Seuraa meitä somessa:

Kunnari johti mestaruuden katkolle VaLePalle

23.04.2014

Olli Kunnari oli pääarkkitehtinä, kun VaLePa voitti miesten lentopallon Mestaruusliigan viidennen finaalin keskiviikkona Tampereella. VaLePa otti voiton selkein numeroin 3-0 (25-22, 25-18, 25-14).

Näin mestaruus on katkolla sastamalaisille perjantaina Kokkolan jäähallissa, kun kuudes finaali siellä pelataan. Otteluvoitot ovat nyt VaLePalle 3-2. Edelleen finaaleissa on nähty vain kotivoittoja.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Olli Kunnarin syöttövuorot olivat todella pahaa myrkkyä Tiikereille. Mies takoi jo kaikkiaan 16 syöttöä noihin eriin ollen erinomainen myös hyökkäys- ja vastaanottopelissään.

Myös passari Antti Esko esiintyi erinomaisesti saaden Mikko Oivasenkin hienoihin paikkoihin. Oivanen takoi 21/+16 Kunnarin saldon oltua huikea 22/+18.

Tiikereiden ongelmat löytyivät laajalta rintamalta VaLePan hurjan paineen myötä. Passari Steven Kehoe ei saanut mitään aikaiseksi ja esimerkiksi yleispelaajaosasto jäi miinukselle kahden pisteen verran.

Tehokkain Tiikereistä oli Lelu Ojansivu (10/+6) Antti Leppälän tehtyä keskellä 9/+5.

Torjunnat menivät VaLePalle 8-6, ässät 4-0. Hyökkäystehot olivat kotijoukkueen eduksi 49%-34%.

VaLePa teki puolustuksen jälkeisistä hyökkäyksistä pisteitä komealla 50 % tehoilla yhteensä peräti 26 kappaletta. Kun määrän suhteuttaa VaLePan kaikkiaan itse tekemiin 59:een pisteeseen on suhde melkoinen.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Hyvä esitys joukkueeltani. Aloitimme heti hyvällä syötöllä. Tiikereiden laitapelaaminen tehtiin vaikeaksi. Saimme hyvän rytmin peliin. Olli (Kunnari) ja Mikko (Oivanen) olivat todella vahvoja.

- Erittäin hyvä esitys koko joukkueelta, jokaiselta pelaajalta.

Teimme jotain erien alkujen parantamiseksi ja se näytti auttaneen. On todellakin helpompaa, kun ei lähdetä jahtaamaan monen pisteen takaa vastustajaa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Tänään saatiin aika karusti turpaan. Oikein tosi kovasti. Se on mun vika, vastuu on mun valmentajana. Pidän huolen, ettei se tapahdu uudelleen. Ei pystytyy vastaamaan syöttöpelaamiseen, vastaanotto ei pitänyt. Kunnari ja Oivanen olivat aika hyvässä hyökkäysvireessä. Ei pärjätty pelillisesti, eikä henkien taistossakaan. Kootaan rivit ja mennään Kokkolaan palataksemme sunnuntaina tänne.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tutuilla seitsikoilla:

VaLePa: Antti Esko, Mikko Oivanen, Elviss Krastins, Olli Kunnari, Eduard Venski, Juha Aho, Jarmo Korhonen (lib).

Tiikerit: Steven Kehoe, Lelu Ojansivu, Niklas Seppänen, Romans Sauss, Antti Leppälä, Joe Klein, Lauri Kerminen (lib).

Avauserä vastasi tasoltaan tiistaista huippuottelua. Nyt kuitenkin VaLePa otti ohjat käsiinsä heti Olli Kunnarin hienolla syöttövuorolla, eikä se päästänyt Tiikereitä kunnolla uhkaamaan erävoittoaan kuin aivan lopussa (23-22). Lelu Ojansivun syöttövuoro päättyi kuitenkin kohtalokkaalla hetkellä verkkosyöttöön ja Mikko Oivasen hurja ässäsyöttö.

Toisen erän alkutahdit iski taas Kunnari. ”Mr. Mestaruusliigan” syöttöputkellä punaiset karkasivat heti 7-2- johtoon. Ote siirtyi kuitenkin täysin Tiikereille ja VaLePan rivit sekosivat hetkeksi pahoin (12-12). Kunnarin syöttövuoro teki kuitenkin jälleen tuhonsa ja Tiikerit eivät toipuneet loppuerään.

Kolmas erä olikin jo ihan kotijoukkueen näytöstä alusta loppuun.

Ottelutilasto

Yleisöä: 1498

Erotuomarit: Kenneth Aro - Pasi Hakkarainen

  Takaisin