihommista. Hätiin kutsuttiin 1-sarjasta farmiseura PuMa-Volleyn 17-vuotias passari Sanni Suomela.

Suomela aloitti ottelun itseluottamusta uhkuen ja ruokki erityisesti vasta 16-vuotiasta Kerttu Kilpistä, joka viimeisteli koko ottelussa kovalla teholla komeat 21 pistettä. Hetkittäin vaikutti siltä, että Kilpinen taikoi pisteitä lähes tyhjästä.

VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON

LP Kangasalaa riivaa tällä hetkellä flunssa- ja osin myös korona-aalto. Joukkueen kenties kirkkain tähti, maajoukkuepelaaja Iina Andrikopoulou lukeutuu toipilaisiin ja hän osallistui keskiviikon ottelussa vain alkuverruttelyyn.

Siitä huolimatta passari Jalosella riittää mistä valita, ja se näkyi. Jalonen repi Kerhon puolustuksen hetkittäin reikäjuustoksi ja erityisesti duo hakkuri Neea-Maria Joki ja yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi takoivat palloa sydämensä kyllyydestä lattiaan.

Kummankin joukkueen vastaanottopeli toimi varsin kelvollisesti, samoin hyökkäysten päättäminen. Torjuntapelissä Kerho onnistui vieraitaan paremmin, ja ässäsyöttöjä kotijoukkue saalisti seitsemän, vieraat viisi. Ratkaisevaksi lopputuloksen kannalta nousivat näin pienet isot asiat ottelun ratkaisuhetkillä.

ISOT PIENET ASIAT

Marraskuun tähdistöön valittu Lentopallokerhon keskitorjuja Vera Klimovich tasoitti kahdella torjuntapisteellään avauserän tilanteeksi 19-19. Erän lopun Kangasala voitti kuitenkin tylysti 6-1 ja avauserän näin pistein 25-20.

Kakkoserässä edettiin lähes tasatahtiin aina tilanteisiin 22-22 ja 24-24. Erän loppuhetkillä Kerhon kapteeni Michaela Madsen johti joukkojaan edestä. Ensin ässä ja hetkeä myöhemmin erän päättänyt torjunta, erä Kerholle lopulta 28-26.

Kolmannen erän alkuhetkillä huikea, 45 sekuntia kestänyt piste päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon ja herätti lähes 500-päisen kotiyleisön hetkeksi talviunestaan. Erän loppuhetkillä LP kairasi kuitenkin kokemuksellaan väkisin erävoiton pistein 25-21.

Ottelun neljäs, ja lopulta viimeinen erä muistutti pienoiskoossa koko ottelua. Isot pienet asiat juuri oikeilla hetkillä käänsivät ottelun vieraille. Kerho pelasi hetkittäin nautittavasti ja yleispelaaja Vitalia Marmen sovitteli ratkaisijan viittaa harteilleen. Toisin kävi. LP Kangasala nousi sillasta, eli tappiotilanteesta 20-24 ensin rinnalle ja lopulta ohi jatkopalloilla 26-24, osin kotijoukkueen virheiden myötä. Täydet sarjapisteet siis LP:lle erin 3-1.

LIBEROPELIÄ PARHAIMMILLAAN

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin erinomaista puolustus- ja vastaanottopeliä läpi ottelun esittänyt libero Laura Penttilä ja kotijoukkueen parhaana passari Sanni Suomela. Penttilä palkittiin myös ottelun ProLiberona.

Laura Penttilä, libero, LP Kangasala:

Vaiherikas ottelu kaikkiaan. Alkuun meillä ylilatausta ja lipsuimme hiukan sovitusta taktiikasta. Vastustajan peipit putosivat liian helposti kenttään. Pitkän tauon jälkeen kuitenkin ryhdistäydyimme. Me olemme hitsautuneet mielestäni todella hyvin joukkueeksi.

Sanni Suomela, passari, Lentopallokerho:

Aika haastava tilanne tulla 1-sarjasta suoraan kentälle, mutta toisaalta hieno tilaisuus näyttää mitä osaa. Liigassa passitempo ja taktinen osaaminen korostuvat. Rytmissä on hiukan vielä hakemista, mutta uskon sen löytyvän.

Arttu Keränen, päävalmentaja, LP Kangasala:

Aika sekavaa peliä tänään, ei kovin tasapainoista. Edellinen ottelumme jouduttiin pelaajapulan takia perumaan kokonaan ja harjoittelussa on pulan myötä myös haasteita. Tänään Pölläsen Iida piti ottaa huiliin kesken ottelun. Kotimaisuus tuo tiettyä varmuutta kommunikointiin. Syntyi mahdollisuus koota puhtaasti suomalainen joukkue ja päätimme tarttua tilaisuuteen.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

Sanni pelasi hienosti taitojensa mukaisesti, enempää emme voi tässä vaiheessa vaatia. Hyvä suoritus häneltä. Hyökkäyspeliämme meidän tulee kokonaisuutena kohentaa. Meidän kokoonpanomme on valitettavasti vajaa, kuten tiedetään. Valmentajana minun tulee tukea joukkuettani kentällä, ja muissakin tilanteissa. Tänään valitettavasti hävisimme ainakin yhden tärkeän sarjapisteen.

Lentopallokerhon seuraava kotiottelu pelataan jo tulevana lauantaina, Loimua-areenalla klo 17.00 alkaen. Silloin vastustajaksi saapuu toinen Pirkanmaan ylpeys, Oriveden Ponnistus.

Hämeenlinna - LP Kangasala 1-3
20–25, 28–26, 21–25, 24–26
Koti:Kilpinen 24/+11, Marmen 17/+9, Tuominen 13/+7
Vieras:Joki 31/+20, Pyhäjärvi 18/+11, Pöllänen 9/+2

MVP:t
Sanni Suomela, Hämeenlinna
Laura Penttilä, LP Kangasala

PROlibero
Laura Penttilä, LP Kangasala

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin