Seuraa meitä somessa:

Kuka saa pussata Kannua sunnuntaina?

02.01.2015

Suomen Cupin finaalitapahtumassa nähdään monta tiukkaa taisteluparia. Hämeenlinnan Elenia Areenassa isketään ensi viikonloppuna 3.-4.1. neljä jännittävää peliä, lauantaina miesten välierät ja sunnuntaina sekä miesten että naisten loppuottelut.

Elenia Areenassa nähdään lauantaina huippuluokan pelimiehiä joka joukkueessa kuten esimerkiksi VaLePan Olli Kunnari, Tiikereiden Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Hurrikaanin Matti Oivanen ja Sammon Enderwin Herrera.

Ensimmäisessä välieräottelussa kohtaavat Kokkolan Tiikerit ja Pielaveden Sampo. Tiikerit löi viime kauden cupin finaalissa VaLePan 3-1. Finaalikerta oli kokkolalaisille ensimmäinen. Mestaruutta juhlivat tuolloin nykyjoukkueesta Steven Kehoe, Romans Sauss, Antti Leppälä, Lelu Ojansivu ja Markus Väisänen.

Sampo on tuttu joukkue cupin finaalissa, nyt tähtäimessä on jo kuudes kerta. Kultaa savolaiset ovat vuolleet 2006, 2007 ja 2008, hopeaa 2010 ja viimeisimmässä finaalipelissään 2012. Viime vuonna tie katkesi Tiikereitä vastaan välierävaiheessa. Cupin mestareita Sammossa ovat ennestään Enderwin Herrera ja Toni Mäkitupa.

Toisessa välieräottelussa iskevät yhteen Vammalan Lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa. VaLePa hakee kolmatta perättäistä finaalipaikkaa. 2012 tuli mestaruus Sammon kaatuessa finaalissa ja viime vuonna hopeaa Tiikereiden viedessä finaalin 1-3. Pässien paidasta löytyy kuusikin cupin mestaria, joista libero Jarmo Korhosella kultamitaleita on kaksi.

Loimaalaiset metsästävät edelleen ensimmäistä Suomen Cupin finaalipaikkaa. Kahtena viime vuonna tie katkesi viimeisellä mahdollisella hetkellä eli välierissä ja molemmilla kerroilla VaLePalle. Yhtä tuttuun tapaan Hurrikaani raivasi viimeisenä esteenä välieriin Raision Loimun. Olisiko nyt kaavan rikkomisen paikka? Hurrikaanin cupmestareita ovat Kalle Määttä ja kolminkertainen mestari Matti Oivanen.

Mestaruusliigan kärkijoukkueet
kohtaavat naisten finaalissa

Naisten finaalissa vanhat kilpakumppanit LP Viesti ja HPK tuovat kentälle joukkueet, jotka ovat tällä hetkellä naisten Mestaruusliigan sarjataulukossa ykkönen ja kakkonen.

Salolaisjoukkue on finaalissa ennätyksellisen yhdennentoista kerran peräkkäin ja kolmannentoista kerran neljääntoista vuoteen. Kaksi viimeistä finaalia ovat tuoneet pieniä tahroja kirkkaaseen menestykseen, kun Viesti hävisi ne LP Kangasalan joukkueelle. Mestaruuksia LP Viestillä on seitsemän.

HPK oli finaalissa viimeksi 2009 ja mestaruutta Hämeenlinnassa juhlittiin edellisen kerran Suomen Cupissa 2006 Vanajan RC:n nimissä. Mestaruuksia hämeenlinnalaisilla on kaikkiaan neljä ja finaalikertoja yhdeksän. Salolaisten kanssa hämeenlinnalaiset ovat olleet finaalissa kolme kertaa voittaen niistä kaksi.

Finaalitapahtuman ohjelma

Lauantai 3.1. miesten välierät
13.30 Tiikerit – Sampo
16.30 VaLePa – Hurrikaani

Sunnuntai 4.1.
13.15 HPK - LP Viesti, naisten Suomen Cupin finaali
16.30 miesten Suomen Cupin finaali

Yle Urheilu näyttää kaikki neljä ottelua TV2-kanavalla.

Lentisfanien illanvietto lauantaina
Lentopallon virallinen faniyhdistys Finfanteam järjestää MM-kisoissa tutuksi tulleen, suositun Finfanclubin, lauantaina 3.1. klo 20.00 Sokos Hotel Vaakunassa (Possentie 7, Hämeenlinna).

Lisätietoja täältä

Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon
Suomen Cupin finaalitapahtuman pääsyliput kannattaa hankkia ennakkoon, koska hinnat ovat selvästi edullisemmat kuin ovelta ostettaessa.

Lisätietoja täältä

  Takaisin